En Sıcak Konular

BİR İÇİMLİK NARGİLE 5-10 PAKET SİGARA KADAR ZARARLI

25 Aralık 2011 17:52 tsi
BİR İÇİMLİK NARGİLE  5-10 PAKET SİGARA KADAR ZARARLI Son yıllarda gençler arasında nargile içiminin arttığını belirten Prof. Dr. Erdöl: Bilinenin aksine bir içimlik nargile 5-10 paket sigaranın verdiği zararı veriyor.

Nargilede büyük tehlike

Son yıllarda gençler arasında nargile içiminin arttığını belirten Prof. Dr. Erdöl: Bilinenin aksine bir içimlik nargile 5-10 paket sigaranın verdiği zararı veriyor.

Kansere Karşı El Ele Federasyonu'nca Ankara'da Resim Heykel Müzesi Konser Salonu'nda düzenlenen kokteylin açılışında konuşan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, bir içimlik nargilenin nargile 5 ile 10 paket sigara arasında zarar verdiğine dikkat çekti.  Prof. Dr. Erdöl, Tütünle Mücedele Kanunu'nda ilk imzanın kendisinin olduğunu belirterek,  "Türk milletinin bu kadar kolay kabulleneceğini, dağın başındaki kahvehanedeki Mehmet amcanın bunu içmekten alıkonulamayacağını iddia ediyorlardı kanunu hazırladığımızda. Gördük ki Mehmet amca kahvede sigara içmediği gibi içmeye çalışanları da engelliyor" dedi. Kanseri önlemek için bazı risk faktörlerinin bulunduğuna işaret eden Erdöl, öncelikle tembellikle mücadele edeceklerini belirterek, "Yürüyüş yapıp aktif olacağız. Yiyeceklerimize dikkat edeceğiz, kilo vereceğiz. En önemli tedbirler bunlar" şeklinde konuştu. 

Hukuki düzenleme yolda

Sigarayla mücadelede daha emin ve etkin adımlar atmak gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Erdöl şöyle devam etti: "Gençler arasında maalesef belli sektörler tarafından nargile pompalanıyor. 'Nargile sudan geçiyor, sütten çıkmış ak kaşıktır, bir zararı yok diyorlar', bir içimlik nargile 5 ile 10 paket sigara arasında zarar veriyor. Bunu bilmeniz ve herkese söylememiz lazım. Dolayısıyla çok masum değil, çok zalim bir şey olduğunu söylemeliyiz. Bununla ilgili hukuki düzenleme gerekiyorsa onu da Meclis'te bizim yapmamız lazım. Bununla ilgili hazırlıklarımız da var."

 

Kaynak: YENİÇAĞ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=60882



Bu haber 952 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,096 µs