En Sıcak Konular

ERDOĞAN: CESUR OLACAĞIZ Kİ BU SAVAŞI KAZANALIM

20 Ocak 2008 14:26 tsi
 ERDOĞAN: CESUR OLACAĞIZ Kİ BU SAVAŞI KAZANALIM Erdoğan, ''Merhum İnönü'nün sözü, 'Dürüst insanlar ötekiler kadar cesur olmadıkça bu iş kazanılmaz'. Şimdi ben de aynı şeyi söylüyorum; en az onlar kadar bizler de cesur olacağız. Cesur olacağız ki bu savaşı kazanalım'' dedi.

ANTALYA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Merhum İnönü'nün sözü, 'Dürüst insanlar ötekiler kadar cesur olmadıkça bu iş kazanılmaz'. Şimdi ben de aynı şeyi söylüyorum; en az onlar kadar bizler de cesur olacağız. Cesur olacağız ki bu savaşı kazanalım'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Türkiye Otelciler Federasyonunun (TÜROFED) 2. Olağan Genel Kurulu'na katılarak bir konuşma yaptı.
     Otelcilerin, turizmin omurgasını teşkil ettiklerini belirterek, ''Ülkeye tabii ki turisti getirmek zor ama daha zor olanı burada onu memnun etmek. Siz bu memnuniyeti sağlayan bir görevi, bir görev anlayışını temsil ediyorsunuz'' dedi.
     Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Karşımızda, 2007 itibarıyla 23 milyon 340 bini yakalamış bir turisti ağırlayan, 20 milyar dolara yakın turizm geliri elde eden bir Türkiye manzarası var. 2002 yılında turizmimizin durumu düşünüldüğünde bu tablo büyük bir başarıya işaret ediyor. Böylece dünyada en çok turist alan ilk 10 ülke arasına girmiş bulunuyoruz. Tabii bu bizi asla rehavete sevk etmemeli.''
     Terörle turizmin ilişkisine de değinen Başbakan Erdoğan, bu ilişkiyi inkar etmenin mümkün olmadığını söyledi. Ağırlıklı olarak özellikle Doğu, Güneydoğu, Orta Anadolu gibi bölgelerde yapılacak yatırımlarla mahsuplaşma gibi bir durumun olabileceği yorumlarını hatırlatan Erdoğan, bunların ''değerlendirmeye şayan ve seve seve oturulup konuşulacak teklifler olduğunu'' söyledi.
     İstanbul'un artık yatak kapasitesi itibarıyla kongre turizmi için gelenlere cevap veremediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''İstanbul adeta bir tıkanma noktasında. Çünkü turizmde yatırım itibarıyla arzu edilen yatırım İstanbul'da henüz yok. Niye yok? Yatırım yapmak isteyen olmadığından değil, önümüzün tıkanık olduğundan kaynaklanıyor. Birçok engeller çıkarılıyor girişimcinin önüne.
     Girişimci otel yapacak başlıyor engeller çıkmaya ve bu engeller çirkin engeller. Edebe, adaba uymayan ahlak dışı engeller. Bunlarla hep birlikte mücadele vermemiz lazım. Birkaç tanesine Sayın Bakanım da ben de şahit oldum. Hatta birebir takip ettiklerim var. Artık girişimci bakıyor ki olmuyor, bize haber vermeden kendisi farklı yollardan dolanmaya çalışıyor. Niye? İşi bitirmesi lazım.
     Merhum İnönü'nün sözü, 'Dürüst insanlar ötekiler kadar cesur olmadıkça bu iş kazanılmaz'. Şimdi ben de aynı şeyi söylüyorum. En az onlar kadar bizler de cesur olacağız. Cesur olacağız ki bu savaşı kazanalım.
     Birçok şeyler bakıyorsunuz harabe halinde. İstiyoruz ki biz bu harabeleri verelim, buralar gayet güzel oteller haline gelsin ama diyorlar ki 'İstemezük, olmaz'. Neden olmaz? Burası tütün deposuydu, otel olsun istiyoruz. Aynı şekilde görünecek, her şeyiyle korunacak. Gayet güzel bir otel haline gelecek. Çirkinlik, şu mezbelelik ortadan kalkacak. 'Hayır, içeride şunu yapamazsın, bunu yapamazsın'. Dünyayı tanıyoruz, herkes bunu yapıyor, oluyor. Burada neden olmasın? Bunun mücadelesini hep beraber vereceğiz, vermek durumundayız. Ülkemiz için, gelecek nesiller için vereceğiz ve bunu biz kazanacağız. Er veya geç kazanacağız.''


Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,175 µs