En Sıcak Konular

ERDOĞAN: GÖZYAŞLARININ SÜRMESİNİ İSTEYENLER VAR

20 Ocak 2008 17:39 tsi
ERDOĞAN: GÖZYAŞLARININ SÜRMESİNİ İSTEYENLER VAR AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede anneler, babalar ağladı.

ANTALYA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede anneler, babalar ağladı. Çünkü hepsi adeta bir ayrımcılığın tribün seyircisiydi. Hala bunun kavgasını verenler var bu ülkede, hala bu gözyaşlarının sürmesini isteyenler var bu ülkede. Hala bu ülkede ne yazık ki buna zemin hazırlamak gayretinde olanlar var" dedi.
     Partisinin Antalya İl Gençlik Kolları'nın Dilek Sabancı Spor Salonu'nda yapılan 2. olağan kongresinde, "Türkiye'nin gençlerinin, kendi ülkelerinden umudu kesmeleri, bu ülkenin geleceği için heyecanlarını kaybetmeleri, bizim için en büyük üzüntü sebebiydi" diye konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Çok şükür, artık gençlerimiz ülkelerini çok daha fazlasıyla seviyorlar. Geleceğe dönük hedefler, heyecanlar taşıyorlar. İnanıyorum ki, sizlerdeki bu umut, ülkemizi sahip olduğu o büyük potansiyele, tarihi birikime yaraşır noktalara hızla taşıyacaktır. Bunun için sizlere bir tek şey söyleyecek olsam ne derim biliyor musunuz? Sevgiyi büyütün, umudu büyütün, kardeşliği büyütün."
     Gençlere, "Sizleri kongrelerde büyüklerin eşyalarını taşıyan, sadece slogan atan, bayrak sallayan, sağa sola koşturulan toy ve bilgisiz çocuklar olarak görmüyoruz" seslenen Erdoğan, gençlerin yönetimde sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.
     Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Bizi biz yapan, bizi millet kılan değerlerimizi korumak, temel görevimizdir. Aksi takdirde, temelsiz, köksüz kalırız. Değerlerimiz olmadan, onlara fedakarca sahip çıkmadan, bu ülkenin tapusunu elimizde tutamayız. Bu ezanlar, bu bayrak, bu istiklal, bu aziz vatan nasıl en önemli değerlerimizse, bu modern çağın gerektirdiği bilgiyle donanmak da ayakta kalmamızın olmazsa olmaz şartıdır.
     Gençler, zihni tabularla kuşatılmış değil, hem zihni, hem yüreği açık nesiller, geleceğimizi aydınlatacaktır."
     Üniversite olmayan 9 ile de bu yıl içinde üniversite kurulacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, bu konuda atılacak adımları anlattı. Muasır medeniyet seviyesine çıkmanın böyle olacağını ifade eden Erdoğan, "Çok söylediler, hep söylediler ama hep patinaj yaptılar. Patinaj yapıp hep geri gittiler. Bunlar mürteci ama ilerici gençlik karşımda duruyor. İlimde, irfanda ilericilik, şekilde değil. Bunu aşan gençlik, sizlersiniz" dedi.


Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,266 µs