En Sıcak Konular

AYNI OYUNA KANMAK

6 Aralık 2011 18:32 tsi
AYNI OYUNA KANMAK Yaptığımız şeylerin hayra mı, yoksa şerre mi hizmet ettiğini anlamak için sırtımızı sıvazlayanlara bakmamız yeterli.

Aynı oyuna kanmak

Bir şeyin olumlu mu, olumsuz mu olduğunu anlamak için sonuçlarına bakmak yetiyor. Türkiye'nin Libya konusundaki tutumunun ne kadar doğru veya ne kadar yanlış olduğunu anlamak için işbirliği veya amaç birliği ülkelere bakmak yeterliydi mesela. Kaddafi'nin devrilmesinden hemen sonra Fransa'nın Libya petrollerinin yüzde 30'unu kontrol edecek anlaşmalar yapması her şeyi anlatıyor aslında. Aç kurtlar gibi Libya'nın varlıklarına saldıranların, pişkince ve ağızlarından bal damlayarak demeçler vermesi ibret vesikasıydı mesela.

Sicili sivil katliamlarıyla dolu olan NATO'yu Suriye konusunda "sahaya inmeye" davet eden Türkiye'nin tutumunun doğruluğunu anlamak için de kimlerin hoşnut olduğuna bakmak kafi. Pek değerli (!) müttefikimiz ABD'nin haricinde, diplomasiyle sömürüyü gayet başarılı şekilde harmanlayan İngiltere'nin övgü dolu açıklamaları ne menem bir iş yaptığımızı gösteriyor.

İsrail ile mütemadiyen kriz yaşadığımız söyleniyor. Son olarak, BM'nin Mavi Marmara raporunun ardından diplomatik ilişkilerimizi kısıtlayıp askeri anlaşmalardan men ettiğimiz İsrail ile ticaretimiz geçen seneye göre yüzde 30 artıyor. Nedense kamuoyunun ilgisini çekmedi bu haber. Halbuki, tam bir "bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" vakası çıkabilirdi bundan.

Öte yandan ise, zorla savaşa girmeye çalıştığımız Suriye'ye 9 maddelik yaptırımlar uygulamaya soyunuyoruz. Ki, Suriye ile ticaretin, yaptırımların ardından yüzde 50 civarında azalması durumundan bahseden iş dünyası temsilcileri de vardı. Buna rağmen, İsrail'e karşı göstermediğimiz cevvaliyeti Suriye'ye karşı seve seve gösteriyoruz nedense.

Bu noktada, Suriye'deki yönetimin iyiliği veya kötülüğü ayrı bir mesele. Zaten oradaki yönetimin kötülüğü yıllardan beri söyleniyordu, ancak her nedense Batı'nın olumsuz tavrıyla birlikte Türkiye'nin tavrı da değişti. Sorun burada yatıyor. ABD ve İngiltere'nin "yaptırımları destekliyoruz" mesajlarını hayra yorabilecekler varsa, ABD Başkan Yardımcısı'nın (ki tescilli bir Türkiye karşıtı ve kendi ifadesiyle bir Siyonist) bizi yağlayıp ballamasını hatırlatmak gerek. Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında yeni Anayasa'dan, Ermeni sorununa kadar pek çok konuda sarf ettiği sözler, ileride başımıza açılabilecek belaların da işareti sayılabilir.

Anadolu insanının olayları somutlaştıran pratik zekasının ürünü olan ifadelerden birisi içinde bulunduğumuz durumu özetliyor aslında. ABD Başkan Yardımcısı Biden'dan İngiltere'ye kadar Türkiye'nin Suriye'ye yaptırımlarını alkışlayanlar, "Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü?" sorusunu sorduruyor insana. Manasız bir ısrarla sahiplendiğimiz ve "NATO projesi" gerekçesine sığındığımız füze kalkanı radarı sessiz sedasız devreye girerken, diplomasi ve dahi kurnazlık kumkuması İngiltere'nin kışkırtıcı bir şekilde İran'ın üzerine oynamasının atbaşı gittiğini de hatırlamak gerekiyor.

Yaptığımız şeylerin hayra mı, yoksa şerre mi hizmet ettiğini anlamak için sırtımızı sıvazlayanlara bakmamız yeterli. İşin garibi, emperyalist güçler yine aynı oyunları sergiliyorlar ve sesimizi çıkarmadan iştirak ediyoruz

 Burak Kıllıoğlu - Milli Gazete

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/makale/ayni-oyuna-kanmak-223384.htm



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,042 µs