En Sıcak Konular

ASKER VURSA BİR DERT VURMASA BAŞKA BİR DERT

1 Ocak 2012 23:08 tsi
ASKER VURSA BİR DERT VURMASA BAŞKA BİR DERT TSK, geçen yıl, Şemdinli'de "Kaçakçı zannederek" vurmadı, 11 şehit verdi. Önceki gün, Uludere'de ise 40 kişi tespit edip vurdu. TSK ilk olayda "Neden vurmadın", ikinci olayda "Neden vurdun" diye eleştiriliyor.

Asker ne yapsın...

TSK, geçen yıl, Şemdinli'de "Kaçakçı zannederek" vurmadı, 11 şehit verdi. Önceki gün, Uludere'de ise 40 kişi tespit edip vurdu. TSK ilk olayda "Neden vurmadın", ikinci olayda "Neden vurdun" diye eleştiriliyor.  

GEÇEN yıl 18 Haziran'da, Hakkari'nin Irak ve İran sınırındaki Şemdinli ilçesi Günyazı köyü mezrasında bulunan Tekeli Jandarma Taburu PKK'lı teröristler tarafından basıldı. Sabaha kadar süren çatışmada 11 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Olayın ardından Hakkari 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya; saldırı gecesi termal kameralarla görüntü alındığını, topçu atışı yapıldığını ancak karşılık verilmeyince görüntüdeki unsurların "Çoban ya da kaçakçı" sanıldığını söyledi.

HAKKARİ 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Türk Silahlı Kuvvetleri, eleştirilerin odak noktası oldu. Kaya, daha sonra terfi de edemedi ve hükümet tarafından açığa alındı. Önceki gece ise, Hakkari Uludere yakınlarında ve Irak sınırı içinde termal kameralar ile 40 kişilik bir grup tespit edildi. Katırların da olduğu grup F-16'lar tarafından vuruldu. 35 kişi öldü. Ancak terörist zannedilenler bu kez kaçakçı çıktı. TSK şimdi de "Kendi vatandaşını vurdu" diye alçakça eleştiriliyor.

Hayatı pahasına terörle mücadele eden güvenlik güçleri 1,5 yıl arayla meydana gelen iki ayrı olayda eleştirilerin odağına oturtuldu. İlk olayda tespit edilen ve sonradan terörist olduğu ortaya çıkan grubun "Neden vurulmadığı" sorulurken, ikinci olayda kaçakçı çıkan grubun "Neden vurulduğu" sorgulanıyor. Gazeteport'un haberine göre geçen yıl 18 Haziran'da, Hakkari'nin Irak ve İran sınırındaki Şemdinli ilçesi Günyazı köyü mezrasında bulunan Tekeli Jandarma Taburu PKK'lı teröristler tarafından basıldı. Sabaha kadar süren çatışmada 11 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. 

KOMUTAN AÇIĞA ALINDI

Olayın ardından dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile birlikte Tekeli taburuna giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a brifing verildi. Brifingde dönemin Hakkari 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya; harita üzerinde olayı anlattı. 

Kaya, saldırı gecesi termal kameralarla görüntü alındığını, topçu atışı yapıldığını ancak karşılık verilmeyince görüntüdeki unsurların "Çoban ya da kaçakçı'" sanıldığını söyledi. Kaya ve TSK eleştiri aldı. Kaya, daha sonra terfi de edemedi ve hükümet tarafından açığa alındı.

"NEDEN VURDUNUZ?"

Önceki gece ise, Hakkari Uludere yakınlarında ve Irak sınırı içinde termal kameralar ile 40 kişilik bir grup tespit edildi. Katırların da olduğu grup F-16'lar tarafından vuruldu. Ancak terörist zannedilenler bu kez kaçakçı çıktı. TSK şimdi de "Kendi vatandaşını vurdu" diye eleştiriliyor.
 
Başbakan Erdoğan da önceki gün bu çelişkiye dikkat çekti ve "Arkadaşlarımdan aldığım bilgiler, bu tür kaçakçılıkta 3-5, bilemediniz 10 kişilik gruplar olur. Ama son olayda 40 kişi ve katırlar var" dedi ve şunları söyledi:

"Daha önce Gediktepe'de, Hantepe'de, talihsiz neticeleri biliyorsunuz. Silahlar bu tür hayvanlarla taşınmıştı ve (Niçin bunlara müdahale edilmedi) diye o zaman medya ve herkes bu eleştirileri yaptı. Bunların hepsi birer ibretti, birer tedbirdi. Bu defa ise böyle bir yanlışa güvenlik güçlerimizin düşmemesi... Ama talihsiz ve üzüntü verici bir netice oldu maalesef." 

 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=22357


Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,601 µs