En Sıcak Konular

YABANCILAR EĞİTİM VE SAĞLIĞA YÖNELDİ

6 Ocak 2012 21:40 tsi
YABANCILAR EĞİTİM VE SAĞLIĞA YÖNELDİ Yabancı yatırımcılar; perakende, alış veriş merkezleri, ilaç, iletişim gibi ana sektörlerin ardından Türkiye’de sağlık ve eğitim sektörlerinde de alımlara başladı.

Yabancılar eğitim ve sağlığa yöneldi

Yabancı yatırımcılar; perakende, alış veriş merkezleri, ilaç, iletişim gibi ana sektörlerin ardından Türkiye'de sağlık ve eğitim sektörlerinde de alımlara başladı. Amerikan Carlyle Grubu, Bahçeşehir Kolejleri'ne yüzde 48 oranında ortak oldu.

30 Eylül 2011 itibariyle 89 ayrı fon altında idare edilen 148 milyar dolarlık aktife sahip küresel bir yatırım şirketi oaln ABD'nin en büyük yatırım şirketlerinden Carlyle Grubu, Türkiye'de sağlık ve eğitim alanlarındaki alımlarına devam ediyor. 2009 yılında Medical Park Hastaneleri Grubu'nun yüzde 40'ını satın alan Carlyle, son olarak 12 bin öğrencisi olan Bahçeşehir Kolejleri'nin yüzde 48 hissesini satın aldı. Bahçeşehir Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Uzun zamandır süren görüşmeler sonucunda dünyanın en önemli yatırım gruplarından biri olan Carlyle Grubu ile ortak yatırım yapma kararı almıştık. Bugün tüm resmi işlemleri tamamlayarak anlaşmaya varmış bulunuyoruz" dedi.   
Genç nüfus cazip geldi 

Carlyle'ın Beyrut'ta mukim Ortadoğu ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Velid Müsellem ise konuyla ilgili açıklamasında, "Türkiye'de özel öğretime olan ihtiyaç, nüfus büyümesi ve gelir düzeyinin yükselmesi gibi bir takım faktörlere bağlı olarak hızla artıyor. Bahçeşehir Kolejleri ile ortak olmaktan büyük heyecan duyuyor ve birlikte çalışmalara başlamak için sabırsızlanıyoruz" ifadelerine yer verdi. Özel öğretim alanında aktif bir yatırımcı olan Carlyle'ın sektördeki son yatırımları şöyle: Dünyanın en büyük özel öğretim kurumu olarak 30 yıldır ABD'de faaliyet gösteren ve Phoenix Üniversitesi de dahil olmak üzere bünyesinde birçok özel öğretim kurumunu bulunduran Apollo Group, Çin'in özel yüksek öğretim hizmeti sağlayıcılarından HaoYue Education Group, İngiliz dili öğretim hizmetleri sunan küresel operatör Wall Street Institute, Meksika'da dört kampusu bulunan özel üniversite Universidad Latinoamericana ve Doğu Çin'in önde gelen dil eğitimi zincirlerinden NeWorld Education Group. Satın alma, Carlyle Grubu'nun web sitesinde de duyuruldu. Sitedeki bilgi notunda, görüşmelerin 27 Aralık'ta sonuçlandığına işaret edildi ancak ortaklığın finansal koşullarına ilişkin bilgi verilmediğine vurgu yapıldı. Türkiye'nin en büyük hastaneler grubu Acıbadem'in yüzde 75 hissesi ise geçtiğimiz ay 1.26 milyar dolara Malezyalı Khazanah ve Japon menşeili Mitsui'ye satılmıştı. (YENİ MESAJ)

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ  http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,652301/yabancilar-egitim-ve-sagliga-yoneldi



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,449 µs