En Sıcak Konular

GALATASARAY ORDUSPOR'U BAROS'LA GEÇTİ: 0-2

17 Aralık 2011 12:01 tsi
GALATASARAY ORDUSPOR'U BAROS'LA GEÇTİ: 0-2 Sarı-kırmızılı ekip, zorlu deplasmana temkinli başladı, kaleci Fevzi'nin hatasını Baros tamamladı, ağları havalandırdı. Cim-Bom ikinci 45'te daha rahat oynadı, Kazım ikinci gole imzasını attı, liderlik koltuğu sağlama alındı

Kuzey yıldızı

Sarı-kırmızılı ekip, zorlu deplasmana temkinli başladı, kaleci Fevzi'nin hatasını Baros tamamladı, ağları havalandırdı. Cim-Bom ikinci 45'te daha rahat oynadı, Kazım ikinci gole imzasını attı, liderlik koltuğu sağlama alındı

Galatasaray'da artık olması gereken belli başlı kalıplar yerleşmeye başladı. Kötü oynasa bile takım, kendine güveniyor. Oyun disiplinine sadık kalıp, 'Ben bu maçı alırım' havası estiriyor. Orduspor deplasmanında da kazanılmaya başlanan alışkanlıklar, rahat bir galibiyeti getirdi. Eski oyuncuları Culio'nun aşırı motivasyonu altında 20 dakika baskı yenildiği anlarda da bu özgüvenin rahatlığı vardı. Elbette takımın bu direnci yakalamasında savunmanın payı büyüktü. Çünkü geçmişteki bireysel hataların yerini, pozisyon bilgisi olan, birbiriyle uyumlu isimler almış durumda. Dün de bunu yansıttılar. İşte o baskı dakikalarında ayakta kalmak, geçirdiği zor dönem nedeniyle bir kıpırdanmaya ihtiyacı olan Orduspor'a geçit vermemek önemliydi.
Yemeyen Aslan'ın bir şekilde golü atması mümkündü zaten. 22'de golü atan Baros, hata yapan ve topu elinden kaçıran Fevzi gibi gözükse de Elmander'e bir parantez açmak gerekir. Pozisyonun başlangıcında orta sahadan Yalçın'ı çalımlayarak, orta yapan Eboue'yi kaçıran isimdi çünkü. Zaten bu gol oyunun bütün akışını değiştirdi. Ardından Kazım ve Elmander'in kaçırdığı net fırsatlar sarı-kırmızılılar adına şanssızlıktı.
52'de Fevzi'ye takılan Kazım, 67'de Baros'tan aldığı pası bu kez olumlu kullandı. Düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalar formalite icabı oynandı adeta. Bu galibiyetle seriyi 5'e çıkaran Aslan koltuğu da sevdi.

MAÇIN ADAMI
Baros

Galatasaray'daki geleceği ile ilgili hep bir soru işareti olan Milan Baros, klasını ve kalitesini ortaya koyunca büyük bir güç olduğunu gösteriyor. 

KIRILMA NOKTASI

Gole kadar
Orduspor etkili başlayan ve pozisyon arayan takımdı. Ancak 22'de gelen gol ev sahibinin umutlarını karartı ve gardını düşürdü. Galatasaray rahatladı.

Baros: Çift forvet avantaj
Cim-Bom'u galibiyete taşılan isimlerden Baros, ileride iki forvet oynamanın avantaj olduğunu dile getirdi. İkili oynadıkları hiçbir maçı kaybetmediklerine dikkat çeken tecrübeli oyuncu, "Bizim bir hedefimiz var ve bu doğrultuda ilerliyoruz" diye konuştu.



Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://spor.milliyet.com.tr/kuzey-yildizi/spor/spordetay/17.12.2011/1476717/default.htm


Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,617 µs