En Sıcak Konular

PAMUKOĞLU'DAN BİR ULUDERE ANALİZİ

3 Ocak 2012 22:14 tsi
PAMUKOĞLU'DAN BİR ULUDERE ANALİZİ Osman Pamukoğlu,''Hükümet ve muhalefet karnaval maskaralığı ve maskesi ile ortalıkta dolaşırken, devlet parçalanmaya gidiyor…'' dedi.

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Şırnak'ın Uludere İlçesinde Türk uçaklarının bombardımanı sonucu, hayatını kaybeden 35 kişi etrafından yapılan yorumlara sert tepki gösterdi.

İşte Pamukoğlu'nun o açılaması: 

BİR ULUDERE ANALİZİ


Hükümet ve muhalefet karnaval maskaralığı ve maskesi ile ortalıkta dolaşırken, devlet parçalanmaya gidiyor…

Demokratik bir ülkede, '' yapılan ve yapılmayan, olan ve olmayan her şeyin tek bir sorumlusu vardır; O'da, hükümettir. '' Bu temel ilke ve sorumluluk konusunda, O ülkede yaşayan hiçbir vatandaşın asla ve asla, başka bir düşüncesi ve tezi olamaz.

Şırnağın Uludere İlçesine bağlı köylerde yaşayan köylü yurttaşların, Irak'tan aldıkları malları Türk sınırına getirmek için hayvanlarla teşkil ettikleri kaçakçı yürüyüş kolunun Türk uçaklarıyla bombalaması sonucu, 35 kişinin ölmesi üzerine, herkes iğne deliğinden Hindistan'ı seyrediyor..

Hükümeti bir alem, muhalefeti alem oğlu alem.. Bunlar, sanki başka bir galaksiden gelmişler ve Türkiye'de olup bitenler hakkında ahkâm kesiyorlar. ''Acemi nalbant devlet harasında öğrenir '' sözü bile bunların yanında hiç kalır. Olup bitene yardakçılık ve dalkavukluk yapmak konusunda ise üzerine yok..

Şimdi gelelim işin aslına ve gerçek hayata.. İran ve Irak'dan, Cumhuriyetle birlikte Milli sınırların netleştiği günden bu yana 90 yıldır, canlı cansız kaçak mal girişi aralıksız, fasılasız devam eder, mallar ya insan sırtında ya hayvan sırtında getirilir. Sebebi ikidir: Birincisi işsizlik ve yoksulluk, ikincisi karşı tarafta bir lira olan nesnenin bizim tarafta beş lira olması, yani vergilerdir. Kaçakçılar ile hükümet temsilcileri arasında bu konuda, zımnen bir mutabakat vardır; iki tarafda üç maymunu oynar…

Hakkari ile 220km., Şırnak'la 120km. toplam 340km.lik  sınırın ötesinden, 28 Aralık 2011 gecesi bizim topraklarımıza doğru yaklaşan belki onlarca başka kaçakçı kolu vardı! Belki 26, belki 20 Aralık'ta; ama kesinlikle vardı. Hücuma Uludere konvoyu maruz kaldı!.

PKK kaçakçılardan vergi adı altında haraç alır mı? Alır.. Hiç vermeden gidip gelen olabilir mi? Hayır.. Başımız belaya girmesin ve bir hır çıkmasın diye bütün kaçakçılar PKK'ya haraç verir; bunun korucusu veya başkası olmaz.. Ve kaçakçılık faaliyeti gidiş geliş bir iki günde başlar, biter; haftaları, 10 günleri almaz..

Kaçakçı konvoyu, PKK nın sınıra yaklaşmasına benzer mi? Hayır. PKK böyle uzun kollar yapmaz, çünkü bunun ölüm olduğunu bilir.. Üstelik kullandığı hayvan sayısı 1 veya 2 yi geçmez. Eğer 2 ise ayrı ayrı istikametleri kullanır. İnsan olarak da baskın noktasına gelinceye kadar 6-8 kişiden fazla insanı bir istikamette tutmaz..

Gece ve gündüz kara gözetlemesi yapan ve ileri teknoloji yapımı dürbünleri kullananlar, bir konvoyun kaçakçılarından oluştuğunu, yüklerine bakarak anlayamazlar mı? Anlaşılmaması mümkün mü? PKK konvoy yapar mı? Üstelikte topçu ve havan silahlarının menziline girdiğinde!.

Bölgeden bölgeye, dönemden döneme değişmekle birlikte, bazen günde 20 – 30 istihbarat bilgisi gelebilir.. MİT'den, Jandarma'dan, Polis'den.. Bunların bir kısmı da profesyonelce PKK tarafından maksatlı olarak gönderilir; dikkat dağıtmak, yormak, şaşırtmak veya bir planlı eylemi örtmek amacıyla yapılır. Haber toplamak ve bilgi almaktan çok daha önemli olan istihbaratın değerlendirilmesidir ve bu ameliye en zeki ve en yüksek tecrübeye sahip kişilerce yapılmalıdır..

Kaçakçılar çoğu zaman iki taraf için istihbarat taşıyan elemanlardır.. İnsansız Hava aracı bir nesnedir. Kameraya alır veya fotoğraf çeker. Bu, teknik bir aletin istihbarat teşkillerine ve elemanlarına bilgi sağlamasıdır. Esas iş, en önemli iş ve uzmanlık, asıl bundan sonra yapılan değerlendirmenin isabetli olmasıdır. Anlaşılan o ki bu becerilememiştir…

Kara gözetlemesiyle tespit edilen kaçakçı konvoyuna ( ki bu konvoylar yılan gibi, ip gibi uzundur) esas silahların etkisine girmeden, çok uzaktan havan ve top mermisi ile ateş açıldıysa; bu da akıl almaz bir şeydir. Eğer bu kol, PKK koluysa neden yaklaşmaları beklenip pusuya düşürülmeleri planlanmaz, düşünülmez.. Dağlık ve kayalık alanda uzaktan atılan topçu ve havan mermisi kime zarar vermiş, birkaç tesadüf dışında?. Bu nasıl bilinmez?. Size zarar vermek istemiyor muyuz demek istenmiş?..

Bundan sonra ne mi olacak? Boş boş, cahilce konuşmalar, abuk sabuk görüşlerle, zaman her şeyin üstünü örtecek, eski tas eski hamam, olaylar kendi yazgısına doğru dört nala devam edecektir..

Kaçakçılar ne yapacaklar diye sorarsanız? Bu da, bu metnin anlaşılmadığını gösterir.. Birkaç gün, birkaç hafta sonra aynen devam edecektir, tabi o da bu bölgedekiler için; diğer bölgelerde kesinlikle, aralıksız devam ediyorlardır…

Uludere Kaymakamı'na gelince, O, olup bitenin daha farkında değil; görüntüler tek kelimeyle '' vahim ''.. Cumhuriyet'in kuruluşundan bu güne o kadar çok badireler atlatıldı ki, ama hükümetin bir Kaymakamı'na ilk kez bir linç girişiminde bulunuldu.. Aslında Kaymakam sembol, hareket, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Hükümeti'nedir…

Hükümet ve muhalefet karnaval maskaralığı ve maskesi ile ortalıkta dolaşırken, devlet parçalanmaya gidiyor… 

 

Kaynak: hakveesitlik.org.tr  http://www.hakveesitlik.org.tr/haberler/genel-baskanimizdan/bir-uludere-analizi-h149.html



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,651 µs