En Sıcak Konular

VARLIK VERGİSİ KANUNU'NUN 69. YILI

6 Aralık 2011 11:55 tsi
VARLIK VERGİSİ KANUNU'NUN 69. YILI İkinci Dünya Savaşının Stalingrad Muharebesinin o kanlı ortamında 11 Kasım 1942 tarihinde Varlık Vergisi Kanunu TBMM’de kanunlaşarak yürürlüğe girmişti.azınlıklardan oluşmaktadır.

Varlık Vergisi Kanunu’nun 69. Yılı  
 
Dört bir koldan herkes saldırıya geçti ya, bunu önü nasıl alınacak, doğrusu merak ediyorum. Bu arada deyim yerindeyse ağzı olan konuşuyor, yazıyor fakat her şeyden önemlisi saldırıyor, saldırıyorlar. Peki, hedef ne? Türk Devletinin vazgeçilmez ulus–devlet yapısı ile Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat kendisi ve onun itibarsızlaştırılması işlemi. Saldırsınlar, saldırsınlar öyle kıyıda köşede kalmışlar da ortaya çıkıyor, onlar da hiçbir şey yapamasalar, ellerine ne geçerse atıyorlar. Sevgili okurlar, anlayacağınız, herkes eteklerindeki taşları döküyor, dökmekle kalmıyor koca koca molozları devlete ve Mustafa Kemal Atatürk’e atmaktan çekinmiyorlar… Bu yapılanlara hiç kimsenin karşı çıkmaması yüzünden bütün suç Mustafa Kemal Atatürk ve benzerlikler üzerine kurumsallaştırdığı biricik Türkiye Cumhuriyeti bundan nasibini alıyor ve önüne gelenin ona çatmasıyla sürekli bir biçimde “Vur Abalıya” durumu devam ediyor. Nereye kadar?  

Bu makale kapsamında, sizlerin gözünden kaçan bir şeyler kalmasın, diye bilgilendirmek istiyorum, sevgili okurlar. Örneğin, geçen ay sizlerin gözlerinden kaçabileceğini düşündüğüm bir ufak hususu unutulmaması için sizlerin görüşlerinize sunmak istiyorum. Hrant Dink Vakfı ve Diyarbakır Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri 13–14 Kasım 2011 tarihinde Diyarbakır’da icra etmiş olduğu ünlü “Ermeni Aktivistleri ve Ermenisever Toplantısı”ndan tamı tamına iki gün önce 11 Kasım 2011 günü saat 11.00’de Varlık Vergisi’ni protesto etmek için Haydarpaşa Garı’nda bir basın bildirisi okunmuştur. Bundan ve hemen arkasından zehir zemberek bir panel yapılmıştır. Bilmem, bunlardan haberiniz oldu mu? Olmamış olabilir, müsaade ederseniz sizleri bilgilendireyim. Haydarpaşa Garı’nda Varlık Vergisi Protesto gösterisine kimler katılmadı ki, mesela Türk ulus devletine saldırılarının yaşı “Böyyük Gladyatörü” İshak Alaton Efendi, Federalizm ve Başkanlık sisteminin yılmaz savunucusu, Yeni Anayasanın Mimarı Prof. Dr. Ergun Özbudun, Av. Cem Murat Sofuoğlu, Michail Vasiliadis, Prof. Dr. Serap Yazıcı ve diğerleri. Gördüğünüz gibi, yok yok… Yapılan bu anlamlı protestonun arkasından, icra edilen panelde panelist olarak, kendilerine tevdi edilen “devletin altını oyma orta oyunu” oynamışlar, bunda da hiç bir beis görmemişlerdir. Engin bilgi dağarcıklarından çıkan enfes kıymetlendirmeleri içeren konuşmalarıyla 69 yıl önce, TBMM çatısı altında kabul edilen Varlık Vergisi Kanununu Türk kamu maliyesinin en büyük felaketlerinden biri olarak tanımlamayı da pekala becerebilmişlerdir.(?) 
Hatırlayalım, İkinci Dünya Savaşının Stalingrad Muharebesinin o kanlı ortamında 11 Kasım 1942 tarihinde Varlık Vergisi Kanunu TBMM’de kanunlaşarak yürürlüğe girmişti.

Şimdi bakışlarınızı o günlere getirin, “Kapıdaki Düşman” (Enemy at the Gates) filmini bir de bu şekilde anımsayın. Çünkü tam o tarihlerde Stalingrad Muharebesi en kanlı safhadan geçerken, Yahudiler toplama kamplarında soykırım derecesinde insanlık âleminin en feci vahşetlerine maruz kalmakta olduklarını hatırınıza getirin. İshak Alaton’un ırkdaşları gaz odalarında yığınlarla katledilirken, derilerinden abajur bile yapılmaktadır. Şimdi düşünün, Avrupa’da neredeyse bir tek TBMM çatısı altında, Yahudi asıllı CHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Avram Galanti görev yapmaktadır. Ve de Varlık Vergisi Kanununu hazırlayanlar arasındadır. 

Aman ha, şimdi siz siz olun, kendinize “Demokrasi Yıldızı” payesi verip de demokrasiyi lütfen başka başka zaman dilimlerinde aramayın. Çünkü o tarihte kimsecikleri babasız, dedesiz, kocasız, kardeşsiz bırakmayan İkinci Adam İsmet İnönü TC’nin ikinci Cumhurbaşkanı, Şükrü Saraçoğlu da TC Başbakanıdır. Heyhat çıkarılan bu yasa sadece bir yıl yürürlükte kalmıştır. Onun da amacı açıktır. Yıllardır emek yoğun işlerde çalışan işçiye köylüye daima kemer sıkma uygulaması uygulanırken, İkinci Dünya Savaşının sıcak çatışmasının kapıda olduğu bir evrede iki milyon yurttaşın silâhaltında bulunduğu bir ortamda denk bütçe kapsamında ilk defa varlıklılara vergi tarh edilmiştir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa varlıklılara vergi salınmış, devlete dişini gösteren, olduğu halde vergisini ödemeyen 1229 kişiyi bir yaptırım gereği çalışarak ödesinler diye trenler ile Erzurum’daki Aşkale’ye demiryolu inşaatında çalışmağa gönderilmiştir. Diğer bir deyişle demiryolu inşaatında çalışacak ilk kafile 27 Ocak 1943 tarihinde önce Sirkeci’den Haydarpaşa’ya, oradan da trenlerle Aşkale’ye doğru yola çıkarılmıştır. Vergisini ödemeyen ve ödememekte direnen bu vergi mükelleflerinden kötü hava koşullardan dolayı yaşlı ve hasta olanlardan 21 gayrimüslim yaşamını yitirmiştir. Medyatik olmak isteyen “Entel–Dantel takımının söyledikleri gibi Vartlık Vergisi Yasası azınlıkları hedeflememiştir. Daha doğru bir ifadeyle yasanın hiçbir yerinde azınlık sözcüğü geçmemektedir. Ama unutmayalım, o tarihte Vergi mükelleflerinin yüzde 87 si de gayrimüslim azınlıklardan oluşmaktadır. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek isteyenler için Cahit Kayra’nın da “Savaş, Türkiye, Varlık Vergisi” kitabını öneririm. 
E, bütün bunlardan sonra ne yapılsın? Hiçbir şekilde düşünmeye bile gerek yok... Bunun için devlet özür dilesin ve bir de yüklü miktarlarda tazminat ödesin... Yazıktır ve ayıptır. Sevgili okurlar, devletin özrü bu kadar ucuz olabilir mi?

 

Prof. Dr. Esat Arslan - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11006148&tarih=2011-12-06}



Bu haber 1,394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,693 µs