En Sıcak Konular

AKP SOYKIRIM KONFERANSINA VERDİĞİ DESTEĞİ UNUTTU MU?

27 Ocak 2012 22:25 tsi
AKP SOYKIRIM KONFERANSINA VERDİĞİ DESTEĞİ UNUTTU MU? Hükümet, Soykırımı İnkâr Yasası konusunda Fransa’ya gösterdiği tepkide samimi değil. Kalpleri “soykırım yaptık! Şunu bir tanısak da kurtulsak” çizgisine yakın.

Soykırım konferansına en büyük destek AKP'den

Tarih 25 Mayıs 2005. Boğaziçi Üniversitesinde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili bir konferans düzenlenecektir. 
Konferans sözde bilimseldir ama ne hikmetse sadece "soykırım vardır!" görüşünü savunanlar davet edilmiştir. Yani bir Türk üniversitesinde adeta "soykırım yoktur demek suç ilan edilmiştir. Konferansa en büyük desteği AKP hükümeti vermiştir. Hükümet çevreleri "Türkiye'nin özgür bir ülke olduğunu ve herkesin her görüşü savunabileceğini" söylemektedirler. 
Konferansa konuşmacı olarak davet edilen isimlerin hepsi "Ermenilere soykırım yapılmıştır" diyen isimlerdi: 
"Halil Berktay, Taner Akçam, Stefan Yerasimos, Baskın Oran, Selim Deringil, Murat Belge, Mete Tunçay, Osman Köker, Fikret Adanır, Nazan Maksudyan, Hakan Erdem, Akşin Somel, Oktay Özel, Edhem Eldem, Meltem Toksöz, Nesim Şeker, Rober Koptaş, Taha Parla, Fuat Dündar, Sarkis Seropyan, Fethiye Çetin, Cevdet Aykan, Gündüz Vassaf, Metin Kunt, Ayhan Aktar, Erol Köroğlu, Şerif Mardin, Fatma Müge Göçek." 
Bir grup aydın "bu konferansın Türk milli menfaatlerine aykırı ve ayrımcılık yapan bir konferans olduğu" gerekçesiyle iptal davası açtı. İstanbul 5. İdare Mahkemesi toplantıyı iptal kararı aldı. Yer yerinden oynadı. Başta hükümet çevreleri olmak üzere "sözde özgür düşünceyi" savunan basın bu mahkeme kararını ağır bir şekilde eleştirdi. 
Sonra ne mi oldu? 
Konferans "devlet himayesiyle" başka bir üniversitede yapıldı. İptal kararı veren hakim Sadettin Yaman önce mahkeme başkanlığından alındı sonra Elazığ'a sürüldü. 
Yani hükümet, Soykırımı İnkâr Yasası konusunda Fransa'ya gösterdiği tepkide samimi değil. Kalpleri "soykırım yaptık! Şunu bir tanısak da kurtulsak" çizgisine yakın. 
Fransa 2006 yılı Ekim ayında da soykırım tasarısını gündeme getirmişti. Hükümet o günden bu yana hiçbir şey olamamış gibi davrandı. Fransa'ya "bir daha böyle saçma sapan kanunları gündeme getirmeyin" diplomasisi yapmadı. Hiçbir şey olmamış gibi AKP'liler Fransız dostları ile el ele Libya'ya savaş açtı. 
Bu sütunda daha önce yazmıştık: 
"Kısa bir süre önce, "Baba ve Piç" kitabının yazarı Elif Şafak'ın 301. maddeden yargılanacağı günden bir gün önce, Şafak'ı arayıp "teselli eden, moral veren, bu işler halledilecektir" anlamında sözler söyleyen Sayın Başbakanımız değil miydi? 
Elif Şafak denilen yazar, kitabında Türkler için "kasap gibi, Ermenileri kestiler, aç bıraktılar, yetim bıraktılar, soykırıma tabi tuttular" diye iftira atarken Sayın Başbakan bu sözlerin yazarını arayıp, "Elif Hanım! Sen nasıl benim atalarıma böyle bir hakarette bulunabilirsin" demesi gerekirken, moral veren bir tarzda konuşursa, o Başbakan "Fransa'nın soykırım yasası hakkındaki tepkisinde nasıl samimi olabilir? 
Soykırımı tanıyan kendi vatandaşlarına böylesine müsamahakâr davranan bir Başbakan, soykırımı yasalaştıran elin gâvuru hakkında tepki gösterirse ben o tepkinin samimiyetine nasıl inanayım? 
Bu ülkenin mahkemeleri Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılacak olan ve "soykırımı alenen tanıyacak olan" bir konferansı iptal etmişken başta Adalet Bakanı olmak üzere AKP üyeleri mahkemenin kararını adeta topa tutmuşken ben böyle bir hükümetin soykırımın yasalaşması karşısındaki tavrını nasıl "samimi"  bulayım? 
Soykırım yasası aylardan beri Fransa Meclisi'nde oylamayı beklerken, tek bir milletvekilini bile kulis yapmak, yasanın çıkmasını engellemek için Fransa'ya göndermeyen bir iktidarın sahte tepkilerine neden inanalım? 
Sayın Meclis Başkanımız Bülent Arınç da kararı eleştiriyor. 
Sayın Arınç değil miydi "Avrupa bizim aşkımızdır" diyen! 
Aşkınızdan gelen böyle hançerlere hazırlıklı olmadan aşık mı olunurmuş?" (15 Ekim 2006, Yeni Mesaj) 
Yani dünden bugüne "sahteciler cephesinde değişen bir şey yok." 

Muharrem Bayraktar


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12000335/soykirim-konferansina-en-buyuk-destek-akp-den/muharrem-bayraktar



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,776 µs