En Sıcak Konular

ALBAY'A CEZA NEVADA'YA ÖDÜL

13 Ocak 2012 11:38 tsi
ALBAY'A CEZA NEVADA'YA ÖDÜL Nevada’dan Ankara’ya, MİT’e ve Genelkurmaya ulaşan bombalama trafiğinde sınırdaki bir köyde konuşlanan birlik “zurnanın son deliği bile değil.”

Albaya ceza, Nevada’ya ödül!

35 sivilin ölmesi ile sonuçlanan hava saldırısında fatura Gülyazı jandarma Komutanı Albay Hüseyin Onur Güney’e kesildi. Güney, görevden alındı. Ortada ciddi bir ihmal var ve fatura bir nöbetçi komutana kesiliyor!
 
Oysa günlerden beri konu hakkında yazılmadık şey kalmadı: Predatörler yerden aldıkları görüntüyü Nevada’ya göndermişler. Nevada, bu görüntüleri değerlendirip Ankara’ya aktarmış. Ankara’da istihbarat birimleri “hazır görüntü!” üzerinde değerlendirme yapmış. Uludere’den giren kalabalığın arasında Fehman Hüseyin varmış. Genelkurmaya “harekete geç” emri verilmiş. Bunun üzerine uçaklar kalkmış ve köylüleri bombalamış.
 
Yani Nevada’dan Ankara’ya, MİT’e ve Genelkurmaya ulaşan bombalama trafiğinde sınırdaki bir köyde konuşlanan birlik “zurnanın son deliği bile değil.”
 
Kimse oradaki birliğe “uçaklar, sınırdan geçiş yapacak olan teröristleri bombalayacak, sen de bunlar hakkında bilgi var mı” diye sorma gereği dahi duymamış.
 
Sorsalar komutan zaten söyleyecek, “bunlar kaçakçı, hepsinin bizde kaydı var!”

Zaten bu bilgiyi bombalamadan sonra basınla da paylaymış sınırdaki komutanlar. “Bize sorulsaydı söylerdik kaçakçı olduklarını!” dediler.
 
Kendi komutanlarından bu basit bilgiyi almak yerine, Nevada’ya kulak verip faciaya yol açanlar şimdi faturayı huduttaki bir komutana kesiyorlar.
 
Yetmiyor, medyaya albayın facebook’taki sayfasından bölümler aktarıp hükümeti eleştiren yazılar yayınladığı iddia ediliyor.
 
Haberde şöyle deniliyor: “Yasak olmasına rağmen resmi kıyafetiyle facebook’tan siyasi içerikli mesajlar yazdığı belirlenen Albay Güney’in, mesajlardan birinde açılım politikasına destek verdiğini açıklayan Sezen Aksu’ya “O yalakalık olsun diye desteklediğin açılımın ne olduğunu serçe kadar beyninle anlayabildin mi?” denilirken, diğerinde geçtiğimiz yıl garnizon koşusunun yapılmamasından sorumlu tutulan Ankara Valisi Alaattin Yüksel’e hakaret ediliyor.
 
Mesajda Yüksel için “Ey Ankara valisi eğer bir gün bakan, başbakan Cumhurbaşkanı hele hele senin için o işgüzar polislerin trafikte yolu kessin Ankaralıyı mağdur etsin ilk hesabı ben soracam” deniliyor.”
 
Eğer bu komutan facebook sayfasından dolayı mahkemeye verilseydi sesimizi çıkarmazdık. “Sen askersin, ne işin var valiyle, siyasi kararlarla” derdik.
 
İyi de madem böyle yazmış neden bugüne kadar dava açmadınız?

Nevada–Ankara işbirliği ile sonuçlanan bir faciada faturayı bir sınır komutanına yıkmak için “Bakın! Bu adamın facebook’u da suç dolu!” diye sağa sola saldırarak kamuoyu oluşturma çabası örneğini çokça gördüğümüz bir taktik.
 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12000163/albaya-ceza-nevada-ya-odul/muharrem-bayraktar}



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,261 µs