En Sıcak Konular

SAKIK'TAN MECLİS'TE ASKERLERİ TAHRİK TEŞEBBÜSÜ

15 Aralık 2011 10:44 tsi
SAKIK'TAN MECLİS'TE ASKERLERİ TAHRİK TEŞEBBÜSÜ BDP’li Sakık, Milli Savunma bütçesi ele alınırken, askerleri tahrik etmeye çalıştı: Haddinizi bilin, bize ters ters bakmayın!

Meclis’te BDP provokasyonu

BDP’li Sakık, Milli Savunma bütçesi ele alınırken, askerleri tahrik etmeye çalıştı: Haddinizi bilin, bize ters ters bakmayın!
 
BDP, Meclis Genel Kurulu’nda yine bir provokasyona imza attı. Muş Milletvekili Sırrı Sakık, el kol hareketleriyle yaptığı konuşmada askerleri tahrik etmek için elinden geleni yaptı ancak komutanlar tuzağa düşmedi: Bugün bu tip sözlerle ortamı gereceklerini bekliyorduk. Şaşırmadık.
 
Sakık’tan askere tahrik
 BDP’li Sırrı Sakık, Milli Savunma bütçesinin görüşmelerinde generallere dönerek “Haddinizi bileceksiniz, bize ters ters bakmayacaksınız” dedi.
 TBMM Genel Kurulu’nda bir ilk yaşandı. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada askerleri tahrik etti. “Haddinizi bileceksiniz” diyerek askere el hareketi yapan Sakık’ın tahriklerine aldırmayan komutanlar, daha sonra yaptıkları açıklamada, “Bu tür açıklamalarda bulunup ortamı gereceklerini biliyorduk, şaşırmadık” dedi. Sakık önceki günkü görüşmelerde ilk olarak “kızı başı boş bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya gider” sözünü hatırlatarak “Siz de Generalleri başı boş bıraktınız ya Balyoz’da ya da Ergenekon’da halkın iradesiyle seçilmişleri devirmeye kalktılar. Generallerin görevi bu mudur?” diye tahrikte bulundu. Ardından generallere verilen emekli ikramiyelerini diğer bürokratlarla karşılaştıran Sakık, “Bu, bir haksızlık” yorumunu yaptı.

El kol hareketi yaptı
Tüm tahriklere rağmen komisyon sırasından görüşmeleri izleyen komutanlarda istediği tepkiyi göremeyen Sakık bu kez “Bize bu sıralardan (komisyon) ters bakılmış. Haddinizi bileceksiniz, bize ters bakmayacaksınız. Halkın emrinde olacaksınız” diyerek generalleri işaret etti. Sakık, “Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığına derhal bağlanmalıdır. Biz, ordunun da hiçbir kurumun da düşmanı değiliz. Düşmanı olduğumuz tek şey hukuksuzluktur” diye konuştu. Komisyon sıralarında oturan Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Ümit Dündar ve müsteşar yardımcısı 3 tuğgeneral, kürsüden kendilerine bakarak sert eleştirilerde bulunan Sırrı Sakık’ı, tüm tahriklere rağmen tepki vermeden dinledi. Sakık’ın, konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Bu açıklamaları doğru bulmuyorum” ifadesini kullandı. Komisyon sıralarında oturan komutanlardan biri de BDP’lileri kastederek, “Bu tür açıklamalarla bugün ortamı gereceklerini bekliyorduk. Şaşırmadık” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=60433



Bu haber 1,194 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,779 µs