En Sıcak Konular

''KERKÜK KÜRT BÖLGESİNE BAĞLANAMAZ''

11 Aralık 2011 23:37 tsi
''KERKÜK KÜRT BÖLGESİNE BAĞLANAMAZ'' Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, Irak'ta olası bir bölünmeden en fazla Türkmenlerin zarar göreceğini belirterek, Kerkük'ün Kürt bölgesine bağlanmayacağını da söyledi.

Salihi: Kerkük Kürt bölgesine bağlanmaz!

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, Irak'ta olası bir bölünmeden en fazla Türkmenlerin zarar göreceğini belirterek, Kerkük'ün Kürt bölgesine bağlanmayacağını da söyledi. ITC Başkanlığı tarafından Kerkük'te, 'Irak Türkmenlerinin geleceği ve bugünkü durum' ele alındığı bir konferans düzlendi. Konferansa ITC Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Kerkük İl Meclis Başkanı Hasan Turan ile çok sayıda davetli katıldı.

Irak Türkmenlerinin geleceği ve bugünkü durumunun ele alındığı konferansta konuşan Erşat Salihi, Irak'ta federal bölge taleplerine dikkat çekerek, olası bir bölünmeden en fazla Türkmenlerin zarar göreceğini kaydetti. Kerkük için baştan beri özel bir statü talep ettiklerini yenileyen ITC Başkanı Salihi, şöyle devam etti: "Hiç bir şekilde kimse sanmasın ki Kerkük Kürdistan denilen bölgeye bağlanacak. Kesinlikle bağlanmayacaktır. ITC olarak stratejimiz Türkmen hakları için tüm taraflarla görüşmelerde bulunuyoruz. Çünkü Türkmenler geleceklerinden tedirgin. Türkmenler artık kendilerini bugün Irak'ın içinde yalnız görmektedirler. Irak artık Sünni, Şii, Kürt bölgeleri altında niteleniyor. Bu da Türkmen varlığını kayba uğratıyor. Son bir yıl içinde Türkmenler büyük ölçüde hedef alınmaya başlandı. Türkmenleri Irak'tan çıkarıp kendi kafalarına göre Irak'ı istedikleri gibi bölmek istiyorlar."
 
Türkmen gazeteci Muhammed Haşim ise Lozan Anlaşması'ndan sonra Irak Türkmenlerinin, Irak'ta kaderleri ile başbaşa kaldığını ifade etti. Irak'ta son aylarda artan şiddet olayları nedeniyle Türkmenlerin varlıklarını korumaya çalıştığını söyleyen Haşim, Türkmen siyasilerin kendi başlarına değil de milletle birlikte beraber hareket etme kararını aldıklarını bunun da iyi sonuçlar doğuracağına inandıklarını söyledi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/salihi-kerkuk-kurt-bolgesine-baglanmaz-223877.htm}



Bu haber 1,093 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,671 µs