En Sıcak Konular

TV DİZİLERİMİZ AHLAKSIZLIKTA BATI'YI GEÇTİ

6 Aralık 2011 18:13 tsi
TV DİZİLERİMİZ AHLAKSIZLIKTA BATI'YI GEÇTİ Televizyon ekranlarından evlere sızan ahlaksızlıklara toplumun her kesiminden tepki yağıyor. Diziler ve televizyon yayınlarından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da şikayetçi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, manevi tahribattan dert yandı

Ahlâksızlıkta Batı'yı geçtik

Televizyon ekranlarından evlere sızan ahlaksızlıklara toplumun her kesiminden tepki yağıyor. Diziler ve televizyon yayınlarından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da şikayetçi.

Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, Türkiye'de yayınlanan dizilerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, ''Dizilerimizi yurt dışına pazarlıyoruz. Ben yıllarca Amerika'yı düşünürken, Dallas'ı ölçü aldım. Kimin eli kimin cebinde belli değildi. Bizim diziler Dallas'ı geçti'' dedi.

Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, televizyonda yayınlanan dizilerde insanları rahatsız eden görüntülerin olduğunu söyledi. Hatipoğlu, ''Tamamen şiddete dayalı, toplumu rehabilite etmek yerine gerginleştiren diziler en iyi saatlerde veriliyor. Mesela bir tecavüz sahnesini düşünün. Ailenin bütün bireyleri sofra başındayken bir anda bu sahneyi izliyorlar'' diye konuştu.

Bu görüntülerin ''prime-time'' denilen en çok izlenen saatlerde gösterildiğini belirten Hatipoğlu, şöyle devam etti: ''Tabii ki toplumu rehabilite eden, çarpıklıkları düzgün şekilde gösteren diziler de var. Bunları birbirinden ayırmak gerekir. Ama tamamen şiddete dayalı, toplumu rehabilite etmek yerine gerginleştiren diziler, en iyi saatlerde veriliyor. Mesela bir tecavüz sahnesini düşünün, saat kaçta, 20.00-21.00'de. Ailenin bütün bireyleri sofra başındayken, baba, yeğen, damat, kayınvalide, kayınpeder, gelin, torun sofradayken bir anda bu sahneyi izliyorlar. Peki bu sahneyi izlerken gönülden mi izliyorlar? Gönülden izlediklerine inanmak istemiyorum. Bizim aile yapımız böyle değil çünkü. İzlerken 'Yazıklar olsun sana' diyoruz. Ama ertesi gün reytinglere baktığımızda bu dizi yüzde 60 izleniyorsa, halk olarak o zaman bizim büyük suçumuz var. Demokratik tepki diyoruz ya, telefonla arayıp da 'Uygun değil kardeşim, şifreli yayına koy bunu, illa koyacaksan belli bir saatten sonra koy, bunun kriterleri olsun' demeliyiz.''

''Bizim diziler Dallas'ı geçti''
Bu sözleriyle sansürü kast etmediğini vurgulayan Hatipoğlu, ''Bu konuda insanların, dizi yapımcılarının, televizyoncuların, sansürü kendi içlerinde, vicdanlarında uygulamaları gerekir. Herkesin evladı, ailesi var. Bunların hesaplanması gerekir'' görüşünü bildirdi.

''Bizim dizilerdeki sıkıntı ve çarpıklık, dünyanın hiçbir yerinde yoktur'' ifadelerini kullanan Hatipoğlu, şöyle konuştu: ''Bu dizilerimizi yurt dışına pazarlıyoruz. Ben yıllarca Amerika'yı düşünürken, Dallas'ı ölçü aldım. Kimin eli kimin cebinde belli değildi. Bizim diziler Dallas'ı geçti. Mesela Brezilya dizileri izlediğinizde, özdeş sayıyorsunuz Brezilya toplumunu. Yanlış bir kanaat oluşuyor. Bu dizileri izleyenler şimdi 'Türk halkı bu mu' diyecek. 'Anadolu insanı bu mu' diyecek. Hayır, tabii ki bu değil, onun için herkes daha duyarlı olmalı.''

Televizyondaki dini tartışmalar

Televizyondaki dini tartışmaları da değerlendiren Hatipoğlu, ''Din tartışılmamalı, din anlatılmalı, tebliğ edilmeli. İnsanların gönlü dinle huzura kavuşmalı. İnsanların gönlündeki soruların cevapları dinle elde edilmeli. Din adamlarının ekranda dini tartışmaları, dini tartışılır noktaya getirmeleri, ciddiyetten uzak din anlatımları, son derece sakıncalı'' diye konuştu.

 


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/ahl%C3%A2ksizlikta-bati-yi-gectik-223421.htm


Bu haber 782 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,604 µs