En Sıcak Konular

AKP'NİN KURUCU İSMİ DE ''ERMENİLERDEN ÖZÜR KAMPANYASI''NA DAHİL OLDU

19 Ocak 2012 22:03 tsi
AKP'NİN KURUCU İSMİ DE ''ERMENİLERDEN ÖZÜR KAMPANYASI''NA DAHİL OLDU Kurucu isimlerden İsmet Uçma, 1915 olayları konusunda üzüntülü olduğunu belirterek, “Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşır özür dilerim” dedi!

AKP'li vekilin Ermeni özürü

Kurucu isimlerden İsmet Uçma, 1915 olayları konusunda üzüntülü olduğunu belirterek, "Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşır özür dilerim" dedi!

Osmanlı Ermenilerinin "1915'te maruz kaldığı Büyük Felaket'e duyarsız kalınmasını" vicdanının kabul etmediğini ifade eden Uçma, "Tehcirde halkın sürülmesi çok büyük yanlış. Ermeni halkından özür dilerim" açıklaması yaptı. 

AKP'li vekilden Ermenilere özür
"Özür diliyorum" kampanyasına da imza atan İsmet Uçma, "Soy sürgün" tanımlaması yaptığı 1915 olayları için "İnkarını vicdanım kabul etmiyor" dedi

AKP'nin İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, T24 adlı internet sitesine ilginç açıklamalarda bulundu. 1915 olayları için "Soy sürgün" ifadesini kullanan Uçma, "Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum" dedi. Agos gazetesinin "Özür Diliyorum" kampanyası için imza veren Uçma, T24'ten Hazal Özvarış'ın da sorularını yanıtladı. Uçma, "Sizce, 1915'te ne oldu" sorusunu, "1915'te bu milletin medeniyetinde hiçbir zaman izine rastlanmayan anormal bir şey oldu. Hakikaten çok anormal ve trajik bir olaydı. Yüzyıllardır beraber yaşadığımız Ermeni vatandaşlarımıza ilişkin yanlış politikalar gelişti ve iki şey birbirine karıştı. Doğuda yaşayan Ermeni vatandaşlarımız arasında ortaya çıkan çetelerin yaptıklarının bedeli, bütün Ermenilere ödetildi. Bu yönüyle 1915, günümüzde -özellikle Doğu bölgemizde yaşananlarla tıpatıp örtüşmektedir." 

Gasp varsa geri verilir
Uçma, bir soru üzerine de 1915'i "Soy sürgün" olarak değerlendirerek şöyle dedi: "Yaşanan olaya 'soykırım'dışında bir tanım bulmak zorundayız. Zaten bu kavram, 1950'li yıllardan sonra gündeme gelmiş bir tabirdir. Dolayısıyla ben, Ermeni vatandaşlarımıza yönelik 1915'te yaşanan süreci 'soykırım' değil, 'soy sürgün' olarak tarif etmeyi daha uygun buluyorum." Uçma, "Özrünüzün içinde Ermenilere, mülklerinin, evlerinin geri verilmesi istemi de var mı" sorusuna da "Gasp edilerek alınan bir şey varsa, ben hiçbir hakkın üstüne oturmak ve kimsenin hakkına tecavüz etmek istemem. Ama gasp hukuku başka bir hukuktur. Özellikle, bir Müslüman olarak söylüyorum, böyle bir hakla Rabbime mülaki olmayı asla istemem" cevabını verdi. 

Erdoğan da üzgün

Açıklamalarının partinin değil şahsi açıklamaları olduğunu belirten Uçma, "Başbakan Erdoğan da özür dileyecek mi" şeklindeki soru için de şu ifadeyi kullandı: "Başbakanımızın gerek Dersim, Sivas, Maraş, gerekse 1915 olaylarını acı, üzüntü ve gözyaşı ile karşılamadığını söylemek mümkün değildir. Dünyanın neresinde bir gözyaşı ve zulüm olsa, Başbakanımızın ve kadroları olarak bizim uykumuzun kaçtığından emin olabilirsiniz. Bu konu, uluslararası siyasetin elinden kurtulsa, Başbakanımızın kimsenin hakkını teslim etmemek gibi bir tavrı olmaz, olamaz." (Haber :  Ceyhun Bozkurt - YENİÇAĞ)

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=62174



Bu haber 1,009 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,793 µs