En Sıcak Konular

AMERİKAN ASKERLERİNİN İNANILMAZ ALÇAKLIKLARINDAN BİRİ DAHA!

13 Ocak 2012 18:27 tsi
AMERİKAN ASKERLERİNİN İNANILMAZ ALÇAKLIKLARINDAN BİRİ DAHA! ABD askerleri çuval ve işkence alçaklığının ardından son rezaletlerini Afganistan’da Taliban cesetlerinin üzerine pisleyerek sergiledi.

Dünya böyle alçaklık görmedi

ABD askerleri çuval ve işkence alçaklığının ardından son rezaletlerini Afganistan'da Taliban 
cesetlerinin üzerine pisleyerek sergiledi.
İnsanlıktan nasipleri yok
İNTERNETE sızdırılan görüntüler dünyayı dehşete düşürdü. Afganistan'ı işgal eden ABD'lilerin, öldürdükleri Taliban militanlarının üzerine çiş  yaptıkları görülüyor. Askerlerden biri de  "İyi günler dostum" diye bağırıyor.
Akılalmaz işkenceler
"Demokrasİ getireceğiz" diye 2003'te Irak'ı işgal eden Coniler, Ebu Garip Hapishanesi'nde de vahşet uygulamış, binlerce Iraklıya tecavüz etmişti. İnsanlık onurunu ayaklar altına alan fotoğraflar 2004'te yayınlanmıştı. 
Bu nasıl müttefiklik
IRAK'taki skandallarından birini de Mehmetçiğe karşı gerçekleştiren ABD askerleri 4 Temmuz 2003'te, Süleymaniye'de gözaltına aldığı 11 askerimizin başına çuval geçirdi. Tarihe geçen rezaletin hesabını soran olmadı. 
Sağ salim gitsinler duası
BAŞBAKAN Erdoğan, 31 Mart 2003'te The Wall Street Journal'deki makalesinde, işgalcilerin ailelerine hitaben, "Kahraman çocuklarınızın anavatana en az kayıpla dönmesini umuyor ve dua ediyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Edepsizlikte sınır tanımıyorlar
3 Taliban'ın cesetlerine işeyen Conilerin görüntüleri, ABD askerlerinin insanlıktan, edepten ve hayadan nasiplerini almadıklarını bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. 
 
Afganistan'da yaşanan insanlık dışı görüntüler
"Demokrasi getireceğim" diyerek istila ettiği her ülkede insanlık dışı vahşilikler yapan ABD askerleri,  öldürdüğü 3 Taliban'ın cesedine işedi.
ABD askerinin vahşiliğine son örnek Afganistan'da yaşandı. "Demokrasi getireceğim" iddiasıyla işgal ettiği Irak'ta  binlerce masum sivilin kanına giren, on binlerce kadın ve çocuğa tecavüz eden ABD askerlerinin bu kez Afganistan'da öldürdükleri Talibanların cesedine işediklerinin görüntüleri ortaya çıktı. İlk kez 2009 yılında internette paylaşılan, ancak yeni dikkat çeken video kaydında, Amerikan askeri olduğu belirtilen dört kişilik üniformalı bir grubun, Taliban oldukları sanılan, kanlar içerisindeki üç Afgan'ın cesedinin üzerine işedikleri görülüyor. 

Yakışmıyor muş!
Askerlerden biri işerken bir yandan da cesede söylenerek, "İyi günler dostum!" diye bağırıyor. Yaklaşık 1 dakikalık video görüntüsünün ortaya çıkmasının ardından ABD ordusundan yapılan açıklamada, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, görüntülerin gerçek olup olmadığını henüz tespit edilemediği vurgulanarak, "Ancak videoda yer alan davranış şekli ABD ordusunun temel değerlerine oldukça ters" denildi. Amerikan Savunma Bakanlığı sözcüsü de kayıttaki görüntülerin son derece rahatsız edici olduğunu ve sergilenen davranışın kabul edilemeyeceğini belirtti. Afganistan'da görev yapan Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF), Amerikan askerlerinin Taliban militanlarının cesetlerine saygısızlık etmesini sert dille kınadı. ISAF'tan yapılan açıklamada, "Bu saygısız davranış açıklanamaz ve koalisyon güçlerinden beklediğimiz yüksek ahlaki ölçütlerle örtüşmemektedir" denildi. 
"Videodaki olay, muhtemelen artık Afganistan'da görev yapmayan, küçük bir grup Amerikalı birey tarafından yapılmış gibi görünüyor" ifadesi kullanılan açıklamada, "olayın doğrulanması halinde, bu eyleme iştirak ettiği kanıtlanan her kişiden sonuna kadar hesap sorulacağı" kaydedildi. 
Amerikalı Müslümanların en büyük insan hakları örgütlerinden Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Avad da olayı kınadı. Afganistan'da Taliban örgütü ise olayın "barbarca" olduğunu bildirdi. Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, ABD askerlerinin Afganistan'da buna benzer yüzlerce eylem sergilediklerini belirterek, "Bizim cihatımız durmayacak. Bağımsızlığımızı kazanana kadar savaşacağız" açıklamasını yaptı.

Tecavüze uğrayan Iraklı kadının feryadı
ABD askerlerinin işgal ettikleri Irak'ta uyguladığı barbarlık 2004'te ortaya çıkmıştı. The Telegraph gazetesinde yayınlanan işkence fotoğrafları, Ebu Garib ve diğer 6 tutukevinde yaşanan 400 ihlal vakasının olduğunu gözler önüne seriyordu. Ebu Garip Hapishanesi'nde tecavüze uğrayan bir Iraklı Nur isimli kadının yürek burkan mektubu ise 2006'da yayınlanmıştı: "Ey kardeşlerim... Burada yapılanlar, Siyonistlerin hapishanelerde Filistinli gençlere ve kadınlara yaptıklarından daha berbat. Orada fiziki işkence yapıyorlardı. Oysa burada her gün ırzımıza geçiyorlar. ABD askerleri vahşi, kana susamış hayvanlar gibi. Avazımız çıktığı kadar çığlıklar atıyoruz ama kimsenin bizi duyduğu yok! Hepimizin karnında onların piçleri var! Çoğumuz hamileyiz! Biz dünden ölüme razıyız! Elinize geçen bütün silahlarla bu hapishaneye saldırın! Hem onları hem de bizleri öldürün!" 

1.5 milyon sivili katlettiler
ABD'nin Irak'ta işgalci durumda bulunduğu yıllar boyunca tam 6.5 milyon çocuk Amerika'nın kurşunlarıyla öksüz kaldı. 2.5 milyon kadının da dul kaldığı ülkede halen 600'e yakın çocuk ABD askerlerince gözaltında tutuldu. Bağımsız kaynaklara göre ise Irak'ta ABD askerleri tarafından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 1.5 milyon sivil katledildi.

Askerlerimizin başına çuval geçirmişlerdi

Türk halkı, "Çuval Olayı"nı hafızasından hiçbir zaman çıkarmıyor. 4 Temmuz 2003'te, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde karargah kurmuş bulunan 11 Türk askeri ve Türkmen mihmandarları, peşmerge destekli ABD askerleri tarafından gözaltına alınmışlardı. Başlarına çuval geçirilen, tokatlanan ve hakarete uğrayan 11 askeri görevli Süleymaniye'den alınarak Bağdat'a götürülmüştü. Askerlerimiz, 60 saat sonra serbest bırakılmıştı. Bu olay çuval olayı olarak tarihe geçmişti. 

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=61873



Bu haber 2,065 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,509 µs