En Sıcak Konular

TFF KÜME DÜŞTÜ

27 Ocak 2012 14:49 tsi
TFF KÜME DÜŞTÜ TFF’nin karar verme yetkisini, kulüplere bırakma girişimi ters tepti! Son dakika golü atarak bombayı TFF’ye iade eden kulüpler, seçim çağrısı yaptı!

TFF küme düştü

TFF'nin karar verme yetkisini, kulüplere bırakma girişimi ters tepti! Son dakika golü atarak bombayı TFF'ye iade eden kulüpler, seçim çağrısı yaptı!

Küme düşmeyi gerektiren 58. maddeyi kulüplere değiştirtmek için genel kurulu toplayan federasyon, kulüplerin son manevrasıyla amacına ulaşamadı

Yıldırım Demirören'in "Önergeyi geri çekelim, TFF de seçim kararı alsın" sözlerinin ardından yapılan oylamada çıkan ret kararı tüm ihtimalleri değiştirdi

VE Türk futbolu, uzun süredir çıkmak için uğraştığı girdaptan kurtulamadığı gibi fırtınanın en sert olduğu bölüme geldi.. Türkiye Futbol Federasyonu, kendi karar verme yetkisinde bulunan 'Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddedeki değişiklik hakkı'nı dünkü tarihi genel kurulda kulüplere bıraktı ama yediği son dakika golüyle 'küme düştü.'

İSTERSENİZ şimdi dün yapılan ve büyük umutlarla start alan genel kurul, bu noktaya nasıl geldi onu anlatalım. Federasyonun 58. maddeyle ilgili 'haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların, bir kereye mahsus olarak değiştirilme' kararını aylar öncesinden yaptığı açıklamayla Türkiye Futbol Federasyonu delegelerinin oylarına bırakmıştı.

'MAHKEME BEKLENSİN'

ESASINDA beklenen, kulüplerin bu oylamada 'Evet' diyerek şike soruşturmasında adı geçen kulüplerle ilgili küme düşme cezasının 1 kereye mahsus kaldırılmasıydı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun görüştüğü kulüplerin çoğu bunda hemfikirdi ama dünkü genel kurulda rüzgar ters esince işler değişti.

ÖZELLİKLE normalde konuşma yapmayacak olan Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in sonlara doğru kürsüye çıkarak "Gerekirse verilen önergeyi geri çekelim. TFF başkanını güven tazelemeye çağıralım. Seçim kararı alalım. Birlik beraberlik içinde hareket edelim. Bu işin doğrusu mahkeme sürecini beklemektir. Kulüplere öneriyorum; önergemizi geri çekelim, federasyon seçime gitsin" demesi bu değişimde en büyük etken oldu..

ZAMAN KAZANDILAR

DEMİRÖREN'İN bu konuşmasının etkisi sürerken yapılan oylama sonrası 58. maddenin 1 kereliğine uygulanmaması yönündeki önergeye red geldi. Kulüplerin bir anda yön değiştirmesindeki ana etken ise 58. madde uygulansa da puan silme yapılsa da sonunda krizin devam edecek olmasıydı. Çıkacak hiçbir karar ne kimseyi tatmin edecek ne de Türk futbolunu kurtaracaktı. Bu yüzden de yeni bir yöntem bulmak için zaman kazandı kulüpler..

ŞİMDİ 2 İHTİMAL VAR

PEKİ federasyon şimdi ne yapacak.. 1. ihtimal seçimli genel kurul kararı alıp bütün şike kararlarını yeni seçilecek Etik Kurulu veya PFDK'ya bırakır. Bunun da play-off öncesine yetişmesi zor. İkinci ihtimal ise istifa etmeyip, hemen uygulamaya geçmek.. Savunmalar toplanır, ifadeler okunur ve dosyada adı geçen kulüplerden kim ne ceza alacaksa verir..

1 saat ara verildi kongre KARIŞTI

TOPLANTIDA çok ilginç gelişmeler de yaşandı. Bunlardan biri de genel kurula 1 saat ara verilmesiydi. Aralarında Sadri Şener, İbrahim Yazıcı ve İbrahim Kızıl'ın da bulunduğu 10 kulüp başkanı tarafından verilen '1 saat ara' önergesi için Divan Kurulu tarafından yapılan oylamadaki ret oylarının sayılmaması ise salonda tartışmalara neden oldu.

ÇÜNKÜ 'Hayır' diyenler çoğunlukta olmasına rağmen ara verildi. Grubun 'Mahkeme beklensin' önergesinin ortaya çıkmasıyla toplantı arası istediği öğrenildi.

Salonda yaklaşık 600 kişi yer aldı

SHERATON Otel'de gerçekleştirilen toplantıya delegeler yoğun ilgi gösterirken, 300 delegeden 240'ı toplantıda hazır bulundu. Yaklaşık 25 dakika gecikmeli başlayan olağanüstü genel kurulda divan başkanlığına Yalçın Karadeniz, başkan vekilliğine ise Hasan Yener oy çokluğu ile seçildi.

TOPLANTIDA 300 polis ve 50 özel güvenlik görevlisi yer alırken, 100'ün üzerinde basın mensubu da genel kurulu takip etti. Kurula Hakan Şükür katıldı, TFF eski başkanı Özgener ise yoktu.

Aysal, F.Bahçe ile Sivas'ı işaret etti

G.Saray Başkanı, '8 değil, 1-2 takım düşer' açıklamasıyla adresi gösterdi

G.SARAY Başkanı Ünal Aysal, 58. madde ile ilgili olarak kendilerinin de desteklediği şekilde ret kararının çıkmasının ardından yaptığı açıklamada Türk futbolunun doğru yola girmesi adına önemli bir adımın atıldığını söyledi. Kulüp olarak başladıkları noktanın doğruluğunun genel kurulla tescil edildiğini belirten Aysal, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın veda sinyali vermesi ile ilgili olarak ise "Federasyonun şu anlamda geri çekilmesi bu kurguyu bozar. Çözümün uzamasına neden olur. Şu anki federasyon yönetiminin gidip başka bir yönetimin gelmesi sıkıntı yaratır" dedi.

'HAVUZDAYIZ'

TAKIMLARIN düşmesinin yayıncı kuruluşa zarar vermeyeceğini de dikkat çeken Ünal Aysal şike iddianamesinde adı geçen 8 takımın da küme düşeceğine ihtimal vermediğini ifade ederken "1-2 takım düşer" dedi. Sarı-kırmızılıların başkanı G.Saray olarak havuzdan çıkmayı düşünmediklerini de ifade etti.

'KÜME DE DÜŞERiZ'

Koç: "Adil yargı sonucu düşeceksek buna varız. Fakat biz suçsuzuz."

F.BAHÇE Asbaşkanı Ali Koç'un düşünceleri ise şöyle: "Kulüp olarak talebimiz çok basit. Biz diyoruz ki; dosyanın içeriği gözler önüne serilsin. Bilhassa ek ifadeler, deliller kayıtlara alınarak işleme konulsun ve süreç yasal mecrasında yürüsün.

KURGULANMIŞ bir oyunun parçası olmak istemiyoruz. Savunma hakkı gözetilerek yapılacak adil bir yargılanma sonucunda verilecek her türlü karara saygılı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bunun neticesi küme düşmekse o da uygulanmalıdır. Biz başkan ve yöneticilerimizin suçsuzluklarına sonuna kadar inanıyoruz. Suçsuzluklarına da eminiz.

'NEDEN MEN ETTİN?'

TFF bizi Şampiyonlar Ligi'nden men eden kararıyla kendini inkâr etmiştir. TFF olarak F.Bahçe'nin suçlu olduğunu bilmiyorsanız bizi neden Şampiyonlar Ligi'nden men ettiniz. Evet anlıyoruz, maalesef zor ve karmaşık bir süreç. Ancak bizlere göre bu süreçte TFF güvenini yitirmiştir. Bizim ise kendimize güvenimiz tamdır."

'FEDERASYON KAFASINDA BiZi SUÇLU BENiMSEDi'

Özdemir: "Biz sivil mahkemelerde adil bir yargı isterken federasyon yönetimi, suçumuzu sabitlemiş ve ne ceza vereceğinin adını koymaya çalışmıştır."

F.BAHÇE Başkan Vekili Nihat Özdemir, oylamadan önce son kez çağrı yaptı: "Biz herhangi bir maddede herhangi bir değişiklik istemiyoruz. Biz sadece ve sadece adil yargılanma istiyoruz. Hem TFF kurullarında hem de sivil mahkemelerde adil bir yargılanma süreci istiyoruz.

FEDERASYON başkanı ve yönetimi bunun yerine kafasında suçluluğa karar vermiş, suçluya ne ceza verileceğinin adını koymaya çalışan bir tavır sergilemiştir.

BUNUN yanında kendisinde olan bir çok yetkiyi de Etik Kurulu, Disiplin Kurulu, hatta Tahkim Kurulu'na devretmeyi seçmiştir. Biz bu federasyonu, bu işleri çözsün diye seçtik. Görev verdik, yetki verdik, sorumluluk verdik. Yetkisini ve sorumluluğunu bizlerin izni olmadan başka kurumlara devredemez."

'11-12 KULÜBE ÇIKACAK'

BU arada Nihat Özdemir, dünkü bir iddiasıyla Aziz Yıldırım'ın savunmasında soruşturmaya başka tanımların da gireceğinin sinyallerini verdi: "Unutmayınız, soruşturma kapsamında bugün 8 kulüp, biz inanıyoruz ki bu sayının çok yakın bir zamanda 11-12 kulübe ve 93 kişiye ulaşacağını unutmayalım. Ayrıca, kararın play-off öncesi verilmesini ve bunun açıkça söylenmesini de doğru bulmuyoruz. Federasyonun talimatları çerçevesinde konuya dair yapılması gerekenler tarif edilmelidir."

'58'i bırak son 53 yıla bak'

Aziz Yıldırım: "Genel kurul 1959'dan beri liglerin araştırılması için savcılığa suç duyurusu yapmalı."

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım dünkü genel kurul öncesi çağrıda bulunarak puan silme düzenlemesinin tamamına karşı olduklarını bir kez daha ifade etti. Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

"58. maddede değişikliğe dair bir gündem olmamasına rağmen, bu madde içinde yer almayan puan silme getirilmeye ve bu şekilde bazı kulüpler kurtarılmaya çalışılmaktadır. Bu girişim, Türk sporunun üzerinde kara bir leke olarak kalacaktır. Bu Genel Kurul'un görevi, 1959'dan beri olan liglerinin araştırılması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmak olmalıdır. İşte o zaman tarih sizleri kahraman olarak anacaktır.

PUAN silmenin tamamına karşıyız; zira biz 'en az' orada olanlar kadar temiziz. Bu dava, şike ve teşvik davası değildir; ne olduğunu süreç içinde göreceğiz." [1]

Genel Kurul'a 'Yıldırım' düştü

Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören'in, TFF Genel Kurulu'nda verdiği mesajlar futbolun gündemine oturdu. Konuşmasında efsane başkanlardan Süleyman Seba'dan alıntı yapan Demirören'in 'Fenerbahçemiz' vurgusu ise gün boyu Beşiktaşlı taraftarlar arasında tartışıldı. Vatan yazarı Murat Çelik de konuyu köşesine taşıyarak bu sıradışı sözleri masaya yatırdı
'Şerefli 2.'likler,şampiyonluktan önemlidir' Demirören, Seba'nın bu sözleri 8-0'lık A.Gücü-G.Saray maçından önce söylediğini hatırlattı..

BEŞİKTAŞ ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören, son anda karar vreip yaptığı konuşmayla genel kurula yön verdi.. "Kulüplere öneriyorum, önergemizi geri çekelim, fedarasyon seçime gitsin" diyen Demirören, sözlerine Beşiktaş'ın eski başkanlarından Süleyman Seba'nın "Şerefli ikincilikler şampiyonluklardan daha önemlidir" sözüyle başladı. 

EFSANE isim Seba'nın bu sözü 8-0'lık A.Gücü-G.Saray maçının ardından söylediğini hatırlatan Demirören'in sözleri şöyle:

'ADIM ATMALIYIZ'

"O günden bugüne geldik ama yine futbol adına aynı şeyleri paylaşıyoruz. Türk futboluna hizmet vermiş başkanlar ve yöneticilere yönelik bir operasyonla bugüne gelindi. Federasyon başkanımız bombayı elinde buldu. Hepimizin ortak hedefi Türk futbolu için bir karar almaktı. Alınacak kararlar camiaları memnun etmeyebilir.

ŞU ana kadar 8 kulüp gündemde, bu 12'ye kadar gidecek. Maalasef F.Bahçe'mizin adı herkesten çok geçiyor. Reyting uğruna gündem yaratmak için hep F.Bahçe'nin adı geçiyor. Ancak şu an 8 takım içinde. Türk futbolu için adım atmalıyız."[2]

 

Kaynak: GAZETEVATAN 


[1] http://haber.gazetevatan.com/tff-kume-dustu/427089/5/Spor
[2] http://haber.gazetevatan.com/Haber/427197/1/Gundem


Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,306 µs