En Sıcak Konular

HÜKÜMETTEN FRANSA'YA ADETA ''SOYKIRIM'' ÖDÜLÜ

29 Ocak 2012 12:42 tsi
HÜKÜMETTEN FRANSA'YA ADETA ''SOYKIRIM'' ÖDÜLÜ Hükümetin tutumu Fransa'nın yaptığının yanına kar kalacağını gösteriyor. İftira yasasına yeterli tepki gösterilmezken, Fransız şirketleri ödüllendirilmeye başlandı.

AKP'den Fransa'ya 'soykırım' ödülü
 
AKP hükümetinin tutumu Fransa'nın yaptığının yanına kar kalacağını gösteriyor. İftira yasasına yeterli tepki gösterilmezken, Fransız şirketleri ödüllendirilmeye başlandı. MHP ve CHP bu duruma tepki gösterdi. 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin Fransa'ya karşı caydırıcı olamadığını belirtti. Vural, Başbakanlığa Fransa'dan uçak alımı ile ilgili soruya "Bir taraftan atıp tutuyorlar, bir taraftan bu Fransa düşkünlüğü. Ayrıca biliyorsunuz bu elektronik çipler de Fransa şirketinden alınmış. Fransız şirketleriyle de toplantı yapıyorlar" açıklaması yaptı. 

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de, Fransız Senatosu'nun Ermeni iddialarıyla ilgili yasayı onaylamasından iki gün sonra Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün açtığı çipli pasaport ihalesini bir Fransız şirketinin kazandığını belirterek konuyu Meclis'e taşıp hükümeti sorular yöneltti. Özgündüz, "Sarkozy bir anlamda hükümetiniz ile ortak olmuştur" dedi.

 
Erdoğan yine sessiz 
Daha önce, "Yasa geçerse ne yapacağımızı görürsünüz" diyen Başbakan Erdoğan,Fransız senatosu'nun kararının ardından ise "Bize göre yasa yok hükmündedir. Türkiye ile kavga ediyorum böbürlenmesine fırsat tanımayacağız. Sabrediyoruz" gibi ucu açık açıklamalarla, zaman kazanmanın ve bunu da Türk Milleti'ne hazmettirmenin yollarını arıyor.
 
B Planı bu mu?

Dışişleri Bakanı Davutoğlu da 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Senato'da oylanması öncesinde Türkiye'nin B planı hazır.Yasa istemediğimiz şekilde çıkarsa bir yaptırım konusunu değerlendireceğiz " demişti. Ancak yaptırım yerine Fransız şirketleri ödüllendiriliyor. 

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ  http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=22626&haber=akp-39den-fransa-39ya-39soykirim-39-odulu



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,503 µs