En Sıcak Konular

AKP'Lİ BAZI VEKİLLER ''ŞİKE'' İÇİN YA ''TOPA GİRMEYECEK'' YA DA ''TOPU TACA ATACAK''

8 Aralık 2011 15:30 tsi
AKP'Lİ BAZI VEKİLLER ''ŞİKE'' İÇİN YA ''TOPA GİRMEYECEK'' YA DA ''TOPU TACA ATACAK'' Veto yiyen "şike suçunda cezaların indirilmesini öngören yasanın" hiçbir değişiklik yapılmaksızın Meclis’ten geçirilme kararına,hem hükümet hem de grup kanadından yeni itirazlar geldi.

Vekiller 'topu taca atma' eğiliminde

Bazı vekiller oylamada 'topu taca atma' eğiliminde

Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin "AK Parti grubu" olarak Cumhurbaşkanı'nın veto ettiği şike suçunda cezaların indirilmesini öngören yasayı hiçbir değişiklik yapılmaksızın Meclis'ten geçirme kararlılığında olduklarını açıklamasının ardından, düzenlemeye hem hükümet hem de grup kanadından yeni itirazlar geldi. AK Parti kulislerinde parti içinde itirazını alenen dillendirmekten kaçınan çok sayıda milletvekili olduğu ifade edilirken, bu vekillerden bazılarının yasanın Genel Kurul'daki ilk oylaması öncesi endişelerini Başbakan Erdoğan'a aktardıkları, Erdoğan'dan "Karışmayın" yanıtını aldıkları konuşuluyor.

Şahin: İtirazım var ama

TBMM kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin ise, Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın açıklama yapmasını eleştirerek, kendisinin itirazını yazılı ilettiğini söyledi. Şahin şöyle dedi: "Grup Başkanvekili Sayın Canikli'ye düşüncemi ve itirazımı yazılı olarak verdim. Önerim şu; bu cezalar bir miktar yükseltilebilir. 1 olan 2, 3 olan 4 yapılır. Cumhurbaşkanı bu durumda onaylar diye düşünüyorum. İtiraz eden arkadaşlarımın kamuoyu önünde açıklama yapmaları siyaseten doğru değil. İtirazlarım hala geçerli ama parti grubuyla birlikte hareket edeceğim."

Akgün: Yanıt veremedim

AK Parti'li TBMM Adalet Komisyonu üyesi Mevlüt Akgün de şöyle konuştu: "Bu düzenlemeye teklif halinde TBMM'ye sunulduğu andan itibaren karşıyım. enel Kurul'da oylamada 'ret' oyu kullandım. Cumhurbaşkanı'nın veto kararını doğru buluyorum. Hafta sonu katıldığım ilçe kongresinde orman köylüleri yanıma geldi. Orman cezaları varmış bunların indirilmesini, affedilmelerini istedi. Kendilerine 'Anayasa yasalar açık, mümkün değil' yanıtını verince bana 'Aziz Yıldırım için yasa çıkartıyorsunuz, bizim için de yasa çıkartın' dediler. Ağzımı açıp bir şey söyleyemedim. Grup kararını dikkate alarak ben oylamaya katılmayacağım" karşılığını verdi. (Şebnem HOŞGÖR -VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/vekiller-topu-taca-atma-egiliminde/416260/1/Gundem



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,137 µs