En Sıcak Konular

ULUDERE TAZMİNATI ŞEHİT AİLELERİNİN TEPKİSİNE YOL AÇTI

29 Ocak 2012 12:36 tsi
ULUDERE TAZMİNATI ŞEHİT AİLELERİNİN TEPKİSİNE YOL AÇTI Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Uludere'de ölenlere kahraman edasıyla tazminat ödenecek olmasının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Uludere tazminatına tepkiler büyüyor

Şehit yakınlarının Uludere'de hayatını kaybeden ailelere verilen tazminata tepkileri dinmiyor. Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri ve şehit yakınları "Ölen kaçakçılar için 123 bin lira tazminat ödenirken şehit ailelerine bunun yarısı bile ödenmediğini belirterek, tepki gösterdiler.

Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Uludere'de ölenlere kahraman edasıyla tazminat ödenecek olmasının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.
 
'ŞEHİT AİLESİNE 50 BİN TL VERECEKSİN'
Hızal, " Uludere'deki hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza verilecek olan 123 bin liralık tazminatın miktarı bizleri derinden üzmüştür. Başbakanımıza soruyorum; Bu vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizin ailelerine 50 bin lira tazminat vereceksin, yaralanan kahraman gazilerimize 18 bin ile 45 bin lira arasında tazminat vereceksin, sonra da çıkıp bu ülkede kaçakçılığın suç olduğunu bilen ve vergi kaçıran, her türlü devletin güvencesinden faydalanan bu kişilere kahraman edasıyla tazminat vereceksin. Bu hangi vicdana sığar? " dedi.
 
TAZMİNATI İÇİMİZE SİNDİREMEDİK
Devlet tarafından ödenecek olan bu tazminatı içlerine sindiremeyeceklerini belirten Hızal, " Biz Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vergilerini veren, elektriğini suyunu ödeyen aziz vatandaşımızın vergilerinden verilen bu tazminatı içimize sindiremediğimizi belirtiyorum " diye konuştu. 
VATAN EVLETLERİNA NEKADAR ÖDENİYOR BİLİYORMUSUNUZ? 
Türkiye Harp Malülü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Şırnak'b4ın Uludere İlçesi'b4nin Irak sınırı kesiminde savaş uçaklarından atılan bombalarla ölen 34 köylü için devlet tarafından ailelerine 123 bin lira tazminat ödenecek olmasına tepki gösterdi.
 
Dernek merkezinde basın toplantısı düzenleyen Ali Yavuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'b4ın grup toplantısında, Uludere'b4de yaşamını yitiren 34 kişinin ailelerine 123 bin TL tazminat ödeneceğini açıklamasıyla morallarinin çok bozulduğunu söyledi. Ali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:
BAŞBAKAN'A SORUYORUZ?
"Öyleyse şimdi biz soruyoruz Sayın Başbakan'b4a; Terör örgütü PKK tarafından kalleşçe şehit edilen Mehmetçiklerimizin aileleri ile gözünü, kolunu, bacağını kaybetmiş vatan evlatlarına ne kadar tazminat ödendiğini biliyor musunuz? Biz buradan açıklamaya utanıyoruz. İsterseniz biz size bunu bizzat söyleyebiliriz. Sizin sözde kaçakçılara ödediğiniz tazminatların yarısı bile değildir.
Bu adaletsizlik karşısında sanmayın ki bu ülke için kan ve can verenler sizlere haklarını helal edeceklerdir. Gece karanlığında ne iş yaptığı belli olmayan, neredeyse tamamı çocuk yaştaki gençlerden oluşan bu topluluk eğer kaçakçı olsaydı içlerinde kaçakçılıkla ilgili tecrübeli birilerinin olması gerekmez miydi? Biz bunların PKK tarafından yem olarak ateşe atıldığını düşünüyoruz. Çünkü ölenlerin birçoğunun PKK sempatizanı olduğu apaçık ortadadır.
Cenaze törenlerinde devlet yok, tamamen PKK kontrolü altında, tabutlarının üzerleri paçavralarla kapatılmış, bir nevi ikinci Habur rezaleti yaşanmıştır. Devletimiz bu rezalete seyirci kalmış, üstelik Türkiye Cumhuriyeti devletinin Kaymakamı linç edilmiş, hainler devletimize meydan okumuşlardır. Bütün bu olanlar karşında bizi yönetenler ne yaptı? İlk iş olarak özür dilendi, şimdi de ölenlerin ailelerine tazminat ödenecek.  
Ali Yavuz, "Vatanı için bayrağı için, milleti, devleti, namusu ve şerefi için canını, kanını veren vatan evlatlarının ailelerine ve aynı uğurda gazi olan vatan evlatlarına hayatlarını sürdürebilmeleri için bir nebze de olsa destek olabilmek için verilmesi gereken tazminatlar ödenmezken, kanunlarımızda suç olmasına karşın kaçakçılık yapanlar, bir de üstelik yaptığınız suç değildi, manasına gelen 123 bin TL tazminat ödenerek ödüllendiriliyorlar" diye konuştu. 
ŞEHİT BABASININ TEPKİSİ
Toplantıya katılan şehit babası Şerafettin İncetürkmen de kaçakçıların yakınlarına 123 bin lira tazminat ödenmesine tepki göstererek, "Ben pazarda saat satarak geçimini sağlıyorum. Kaçakçılık Şubesi polisleri, faturasını gösterdiğim halde 660 saatime el koydu, konu yargıya taşındı. Saatlerim şimdi gümrük müdürlüğünde. Ben faturalı saat satıyorum, şehit babasıyım.
Ama kaçakçıların yakınları 123 bin lira alıyor, şehit babasının kaçak olmayan, faturalı saatlerine kaçakçı muamemesi yapılıyor. Bu nasıl iş?" diye konuştu. İncetürkmen, oğlu Cengiztopel İncetürkmen'b4in 1994 yılında Van'b4da çatışmada şehit düştüğünü de anlattı.
 
BU HANGİ VİCDANA SIĞAR
Zonguldak Şehitler Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, yaptığı açıklamada, şehit ailelerinin yakınlarına 61 bin TL'lik tazminat verildiğini hatırlatarak, kaçakçı olarak nitelendirilen ve Uludere'de ölen 34 kişinin ailelerine 123 bin TL'lik tazminata tepki gösterdi. Yorulmaz, "Devlet, şehitlerin ailelerine yapılan 2 bin liralık ilk destek yardımıyla birlikte toplam 63 bin liralık tazminat ödüyor.
Yan ödemelerle yapılan yardımların toplamı da 123 bin liranın yanına bile yaklaşamıyor. Bu vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve kaybeden aziz şehitlerimizin ailelerine 50 bin lira tazminat vereceksin, yaralanan kahraman gazilerimize 18 bin ile 45 bin lira arasında tazminat vereceksin. Sonra da çıkıp bu ülkede kaçakçılığın suç olduğunu bilen ve vergi kaçıran, devletin her türlü güvencesinden faydalanan bu kişilere tazminat vereceksin. Bu hangi vicdana sığar" dedi.
 
YARISI BİLE ÖDENLİYOR
Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Astsubay Yüksel Teke, 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan Uludere olayında ölenlerin ailelerine verilen 123 bin liralık tazminata tepki gösterdi ve hükümete yüklendi. Şehit ailelerine daha az tazminat ödendiğini işaret eden Teke, "Ölen kaçakçılara bu kadar tazminat ödenirken şehit ailelerine bunun yarısı bile ödenmiyor" dedi.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=22627&haber=uludere-tazminatina-tepkiler-buyuyor


Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,976 µs