En Sıcak Konular

BİR ZAMANLAR ÇİLLER'İN EN BÜYÜK ''DESTEKÇİSİ'' İDİ ŞİMDİ O DA DEVRANA UYDU

21 Aralık 2011 13:01 tsi
BİR ZAMANLAR ÇİLLER'İN EN BÜYÜK  ''DESTEKÇİSİ'' İDİ ŞİMDİ O DA DEVRANA UYDU Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in danışmanı Memduh Bayraktaroğlu,bir zamanlar toz kondurmadığı eski Liderini günümüzün ilahlarına(!) böyle sundu.

Çiller dönemlerinin kara kutusu Milli Gazete'ye konuştu

Özel bir örgüt vardı

Faili meçhul cinayetlerin arkasında 'özel bir örgüt' olduğu iddialarına ilk önce inanmadığını ancak daha sonra gördükleriyle bu örgütün varlığına inandığını söyleyen Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in danışmanı Memduh Bayraktaroğlu, faili meçhullerin Ermeni Soykırımı iddialarından daha ağır olduğunu belirtti.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in danışmanlığı yapan gazeteci Memduh Bayraktaroğlu Çiller dönemlerini Milli Gazete'ye anlattı.
 
Daha önce "Çillerli Yıllarım" adıyla bir kitap yazarak dönemin kodlarını bir nebze deşifre eden Bayraktaroğlu, "Kitabı yazmaya karar verdiğimde Türkiye'de Devlet yeniden yapılandırılıyordu. Geçmişin derin devletine teslim olmuş devleti, şahsiyetini bulmaya çalışıyordu" diyerek, "Ama derin güçlerin teslim aldığı eski zavallı devletin sırtında iki büyük yük vardı. Birincisi faili meçhul cinayetler ve failleri, diğeriyse Liberal Kapitalizm adı altında uygulanan vahşi devlet kapitalizmi" dedi.
 
"Geçmişin hesabı sorulsun diye yazdım"
 
90'lı yıllarda siyasetçi - bürokrat -işadamı ortaklığı devletin hazinesini, kamu bankalarını, KİT'leri soyduğunu anlatan Bayraktaroğlu, "Aynı kişiler, 28 Şubat sürecinde kartel medyası patronları, askerler ve kimi büyük özel banka patronlarıyla işbirliği yaptılar, hükümeti yıktılar.
 
Anadolulu ailelere ait ve hızla büyüyen çok sayıda özel banka 28 Şubat sürecinde siyasal iktidar tarafından gasp edildi. Sadece bir tek kamu bankasının 25 milyar doları aşan görev zararı veren kamu bankalarının genel müdürlerinden hesap sorulmamıştı. Ben Çillerli Yıllarımı işte o geçmişin hesapları sorulsun diye yazdım" ifadelerini kullandı.
 
"Bir özel örgüt vardı"
 
Özel bir örgütün varlığının ilk ortaya atıldığı zaman bunu çok ciddiye almadığını anlatan Bayraktaroğlu, "Öyle bir örgütün varlığını Doğu Perinçek iddia etmişti. Kendisini pek ciddiye almadığım için o gün inanmamıştım ama ilerleyen yıllarda bir özel örgüt olduğunu gördüm, inandım"
 
Faili meçhullerden SHP de sorumlu
 
Özellikle Çiller iktidarları dönemlerinde yoğunluğu artan faili meçhul cinayetlerin Çiller kadar iktidarının ortağı SHP'nin de sorumlu olduğunu belirten Bayraktaroğlu, "Bu cinayetler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en büyük ayıplarından biridir. Hatta sözde Ermeni soykırımı iddialarından bile çok daha büyük bir ayıptır. Sorumluları hesap vermeden Türkiye bu ayıptan kurtulamaz, temizlenemez" dedi.
 
Dönemin bütün "Yetkilileri" yargılansın
 
Faili meçhul cinayetler başta olmak üzere birçok kanunsuz eylemin odağı haline gelmekle suçlanan Mehmet Ağar'ın aslında çok net konuştuğu ifade eden Bayraktaroğlu, Ağar hakkında şu ifadeleri kullandı: Ağar aslında inkâr da etmiyor. "Ne yaptımsa bana verilen emirlerin gereğidir. Vazifemin dışına çıkmadım" diyor. Yani burada "faili meçhul yoktur" gibi bir ifade görmüyoruz. Ağar'ın dediği şu: "Ben, bana verilen emirleri, alt kadroma aktardım yani görevimi yaptım." Ağar, "ben görevimi yapım" dediğine göre aç ve açıkta kalmamayı tercih etmiş demek ki. Kaldı ki, Ağar'a verilen 5 yıl cezayı Yargıtay bozarsa ve yerel mahkeme de aynı cezayı 1 yıl 11 ay 29 güne çevirirse ne olacak? Ağar'ın cezası ertelenmeyecek mi? O zaman faili meçhuller hiç olmamış ya da tek suçlusu Mehmet Ağar mı olmuş olacak? Olmaz öyle şey. O dönemin bütün yetkilileri; cumhurbaşkanı, başbakanı, başbakan yardımcısı, içişleri bakanı falan hepsi yargılanmalı...


Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/ozel-bir-orgut-vardi-224775.htm}



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,544 µs