En Sıcak Konular

CANLI BOMBA SUÇ DUYURUSU YAPTI FAALİ MEÇHUL SORUŞTURMASI BAŞLADI

25 Aralık 2011 12:07 tsi
CANLI BOMBA SUÇ DUYURUSU YAPTI FAALİ MEÇHUL SORUŞTURMASI BAŞLADI İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının başlattığı faili meçhul cinayetleri soruşturmasına, 2003 yılında canlı bomba olarak yakalanan Ruşen Bayar isimli eski KADEK militanının suç duyurusunun yol açtığı ortaya çıktı.

Her şeyi başlatan o dilekçe

Faili meçhul cinayetlere ilişkin yürütülen soruşturmanın detaylarına Milli Gazete ulaştı. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının başlattığı faili meçhul cinayetleri soruşturmasına, 2003 yılında canlı bomba olarak yakalanan Ruşen Bayar isimli eski KADEK militanının suç duyurusunun yol açtığı ortaya çıktı.

Faili meçhul cinayetlere ilişkin yürütülen soruşturmanın detaylarına Milli Gazete ulaştı. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının başlattığı faili meçhul cinayetleri soruşturmasında 2003 yılında canlı bomba olarak yakalanan Ruşen Bayar isimli eski KADEK militanının itirafları yer aldı. Ruşen Bayar Eski Özel Harekâtçı Ayhan Çarkın'ın itirafları sonrasında Tekirdağ 2 nolu F Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü aracılığıyla savcılığa önemli bir suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Bayar savcılığa verdiği dilekçesinde faili meçhul cinayetlerden kendisinin de zarar gördüğünü ifade etti. Bayar'ın beyanları üzerine savcılık başta Ayhan Çarkın ve suç duyurusu dilekçesinde adı geçen İbrahim Şahin, Mehmet Ağar, Tansu Çiller, cinayetlerde parmağının olduğunu iddia etti. Savcılık dosyada adı geçen bu isimleri inceleme altına aldı.

Eski kadek militanının itirafları
Faili meçhul cinayetler soruşturmasında ihmali olan kamu görevlilerinin yargılanmasını isteyen şahıslar arasında 2003 yılında İstanbul'u kana bulamak üzereyken yakalanan eski KADEK militanı Ruşen Bayar'ın itirafları damgasını vurdu. Bayar savcılığa Tekirdağ F Tipi Cezaevinden gönderdiği dilekçede, işlenen faili meçhul cinayetlerin kişisel değil sistematik bir şekilde işlendiğinin altını çizdi. Bayar dilekçesinde : "Ayhan Çarkın'ın basın-medyada yer alan itirafları bir bütünen ele alındığında bu cinayetler zincirinin kişisel değil, sistematik ve bir hiyerarşi dâhilin de işlendikleri açıktır. Bu hiyerarşinin siyasal ve bürokratik mekanizmaların ortaklığı barizdir." ifadelerine yer verdi.

Önemli isimler hakkında suç duyurusunda bulundu
Bayar dilekçesinin devamında döneme damgasını vuran önemli isimler hakkında da suç duyurusunda bulundu. Bayar başta Eski Özel Harekâtçı Ayhan Çarkın olmak üzere, dönemin Başbakanlarından Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, İçişleri Bakanları, Genelkurmay Başkanları, Emniyet Genel Müdürleri, Özel Harekât Dairesi Başkanları ve Vekilleri (İbrahim Şahin), Mehmet Ağar, Korkut Eken, Necdet Menzir, Hanefi Avcı, Ercüment Yıldız, Atilla Çınar, Reşat Altay, Ayhan Özkan, Fikret Işınkaralar, Şefik Kul gibi isimlerin işlenen cinayetlerden sorumlu olduğunu söyledi.

Birçok insanın hayatlarını bitirdi
Bayar hakkında şunları ifade etti: " bu uygulamalar sonucunda 4000 civarında köy yakılmış, milyonlarca insan yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kalmıştır. Resmi rakamlara göre 17500 faili meçhul cinayet işlenmiş, yaşanan iç savaş denecek ortamda 30-40 bin civarında insan hayatını kaybetmiş, 300 milyar dolardan fazla ekonomik kayıp meydana gelmiştir. Toplumsal alanda ciddi yarılmalar, kutuplaşmalar oluşmuştur".

Okulumu bırakmak zorunda kaldım
Bayar açıklamasının devamında Ayhan Çarkın'ın itiraf ettiği olayların başta kendisi olmak üzere birçok insanın hayatını derinden etkilediğini belirterek, "Ayhan Çarkın'ın itiraf ettiği olay ve gelişmeler ülkeyi kaosa sürükledi. Hayatları etkiledi. Hayatı etkilenenlerden biride benim. Hayatımın akışı değişti, okulumu bırakmak, evimi bırakmak zorunda kaldım." dedi.

Kamu davası açılmasını talep etti

Bayar bu cinayetlere karışanlar hakkında kamu davasının açılmasını da talep etti. Bayar: "Başta Ayhan Çarkın olmak üzere yukarıda ad ve soyadlarını yazdığım şahıslardan şikâyetçiyim. Bu şahıslar hakkında Kamu davası açılmasını, gerekli tüm yasal- hukuki işlemlerin yapılmasını talep ediyorum" değerlendirmesinde bulundu. Ruşen Bayar 2003 yılında Polis merkezlerine intihar saldırısı yapmaya hazırlanırken güvenlik güçleri tarafından yakalanmış daha sonra tutuklanarak Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişti. Bayar'ın tutukluluk süresi hala devam ediyor.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/her-seyi-baslatan-o-dilekce-225191.htm



Bu haber 1,087 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,499 µs