En Sıcak Konular

ŞİKEDE 8 KİŞİYE TAHLİYE!

13 Aralık 2011 09:00 tsi
ŞİKEDE 8 KİŞİYE TAHLİYE! Şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında cezaevinde tutuklu bulunan aralarında Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve yönetici Serdar Adalı'nın da bulunduğu 8 kişi için tahliye kararı çıktı..

VE TAHLİYELER BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Gül’ün, “şike yasası” nın aynen kabulü sonrası “Benim de artık anayasaya göre ne yapacağım bellidir” diyerek yaptığı açıklamanın ardından tahliyeler başladı. BJK’lı yönetici Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu’nun da aralarında bulunduğu 8 kişi tahliye edildi.
 
 Karanlıktan aydınlığa
 Şike operasyonlarında tutuklanan 8 isim tahliye edildi
 Ümit Karan, Serdal Adalı, Korcan Çelikay, Ahmet Ateş, İskender Alın, Abdurrahman Yakut, İbrahim Akın, Tayfur Havutçu özgürlüğüne kavuştu ancak yurtdışına çıkmaları yasaklandı
 Kararın gerekçeleri “atılı suçun mahiyeti”  “mevcut delil durumu” “tutuklulukta geçen süre” “yasanın değişiklilik hali” olarak belirtildi. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın talebi ise reddedildi.
 3Temmuz’da başlatılan şike operasyonlarının ardından tutuklanarak cezaevine konulan 31 kişiden 8’i özgürlüğüne kavuştu. Soruşturma iddianamesinin kabulünün ardından sürpriz tahliyeler yaşandı. Özel yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi, yapılan itirazlar sonucunda şike soruşturmasında tutuklu olan Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut, Beşiktaş Protokol Müdürü, Ahmet Ateş, İstanbul BŞB oyuncuları İbrahim Akın ve İskender Alın, Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Eskişehirspor Eski Sportif Direktörü Ümit Karan ve Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay’ın tahliyesine karar verdi. Bu isimlere yurtdışı yasağı getirildi.

Tutuklu sayısı 23’e indi
Mahkemenin tahliye kararında Köşk’te bekleyen “şike yasası” da gerekçe olarak gösterildi. Tahliye kararının gerekçeleri “atılı suçun mahiyeti”  “mevcut delil durumu”  “tutuklulukta geçen süre”  “yasanın değişiklilik hali” olarak belirtildi. 93 sanığın olduğu soruşturmaya ilişkin iddianame cuma günü kabul edilmişti. İlk duruşma 14 Şubat’ta Silivri Cezaevi’nde görülecek. Bazı şüpheliler hakkındaki statlara giriş yasağı da kaldırıldı. Tahliyelerle birlikte sayısı 23’e indi.
 
68 kişiye izin
Şike soruşturması kapsamında yapılan tahliyeler sonrasında bazı isimlerin de statlara giriş yasağı kalktı. Mahkeme, aralarında Tayfur Havutçu, İbrahim Akın, Emmanuel Emenike, Gökçek Vederson, Sercan Yıldırım, Sezer Öztürk Ümit Karan, Serdar Kulbilge ve Korcan Çelikay gibi isimlerin de bulunduğu 68 şüpheliye konulan statlara giriş yasağını kaldırdı. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve TFF Yetkilisi Göksel Gümüşdağ’ın da aralarında bulunduğu 36 kişinin stat yasağı ise devam ediyor.
 
Duruşma Silivri’de görülecek
 Tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Abdullah Başak, Abdullah Eker, Abdullah Karakız, Ahmet Çelenbi, Ali Kıratlı, Bülent Uygun, Bülen İbrahim İşcen, Cemil Turhan, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet, Haldun Şenman, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mecnun Otyakmaz, Mehmet Yenice, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Tamer Yelkovan ve Yusuf Turanlı’nın tutukluluk sebepleri kaldırılmadı. Gerekçe olarak “Üzerlerine atılı suçun yasal yaptırımı olan sevk maddelerinin alt ve üst sınırları, atılı suçun niteliği, dosyada bulunan fiziki takip tutanakları, telefon görüşme tutanak içerikleri, bir kısım sanıkların beyanları, el koyma tutanakları, CD çözümleri göz önüne alındığında kuvvetli suç şüphesini gösteren olgu kriterinin mevcut dosyada devam etmesi, delilleri karartma ihtimalinin bulunması ve bu nedenle koruma tedbirlerinin de uygulanması yeterli olmayacağından tutuklama sebeplerinin kalkmadığı” belirtildi. Şike iddianamesini kabul eden mahkeme, duruşmanın görüleceği salonu da belirledi. Sanık ve avukatlarının sayısı, duruşmaya katılması muhtemel dinleyici ve benzeri kişilerin fazla olması, Çağlayan Adliyesi’ndeki mevcut duruşma salonunun kapasitesi itibariyle yeterli olmayacağı belirtildi. Bu haliyle duruşmadaki güvenlik ve nizamın sağlanmasında güçlük çekileceğini ifade eden mahkeme, duruşmaların Silivri Cezaevi yanında bulunan duruşma salonunda 14 Şubat 09.30’da yapılmasına hükmetti.
 
Bölgelerinde ifade verecekler
 Mahkeme, yasadaki değişiklikle birlikte sanıkların savunmalarının kendi bölgelerinde alınabileceğini ifade ederek aralarında Nevzat Şakar, Gökçek Vederson, Mehmet yıldız, Serdar Kulbilge’nin de olduğu 33 kişinin yaşadıkları bölgedeki ifade vermesine karar verdi. Bu nedenle 33 sanığın yaşadıkları bölgedeki mahkemelere talimat yazıldı. Fenerbahçe’den Rusya’nın Spartak Moskova takımına transfer olan Emenike de bulunduğu ülkede ifade verecek.

Metris’e siyah-beyaz akın!
 Şike ve teşvik soruşturması kapsamında 8 tahliye kararının çıkması kamuoyuna bomba gibi düştü. Siyah-beyazlı taraftarlar, yaklaşık 5 ay sonra serbest kalan Tayfur Havutçu, Serdal Adalı ve Ahmet Ateş’i karşılamak için Metris’e gitti. Dün akşam Metris’ten ayrılan Havutçu, Adalı ve Ateş için taraftarlar büyük bir organizasyon düzenledi. Taraftarlar, Beşiktaş’tan kalkan otobüsler ile Metris’e gitti.

Yıldırım’a küfürlü tezahürat
Tahliye öncesinde çok sayıda basın mensubu da cezaevi önüne geldi. Gazetecilerin sayısının arttığı sırada cezaevi alanı içerisinde bulunan lojmandaki bir balkona Beşiktaş bayrağının asılması dikkat çekti. Bu arada, cezaevi önünde bulunan Beşiktaşlı taraftarlar Serdal Adalı lehine tezahüratta bulunurken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a yönelik küfürlü tezahürat yaptılar.
 
Tahliyenin ardından gözyaşlarını tutamadılar
 Beşiktaş ailesinde tahliye sevinci. Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in serbest bırakılmaları camiada büyük sevinç oluşturdu. Mutlu haberin duyulmasıyla birlikte tahliye olanların yakınları ve kulüp yöneticileri sevinç gözyaşlarını tutamadılar. Başta başkan Yıldırım Demirören olmak üzere Havutçu’nun eşi ile Adalı’nın yakınları yaptıkları açıklamada mutluluklarını dile getirdiler. Tutuklu yakınları ve camianın önde gelenlerinin yaptığı ilk açıklamalar şöyle:
 
Demirören: Sevincimiz sonsuz
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören mutluluğunu şöyle dile getirdi: “Onlar içirede biz dışarıda acıyı çektik, sevincimiz sonsuz. Camiamıza Allah hiçbir zaman böyle bir durum yaşatmasın.”

Keçeli: Carvalhal ile devam
Teknik direktör ve yöneticilerinin tahliyesine sevinen Beşiktaş 2. Başkanı Metin Keçeli ise Yeniçağ’a, “Sevincimiz büyük. Tüm Beşiktaşlılar ve arkadaşlarımızın yakınlarının gözü aydın. Ailecek işlemlerin tamamlanması ve hasretin bitmesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı. Keçeli,  Tayfur Havutçu’nun görevinin başına geçecek mi şeklindeki sorumuzu şöyle yanıtladı:  “Şimdi sadece onları kucaklamayı düşünüyorum. Önce evlerine gitsinler aileleriyle hasretlerini gidersinler. Diğer işler ileride konuşulacak ve karara bağlanacak konular. Bu süre zarfında Carvalhal görevinin başında olacak. Daha sonra yönetim olarak düşüncelerimizi açıklayacağız.”

Neslihan Havutçu: Allahıma şükürler olsun
Mutlu haberi Süleyman Seba’nın yeğeni İlhan Girişken ve avukatından öğrenen Tayfur Havutçu’nun eşi Neslihan Havutçu hıçkırıklara boğuldu. Soluğu Metris Cezaevi’nin önünde alan Neslihan Havutçu, “Allahım çok şükürler olsun. Bize bu acıyı bir daha yaşatma”  diyerek sevincini dile getirdi. Beşiktaş’ın Onursal Başkanı ve Havutçu’nun dayısı Süleyman Seba da yeğeninin tahliyesini telefonda duyar duymaz, “Sevinçten ağlayacak durumdayım. Çok mutluyum. Artık yeğenimin evine yarın giderim” dediği belirtildi.
 
Bundan daha iyi haber olmaz
Tahliye haberlerine sevinenlerden Serdar Adalı’nın ağabeyi Adalı Holding Yönetim Kurulu Murahhas Aza’sı Şevki Adalı’da  Metris Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, “Ailece bundan daha iyi bir haber alamazdık, bir an önce işlemlerinin bitmesini ve biricik kardeşimize kavuşacak anı bekliyoruz” dedi.
 
Şener: Söylediklerim bir bir çıkıyor
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener; şike operasyonu kapsamında iddianamenin açıklanmasından sonra yasakların kalkması ve tahliyelerin başlaması üzerine yaptığı kısa açıklamada, “Biz baştan beri adalete güveniyoruz demiştik. Buyrun söylediğimiz cümle ve ortaya çıkan son durum ortada” diye konuştu

Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=60344



Bu haber 1,271 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,069 µs