En Sıcak Konular

SARKOZYLER AİLE BOYU TÜRK DÜŞMANI

25 Aralık 2011 17:48 tsi
SARKOZYLER AİLE BOYU TÜRK DÜŞMANI Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin babası Pal Sarkozy, Cezayir katliamı sırasında Fransız lejyonundaydı. Macar asıllı Sarkozyler, Türklere karşı savaştığı için toprak, para, mal ve yetkiye kavuşmuş.

Sarkozy'nin Türk hıncı sülaleden...

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin babası Pal Sarkozy, Cezayir katliamı sırasında Fransız lejyonundaydı. Macar asıllı Sarkozyler, Türklere karşı savaştığı için toprak, para, mal ve yetkiye kavuşmuş.

Türkiye'ye karşı tavrını, Ermeni yalanlarının inkarını suç sayan yasadaki rolüyle zirveye taşıyan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin ataları da Türk düşmanı çıktı. Macar kökenli Sarkozy'nin büyük büyük dedesi, Türklere karşı savaştığı için soyluluk unvanı almış.

Sarkozyler, aile boyu Türk düşmanı
Nicolas Sarkozy'nin büyük atası, 17. yüzyıl başında Tuna boylarında Türk akıncılarıyla savaştığı için Avusturya Kralı'ndan soyluluk ünvanı alan Macar Mihaly Sarkozy.

Türkiye'ye karşı tavrını, Ermeni soykırımı yalanını inkarı suç sayan yasa teklifinin kabulündeki rolüyle zirve yaptıran Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin ataları da Türk düşmanı. Yasa teklifinin Fransa Ulusal Meclisi'nde kabülünün ardından Türkiye'nin hedefindeki isim haline gelen Nicolas Sarkozy'nin annesi, İspanya'daki engizisyondan Osmanlı sayesinde kurtulan Selanikli bir aileden geliyor. Sarkozy'nin babası ise Macar Kralı 2. Ferdinand döneminde, Osmanlılara karşı savaşıp büyük kahramanlıklar göstererek ödüllendirilen soylu aileden. Osmanlı'nın duraklama dönemine girdiği yıllarda, Macaristan topraklarında tutunmaya çalışan Osmanlı akıncılarına karşı, Avusturya ve Vatikan'la işbirliği yaparak savaşan ve 1628'de Avusturya Kralı 2. Ferdinand tarafından asilzade ünvanıyla ödüllendirilen Mihaly Sarkozy, Nicolas Sarkozy'nin büyük atası. Nicolas Sarkozy'nin kuzeni öğretim üyesi Peter Sarkozy, bir dergiye verdiği demeçte, aile tarihinin maceraperestler ve intiharlarla dolu olduğunu söylemişti.

Ailesini terk etti
Nicolas Sarkozy'nin babası Paul Sarkozy de o maceraperestlerden biri. Avusturya sınırına yakın küçük bir Macar şehrinin belediye başkan vekilinin oğlu olan Paul, Macaristan'da tıp fakültesini bitirdikten sonra Fransa'ya göç etti ancak mesleği doktorluk yerine atalarının maceracı yoluna uygun olarak lejyonerliği seçti. Paul, ilk görev yeri Cezayir'de Fransa'ya karşı direnen ulusal bağımsızlık savaşçılarıyla çatışmalara girdi. Cezayir'de bir süre kalan Paul, daha sonra Paris'e döndü. İçki, kumar ve kadınlara düşkünlüğüyle tanınan Paul Sarkozy, lejyonerliği bırakarak Paris'te reklamcılığa başladı.  Renkli kişiliği, yaşadığı maceralar, "Doğulu" olmanın verdiği cazibe ve konuşmayı da becermesi, Renkli bir kişiliğe sahip olan Paul, Fransa'nın tanımış ailelerinden "Mallah" ların güvenini kazanarak ailenin küçük kızıyla evlendi. Ancak, birkaç yıl sonra eşini üç çocukla bırakan Paul kayıplara karıştı. Nikolas o zaman dört yaşında idi.

Macar köklerine soğuk

Sarkozy, ailesinin büyük bölümü Macaristan'da yaşamasına rağmen, kendini Macar olarak görmüyor. Psikologlar bunu 4 yaşında babası tarafından terk edilmeye bağlıyor. Babasına duyduğu nefreti Macaristan'a karşı da sürdüren Sarkozy, Macaristan'ın AB'ye katıldığı 2004'te atalarının doğup büyüdüğü Bocsa şehrinin onur vatandaşlığı teklifine yanıt bile vermedi. Ancak Sarkozy damarlarındaki kandan olmalı ki, her fırsatta annesinin İspanya'daki atalarını kurtaran Türklere düşmanlığıyla biliniyor.

 

Kaynak: YENİÇAĞ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=60918



Bu haber 1,011 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,604 µs