En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''DOKUNULMAZLIĞIMI KALDIRIN''

11 Ocak 2012 12:06 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''DOKUNULMAZLIĞIMI KALDIRIN'' CHP Grubu, Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezlekenin protestosuna sahne oldu. CHP'li vekiller liderlerinin suç işlemekle suçlandığı sözlerini hep birlikte tekrar etti.

Kılıçdaroğlu'ndan fezleke resti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısına, cebinde altına imza attığı milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmasına ilişkin dilekçeyle katıldı. Kürsüden "Dilekçem cebimde. İmzamı attım. Kaldırın dokunulmazlığımı" çağrısı yaptı.
 
CHP Grubu, Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezlekenin protestosuna sahne oldu. CHP'li vekiller liderlerinin suç işlemekle suçlandığı sözlerini hep birlikte tekrar etti.
 
CHP Grup toplantısına Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezleke damgasını vurdu. Kılıçdaroğlu, kürsüye çıkmadan önce Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, bir bildiri okudu. Daha sonra partililerden Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlanmasın neden olan sözleri tekrar etmesini istedi.

CHP Grubu ayağa kalkarak hep beraber Kılıçdaroğlu'nun CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ı Silivri'deki ziyaretten sonra söylediği "21'inci yüzyılın Türkiye'sinde bir toplama kampının bahçesindeyiz" sözlerini tekrar etti.

Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye gelerek konuşmasını yaptı. "Demokrasi, özgürlük ve hukuk nedir onlara öğreteceğiz. Herkesin demokrasi ve özgürlük hakkı var." sözleriyle iktidarı hedef alan CHP Lideri'nin konuşmasının ilk gündemi Türk-İş oldu:

"Türk-İş'i eleştirmiştim. Eleştirdiğim gün bana mektup gönderildi. 'Bizim arka bahçesi olmamız isteniyor'diyor. Hiçbir kuruluşun arka bahçesi olmasını istemiyoruz, bunu şiddetle reddederiz. Senin görevin korkuya karşı çıkmaktır. Asgari ücret düşükse bunu söymektir. Türk-İş, 'korku imparatorluğu'na, şantaja teslim oluyor. İnsanda biraz utanma olur. Şiddetle reddediyorum. Hangi sendikaya üye olursa olsun, sendikasız çalışan ve taşeron işçilerine sahip çıkan tek parti CHP'dir."

"GENELKURMAY BAŞKANI TERÖRİSTSE..."

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanması konusuna da değinen CHP Lideri, yine iktidarı suçladı: "2012'nin Türkiyesi, 10 Ocak 1961'in gerisindedir. Bu ayıbı kendi tarihimizden silip atmamız gerekmetedir. Haklarını, sendikalarını ellerinden aldılar. Şimdi de özgürlüklerini ellerinden alıyorlar. Bizi eleştirseniz de sizi sonuna kadar savunacağız. 

 Ben bu davanın savcısıyım diyen bir başbakan vardı. Bir insanın şiir okuduğu için hapse atılmasıyla kitap yazdığı için hapse atılması arasında ne fark var? Bir tek fark var. Dünün mazlumu bugünün zalimi oldu.

Her şeyimiz tamamdı, bir bu eksikti. Artık bizim de bir terörist Genelkurmay Başkanımız var. Bir ülkenin Genelkurmay başkanı terörist olursa o ülkenin başbakanı ne olur? Bunu mizah dergilerine havale ediyorum, sanıyorum güzel espriler bulurlar."

"DOKUNULMAZLIĞIMI KALDIRIN"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı:Buraya dilekçemle birlikte geldim. Birazdan onu Başkanlığa sunacağım. Kaldırın dokunulmazlığımı. Ben egemen güçlere boyun eğmem. Beni özel yetkili mahkemelerinzle korkutamazsınız. Siz kime diz çöktürmek istiyorsunuz.. "

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=22456&haber=kilicdaroglu-39ndan-fezleke-resti}



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,112 µs