En Sıcak Konular

BİRİLERİ PEYGAMBER EFENDİMİZ'DEN (S.A.V) RAHATSIZ MI OLUYOR?

5 Ocak 2012 22:04 tsi
BİRİLERİ PEYGAMBER EFENDİMİZ'DEN (S.A.V) RAHATSIZ MI OLUYOR? İlköğretim 4.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabındaki kabul edilemez hatanın ortaya çıkmasından sonra,Talim ve Terbiye Kurulu söz konusu kitabı incelemeye aldığı bildirdi.

O kitaba inceleme başlatıldı

Milli Gazete'de yayınlanan "Hz Peygamber'e sansür" başlıklı haber kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bu vahim hatayı ortaya çıkaran  Milli Gazete'ye tebrik telefonları yağarken Eğitim dernekleri ve sendikalar da konu ile ilgili sessiz kalmayıp tepkilerini dile getirdi. Haberin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın Talim Terbiye Kurulu'ndan konu ile ilgili rapor istediği öğrenildi. Talim ve Terbiye Kurulu söz konusu kitabı incelemeye aldığı bildirdi.

Kelime-i tevhit'e sansür uygulanamaz
Haberin ardından Milli Gazete'ye açıklamalarda bulunan DİYANET-SEN Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar: "İlköğretim 4.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabındaki hata kabul edilemez. Bu yanlıştan kasıt aramak istemiyoruz eğer bir kasıt varsa bu çok kötü bir şeydir kesinlikle kabul edemeyiz etmemeliyiz. İmanın en önemli şartlarından biri olan Kelime-i Tevhid'in parçalar halinde okunması küfürdür. Bundan dolayı bunu böyle parçalamak Hz. Peygamber efendimizin isminin sansürlenmesi büyük bir hatadır derhal düzeltilmelidir."dedi.

Birileri Peygamberimizden rahatsız mı oluyor?
"Birileri Hz. Muhammed'in isminden rahatsız mı oluyor" ifadelerini kullanan Bayraktutan şunları söyledi: " imanın birinci şartı olan Kelime-i Tevhid'i tamamını söylemekte, ifade etmekten birileri rahatsız mı oluyor? Bunun için mi bu sansür uygulanıyor. Bundan dolayı bu büyük hata kasıtlı yapılmışsa biz kimlere güveneceğiz, çocuklarımızı kimlere emanet edeceğiz. Bu hata affedilemez, derhal düzeltilmelidir" şeklinde konuştu.

Protestan İslam'ı oluşturuyorlar
"Bu İslamiyet'ten uzaklaştırma projesidir" diyen ÖĞ-DER Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz da " ÖĞ-DER olarak yapılan bu vahim hatayı kınıyoruz. Bu yapılanlar ılımlı İslam ve Protestan İslam adı altında bir din istismarıdır. Bu yapılanlar Protestan İslam bakışı ile bakmaktan kaynaklanmaktadır. İnsanlarımızı yavaş yavaş Hak din olan İslamiyet'ten uzaklaştırma düşüncelerinin uygulamaya konmuş şeklidir. Kabulü mümkün olmayan bir hatadır."ifadelerini kullandı.

Materyalist sistemi öğretiyorlar
"Hak din batıl din kavramlarını bile kaldırdılar" diyerek tepki gösteren Akkiraz: "Daha önce hak din ve batıl dinler kavramı vardı onu da kaldırdılar. Çocuklarımızı tamamen Protestan kültürüne göre yetiştiriyorlar.

Çocuklarımız Din kültürü kitabından dini yanlış ve eksik öğreniyor. Bu çok kötü bir uygulamadır. MEB kitaplarında İslam'a uygun hiçbir ibare yoktur. Tamamen materyalist öğretilere göre hazırlanıyor ve çocuklarımıza İslam değil materyalizm benimsetiliyor. Biz Milli Eğitim Bakanlığından bu cinayetin ilk ve son cinayet olmasını istiyoruz. Bir daha böyle hatalar yapılmasın".dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/o-kitaba-inceleme-baslatildi-226187.htm



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,958 µs