En Sıcak Konular

KKTC ''ATA''SINI EDEBİYETE GÖKKUŞAĞI İLE UĞURLADI

17 Ocak 2012 21:24 tsi
KKTC ''ATA''SINI EDEBİYETE GÖKKUŞAĞI İLE UĞURLADI KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Cumhuriyet Parkı’nda dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.Tören sırasında cenazenin üzerine muhteşem bir gökkuşağı doğdu.

Cenazeyi bırakamadılar!

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'ın cenaze töreninde oğlu ve eşi cenazeyi uzun süre bırakamayınca duygusal anlar yaşandı. Tören sırasında ise ilginç bir tesadüf yaşanarak cenazenin üzerine muhteşem bir gökkuşağı doğdu.

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Cumhuriyet Parkı'nda dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlanan Rauf Denktaş'ın naaşı, Selimiye Camii'nde kılınan canaze namazının ardından Girne kapısına, oradan da Şehitler Abidesi ve Meclis önünden izlenen güzergahtan Kuzey Kıbrıslı askerlerin çektiği top arabasıyla yaklaşık iki saat süren bir yürüyüş sonrası Cumhuriyet Parkı'na getirildi.

On binlerce Kıbrıslının Denktaş'ı yalnız bırakmadığı cenaze töreninde alkışlarla, dualarla ve gözyaşlarıyla dev Kuzey Kıbrıs bayrağı açılırken, Denktaş'ın tabutuna karanfiller atıldı.

Cumhuriyet Parkı'na gelen Rauf Denktaş'ın naaşı önce bir platforma konuldu ve ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Denktaş defnedilirken kırmızı bir örtü çekildi. Naşının mezara indirilmesinin ardından ilk toprağı oğlu Serdar Denktaş attı.

Rauf Denktaş'ın defnedilmesi esnasında güçlükle atakta duran eşi Aydın Denktaş, oturduğu sandalyeden kalkarak son kez veda etmek için Denktaş'ın mezarının başına gelerek kırmızı karanfiller attı.

Rauf Denktaş'ın mezarına Hala Sultan Tekkesi'nden, oğlu Raif Denktaş'ın mezarından ve anavatan Türkiye'den olmak üzere üç ayrı noktadan toprak getirilerek, mezara konuldu.

Bu arada, CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan üst düzey katılımların olduğu cenaze töreninin sonuna kadar Denktaş ailesini yalnız bırakmadı.

Denktaş'ın defnedildiği Cumhuriyet Parkı'na daha sonra bir anıt mezar yapılacak. Aynı zamanda müze olması da dtüşünülen anıt mezar için yapılacak proje, düzenlenecek yarışmayla belirlenecek.

ANKARA LEFKOŞA'DA

Cenaze törenine Denktaş'ın ailesi ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan İrsen Küçük ve yetkililer, Türkiye'den de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel katıldı.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki tören sırasında Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş'a başsağlığı dileklerini iletti ve açılan taziye defterini imzaladı.

Türkiye'den Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda bakan ve yüzlerce yetkili de Lefkoşa'daki törene katıldı

CHP ÖZEL UÇAK KALDIRDI

CHP heyeti Lefkoşa'ya özel uçakla gitti. Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki heyette Baykal, Öymen ve Çetin ile bazı partililer de yer aldı.

Cenaze töreni nedeniyle Lefkoşa'da ve tören güzergahlarında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Lefkoşa'da yas nedeniyle kapatılan işyerlerine ve caddelere Denktaş'ın posterleri asıldı.

DÜNYADAN DA BİRÇOK KİŞİ KATILDI

Törende ayrıca Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Kırımlıoğlu, Kosova'dan KDTP milletvekilleri Enis Kervan, Müferra Sinik ve KDTP Genel Başkan Yardımcısı Rifat Krasnic, Bulgaristan'dan HÖH milletvekili Remzi Osman , Ruşen Rıza, Necmi Ali, Afganistan Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammed Patman, Katar Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Büyükelçi Abdullah El Cabir, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Makedonya Milli Birlik Hareketi Başkanı ve Milletvekili Erdoğan Saraç, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Gümilcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Pakistan Ankara Büyükelçisi Haroon Shakuat ve Büyükelçilik Müsteşarı Muin Ülhak, Azerbaycan Devlet Bakanı Nazım İbrahimov ile milletvekilleri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti heyeti, Ankara Gazeteciler Cemiyeti heyeti, Ankara Ticaret Odası heyeti, İstanbul Gazeteciler Derneği heyeti ile Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Türk Musevi Cemaati Hahambaşı İsak Haleva ve Cemaat Başkanı Sami Erman da hazır bulundu.

TÖRENDE PROTOKOL TAZİYE DEFTERİNİ İMZALADI

Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ve diğer konuklar Denktaş'ın naaşının başında durarak Denktaş'ın ailesine taziyelerini sundu.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ  http://siyaset.milliyet.com.tr/cenazeyi-birakamadilar-/siyaset/siyasetdetay/17.01.2012/1490021/default.htm



Bu haber 939 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,510 µs