En Sıcak Konular

TÜRKLERİ KATLEDEN ERMENİ ''MÜCAHİD''

22 Ocak 2012 12:29 tsi
TÜRKLERİ KATLEDEN ERMENİ ''MÜCAHİD'' Demek ki, Türkleri katleden Ermeni de "mücahit" lakabıyla anılabiliyormuş! Elbette bu lakabı ASALA'nın kurulmasından önceye rastlamaktadır.

'Türkleri katleden Ermeni mücahid'

Ermeniler erken dönemden itibaren tedhişe başvurdular. Türkleri Balkanlar'dan ve Avrupa'dan sürmek ve atmak eski bir Batı planı ve rüyasıdır. Zamanla emellerine de ulaştılar. İngiliz emperyalizminin rüyası ise Türkleri Ortadoğu'dan atıp yerlerine geçmektir. Bunu da başardılar. Bunun için milliyetçilik silahından yararlandılar. Türk nefreti önce devletin Batı yakasında tezahür etti ve sonra farklı ırklardan Müslüman milletlere bulaştı. Şerif Hüseyin gibi kimi Arap liderlerinin iktidar hırslarına bir de Türk nefretini eklediğiniz de trajedi ortaya çıkıyor. Esasında, Şarktaki Türk nefretinin gerisinde İngilizler olduğu gibi onların şarklı acentaları olan Hıristiyan unsurlar ve aydınlar da vardır.

Mısır'da Daru'l Hilal, doğumunun 150'ınci yılında tarihçi yazar Corci Zeydan'ı anıyor. Şüphesiz bu yayınevinin en önemli yazarlarından birisi Corci Zeydan'dır. Tarihi romanları büyük bir ün kazanmış ve birçok dile çevrilmiştir. Masonluktan tutun da Osmanlılar ve İnkilab-ı Osmani gibi İttihatçılara varıncaya kadar birçok alana dair okunan ve tiryakilik yapan kitaplar yazmıştır. Benzeri yazarlar Osmanlı bağı yerine Arap milliyetçiliği bağını öne çıkarmışlardır. Ortadoğu'da da Türklerin önünü İngilizler ve Fransızların kışkırttığı Arap milliyetçiliğiyle birlikte yerel Hıristiyanlar kesmişlerdir. Talihsiz bir biçimde Anadolu'da da Türklerin önünü Ermeniler kesmeye çalışmışlardır. Rumlar suyun öte yakasıyla mübadele edilirken Anadolu'yu bölmek isteyen Ermeniler de 1915 yılında tehcire maruz kalmışlardır. Maalesef Türklerin hayat memat meselesinde karşılarına Ermeniler çıkmış ve bir zamanlar tebe-i sadıka veya millet-i sadıka iken ayrılık rüzgarlarıyla birlikte sadakatleri nefrete dönüşmüş ve Ermenilerin eski kimyaları değişmiştir. 
*
Ermeniler de Balkan çetecileri veya komitacıları gibi komitacılığa özenmişler ve Hristifor Mikailyan adlı Ermeni çeteci ve tedhişçi, Sultan Abdulhamit'e başarısız bir suikast teşebbüsünde bulunmuştur. Bu başarısız suikast teşebbüsü adeta 10 yıl kadar sonra yaşanan Birinci Dünya Savaşına neden olan Ermeni çetniklerin Avusturya veliahdını öldürmeleri hadisesine benziyor. Bu çeteler nefretten besleniyorlardı. Hınçaklar, Taşnaklar gibi örgütlerin alevi söndükten sonra ASALA hortlamıştır. Agop Agopyan takma adıyla anılan ve gerçek adı ise tartışmalı olan söz konusu Ermeni, 1970'li yıllarda ve sonrasında yaklaşık olarak 30 kadar Türk diplomatı öldürmüştür. Türkler bunların yasını tutmazken Ermeniler her konuyu, yas vesilesi yapmaktadırlar! Yani İkinci Abdulhamit Han'a yönelik suikast girişimi bu defa Türkiye Cumhuriyetini hedef almış ve başka surette patlak vermiştir. Agopyan'ın gerçek isminin Haritoun Takoshian ile Bedros Hovanissian olduğuna dair muhtelif rivayetler var. Adamın hayatıyla ilgili tek gerçek bilgi Musul doğumlu oluşudur. Öldüğünde yanında Abdul Mohammed Kasim adına düzenlenmiş Güney Yemen pasaportu çıkmıştır. Atina'da bir suikasta maruz kaldıktan sora doğduğu topraklarda defnedilmiştir. Agop Agopyanı kimin öldürdüğü esrarını korumaktadır. Suikastından sonra parmaklar Türkiye'ye işaret etse de Türkiye resmi olarak bunu reddetmiş ve devlet olarak devlet terörüne başvurmadığı açıklamasında bulunmuştur. Buna mukabil karşıt Ermeni fraksiyonlar tarafından da öldürüldüğü ihtimali varittir. Zira Agop Agopyan eli kanlı bir katildir ve Ermeni hasımlarıyla da kanlı hesaplaşmalara girmiştir.
*

Türk nefreti Agop Agopyan'da psikolojik travma ve sapmalara neden olmuş ve kanlı katil haline bürünmüştür. Türk nefreti dengesini bozmuş ve bu da örgütünün çatlamasına neden olmuştur. Monte Melkonian isimli hasmı, hakkında cinayet eğilimli hale ( the murderous deviation) geldiği yorumunda bulunmuştur. Washington Post, CIA kaynaklarına dayandırdığı analizinde de aynı hususa temas etmiştir. Netice itibarıyla, kim öldürürse öldürsün su testisi su yolunda kırılır deyimine uygun bir sona maruz kalmıştır. Türk nefreti kimyasını bozmuş ve tabii bir insan olmaktan çıkmıştır. Burada üzücü olan ASALA öncesinde Filistin Kurtuluş Halk Çephesi'nin (Popular Front for the Liberation of Palestine) Dış Büro veya operasyonlar dairesine bağlı olarak çalışmasıdır. Onu yetiştiren Filistinli gruplar olmuştur. İlginçtir, bu büroda çalışırken arkadaşları ona ' Mücahit' lakabı takmış olmalarıdır. Atina'da Henri Titizian müstearıyla yaşayan Agop Agopyan Filistinliler arasında da Mücahit lakabıyla veya kod adıyla anılmış ve tanınmıştır ( Esrar: Es Sanduk el Esved, Gassan Şerbil, s: 69). Ne diyelim: Demek ki, Türkleri katleden Ermeni de mücahit lakabıyla anılabiliyormuş! Elbette bu lakabı ASALA'nın kurulmasından önceye rastlamaktadır. Yine de ona bu sıfatı verenlerin Müslümanlıkla ilgileri meşkuk veya doğrudan Hıristiyandırlar. Vedi Haddad gibi.

 

Mustafa Özcan - Milli Gazete

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/makale/-turkleri-katleden-ermeni-mucahid--227835.htm



Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,142 µs