En Sıcak Konular

FRANSA'YA NEDEN KIZIYORUZ?

26 Ocak 2012 09:23 tsi
FRANSA'YA NEDEN KIZIYORUZ? Bu küstah Fransızlarla medeniyetler ittifakı projesinde de beraber olan Erdoğan, aldığımız “medeniyet dersinden” acaba memnun mu?

Fransa'ya neden kızıyoruz?

1. Soykırımı İnkâr Yasası Fransız senatosundan geçti. Türkiye "sözüm ona" çok öfkeli! Fransa ile el ele vererek Libya'yı bombalayan, Kaddafi'yi linç ederek öldüren ittifakın içinde "beraber" değil miydik? Libya'yı "yok" ederek Fransa'nın ve bütün emperyalist Batının sömürüsüne hazır hale getiren bu hükümet değil miydi? Şimdi "bizi" kullanıp paçavra gibi atan ve "pardon, sizin dedeleriniz katilmiş!" diyen Fransa'ya neden kızıyoruz? 
2. Cumhurbaşkanı Gül, "büyük devlet adamı!" örneği göstererek "Yahu bu Sarkozy telefonlarıma çıkmıyor! Tepkimizden çok korku! Cesareti yok!" diye diplomatik acziyet kokan açıklamalar yapmadı mı? Sarkozy, bırakın cesaretsizliği soykırım inkârının bütün Avrupa'da yasaklanması için çalışmadı mı? Senatoda son ana kadar "bu tasarı mutlaka geçecek" diye çalışmadı mı? Sarkozy bunları yaparken biz "eski bir genelkurmay başkanını bir internet sitesine izin verdi diye hapse atarak ne kadar büyük ve demokratik devlet olduğumuzla" övünmedik mi? 
3. Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz Nisan ayında Fransa'ya yaptığı ziyarette, Le Figaro'ya verdiği demeçte "Türkiye'deki laik sistemde Fransa'nın büyük rolü olduğunu" söyledi. Erdoğan hızını alamadı Türkiye'ye döndükten sonra "bütün Ortadoğu'nun laik sistemi benimsemesi için çalışacaklarını" açıkladı. Erdoğan, soykırımı tanıyan Fransız laikliğinin "bayraktarlığını" yapmaya devam eden liberal-İslamcı lider rolünü oynamaya devam edecek mi? 
4. Fransız senatosundaki oylamada "Türk dostu!" Fransız senatörler de vardı. Senatonun Türk-Fransız Dostluk Grubu üyesi Nathalie Goulet o kadar büyük bir Türk dost idi ki, Türk gazeteciler kendisiyle görüşürken cep telefonunda Ermeni asıllı şarkıcı Charles Aznavur'un şarkılarının melodisi çalıyordu! 
5. Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bernard Valero tasarı kabul edildikten sonra şöyle havladı: "Türkiye'yi önemli bir müttefikimiz. Türkiye'ye itidal çağrısı yapıyoruz. Türkiye bizim için önemli bir ortak ve müttefik. Türkiye ile ikili ve bölgesel konularda ve bütün alanlarda ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veriyoruz." Bu küstah Fransızlarla medeniyetler ittifakı projesinde de beraber olan Erdoğan, aldığımız "medeniyet dersinden" acaba memnun mu? 
6. Fransızlar adına en anlamlı açıklamayı Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe yaptı. Juppe "bu büyük ülkeye, Türkiye'ye elimi uzatıyorum." Bu küstah adama "o eli al da münasip bir yerine..." diyecek delikanlı Ankara'da olmadığı için daha çoook soykırım tasarısı göreceğiz. 
7. Ve bu tasarının asıl amacının "Türkiye'nin kendi isteği ile AB sürecinden ayrılması" olduğunu, Fransa'nın "bütün AB adına" böyle bir rol üstlendiğini, bunun arkasında da haddi zatında Amerika olduğunu anlayabildik mi? Halkımız anlar da, "Batıdan "Woodrow Wilson ödülü, Yahudi Hizmet Ödülü, ABD Onur Ödülü, Medeniyeler İttifakı Ödülü" gibi onlarca ödül alan AKP hükümeti ve bakanları anlamaz. 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12000323/fransa-ya-neden-kiziyoruz/muharrem-bayraktar


Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,345 µs