En Sıcak Konular

TÜRKSOY'DAN TURAN YAZGAN'A ONUR MADALYASI

18 Ocak 2012 21:49 tsi
TÜRKSOY'DAN TURAN YAZGAN'A ONUR MADALYASI Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından Türk Kültürüne hizmetlerinden dolayı Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan’a “TÜRKSOY Onur Madalyası” takdim edildi.

Prof. Yazgan'a Onur Madalyası

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından Türk Kültürüne hizmetlerinden dolayı Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan'a "TÜRKSOY Onur Madalyası" takdim edildi.

Prof. Yazgan'a onur madalyası TÜRKSOY Genel Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle verildi. Yazgan'a madalyasını TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseionov taktı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Prof. Dr. Turan Yazgan'ın çalışmalarının önemli olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:  "Yazgan bir çok kurumdan ödül aldı. Ancak, Türk dünyasındaki uyanışın tüm dünya tarafından görülmesi ve kabullenilmesi onun için en büyük ödül oldu. 21. yüzyılın ikinci çeyreği sona ererken Türk dünyası işbirliğinin temelleri atılmış olacak. Kültürel, ekonomik, siyasi birlikteliği sağlanmış olacaktır. 21. Yüzyılda sağlam ve emin adımlarla ilerliyoruz."

Prof. Dr. Turan Yazgan da çalışmalarında hiçbir zaman hissi davranmadığını, her zaman akıl metodunu ön planda tuttuğunu söyledi. Yazgan, "Bana Turancı, Türkçü, ırkçı, kafatasçı gibi sıfatlar verilebilir. Ama yaptığım çalışmalar akla uygundur. Akla göre planlanmıştır. Hissi değildir. Türk dünyasının tarihi incelendiğinde, tarihi maddeler ele alındığında dünyayı ikiye bölmüşüzdür. Türkler ve diğerleri. Hiçbir medeniyet bunu yapamamıştır. Türkler hiçbir zaman kahpece yapılan savaşlarda 1,5  milyon insanı öldürmedi. Siyah derili diye insanları öldürmedi. Ergenekon'dan çıktık, cihana adalet dağıttık." (Fatih ERBOZ - YENİÇAĞ)

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=62118



Bu haber 1,205 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,212 µs