En Sıcak Konular

DİYANET'TEN ÖĞRENCİLERE YARI YIL TATİLİNDE UMRE TURU

10 Ocak 2012 21:20 tsi
DİYANET'TEN ÖĞRENCİLERE YARI YIL TATİLİNDE UMRE TURU Diyanet İşleri Başkanlığı, en az 760 euro ödeyebilecek olan ilk ve ortaöğretim öğrencilerini, sömestr tatilinde umreye götürecek. Tura katılmak isteyen öğretmenler ise en az 850 euro verecek.

Yarı yıl tatilinde özel umre turu

Diyanet İşleri Başkanlığı, en az 760 euro ödeyebilecek olan ilk ve ortaöğretim öğrencilerini, sömestr tatilinde umreye götürecek. Tura katılmak isteyen öğretmenler ise en az 850 euro verecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yarıyıl tatilinde ilk ve ortaöğretim öğrencileri için 10 günlük özel umre programı hazırladı. Başkanlıkça Milli Eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, öğrencilerin bilgi, görgü, deneyimlerinin artırılması ve pekiştirilmesine katkıda bulunmak, kutsal topraklardaki İslam tarihi açısından önem arz eden mekanların ziyaret edilmesini sağlamak amacıyla öğretmenler nezaretinde tur planlandığı belirtildi.

Turun 10 günlük tasarlandığı belirtilen yazıda, "Bu itibarla, okul müdürlüklerine söz konusu program ivedi duyurularak katılmak isteyen öğretmen, öğrenci ve velilerin isimlerinin en geç 9 Ocak'a kadar Başkanlığımıza bildirilmesi gerekmektedir" denildi. Öğrenciler için iki kişilik odada kalmanın bedeli 795, üç kişinin kalacaklarda 760 Euro. Öğretmenler ise iki kişilik odaya 875, üç kişiliğe de 850 Euro ödeyecek. Tura katılacak olanların, ücretleri, 13 Ocak'a kadar yatırması gerekiyor. Diyanet'in bu programını, bazı kişiler olumlu bulurken, kimileri de karşı çıktı. Konuya ilişkin görüşlerden dördü şöyle: 

CHP İstanbul Milletvekil Nur Serter: "Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu kapsamda son dönemde yaptığı çabalar iyice hızlandı. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması, İmam Hatip Liseleri'nin arka bahçe haline getirilerek, katsayının ve Kur'an kurslarında yaş sınırının kaldırılması, hepsi adım adım 'milli' eğitimin 'dini' eğitime dönüştüğünün kanıtları. Laik ve çağdaş eğitimin üzerini örtmeye çalışıyorlar." 

Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan: "Diyanet İşleri, bana göre akıllı bir düşünce ile çocukları da katmak suretiyle bir zenginleştirme programı gerçekleştirmiş oluyor. Ben bunu olumlu buluyorum. Nasıl ki Avrupa'nın değişik ülkelerine birtakım gezi programları yapılıyorsa, Suudi Arabistan'ın Mekke ve Medine kentlerine de bir program yapılmasında yasal engel yoktur." 

Eğitim-Sen açıklaması: "Yıllardır adım adım ve bilinçli bir şekilde hayata geçirilen bu uygulamalar kesinlikle tesadüf değil; eğitimi devlet eliyle 'dinselleştirme' politikalarının açık bir uzantısı.  İlköğretim öğrencilerinin umre ziyaretine katılımını sağlamak, yanlarında aileleri de olsa pedagojik açıdan da çeşitli sorunlar barındırıyor. Zorunlu din dersinin kaldırılması yönünde yargı kararlarının alındığı bir dönemde, eğitim hizmetini Diyanet faaliyetlerine açmayı planlamak, onun ve müftülüklerin okulları hedef kurumlar gibi görmesi, gerekçesi ne olursa olsun, kabul edilemez."  

MEB'in işlerine karışıyor

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir: "Milli Eğitim'in bilimsel bir tarafı kalmadı. Okullar medreseye dönüştürülüyor. Laik ülkenin temelleri iyice sarsılıyor. Laik eğitimden söz etmek, artık mümkün değil. Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın işlerine karışıyor. Tabii ki tüm insanların dini vecibelerini yerine getirmeye hakkı var . Ancak henüz kendi iradesiyle karar veremeyecek olan küçücük çocukları böyle bir yönlendirme, eğitimin dinselleştiğinin açık bir kanıtı."

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=61735




Bu haber 979 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,055 µs