En Sıcak Konular

DESTİCİ: ''KATSAYI İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURANLAR SİYASİ HASMIMIZDIR''

5 Aralık 2011 16:09 tsi
DESTİCİ: ''KATSAYI İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURANLAR SİYASİ HASMIMIZDIR'' Katsayı uygulamasının kaldırılmasının Türkiye için “olumlu bir gelişme” olduğunu belirten Destici, “YÖK’ün aldığı bu kararı mahkemeye taşıyan olursa bilmelilerdir ki BBP ve Alperenler onların siyasi hasmı olacaktır” dedi.

DESTİCİ: "MAHKEMEYE BAŞVURANLAR SİYASİ HASMIMIZDIR"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde MKYK toplantısı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde MKYK toplantısı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Şike Kanunuyla ilgili değişiklikleri, Katsayı uygulamasının kaldırılması ve Dersim tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan Destici, katsayı uygulamasının kaldırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Katsayı uygulamasının kaldırılmasının Türkiye için "olumlu bir gelişme" olduğunu belirten Destici, "YÖK almış olduğu kararla Türkiye'deki bir adaletsizliği ortadan kaldırmıştır. YÖK'ün aldığı bu karar birçok öğrenci ve kesim tarafından memnuniyetle karşılanmıştır" dedi. Önceden de YÖK'ün böyle bir karar aldığını ancak CHP'nin mahkemeye itirazı sonucu alınan kararın iptal edildiğini kaydeden Destici, "YÖK'ün aldığı bu kararı mahkemeye taşıyan olursa bilmelilerdir ki BBP ve Alperenler onların siyasi hasmı olacaktır" diye konuştu.

ABDULLAH GÜL MECLİSİN İTİBARINI KURTARDI

Geçtiğimiz günlerde meclisten geçen ve ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilen Şike Kanunu'yla ilgili değişiklikleri de değerlendiren Destici, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu yasayı veto ederek meclisimizin itibarının ve güveninin zedelenmesine müsaade etmemiştir" şeklinde konuştu. Parlamentodaki partilerin böyle bir konuda bir arada bulunmasının doğru olmadığını kaydeden Destici, "Terör, anayasa, milletin yoksulluğunu çözme ve dış politika konusunda bir araya gelemeyen partiler şike yasasında bir araya geliyorlar. Ben kime hizmet ettiklerini, kime kıyak geçtiklerini milletimize anlatmalarını istiyorum" dedi.

"ARŞİVLER AÇILSIN, GERÇEKLER ORTAYA ÇIKSIN"

Dersim olaylarının siyasi bir malzeme yapılmaması gerektiğini ifade eden Destici, bu konunun tarihçilere bırakılmasını ve arşivlerin açılmasını istedi. Destici şöyle konuştu: "Mazlumların ahı ne siyasi bir malzeme olmalı ne de bir muhalefet susturucusu gibi kullanılmalıdır. Mazlumların adı ve ahı meselesi devletin birinci çözmesi gereken sorunudur.

Gerçekler neyse ortaya çıkarılmalı. Eşkıya da ve mazlumlar da ortaya konmalı. Sayın Başbakan bu senin görevindir. Eşkıyaya verilen tepki ile Dersim'de uygulanan zulüm tefrik edilmelidir."  Destici, Sivas, Maraş ve Başbağlar katliamlarının aydınlatılması isterken, Halep, Musul, Kerkük, Batı Trakya, Batum, Azerbaycan, 12 Adalar'ın neyin karşılığında verildiğinin açıklanmasını istedi.

HÜKÜMET İŞİNE GELDİĞİ GİBİ HAREKET EDİYOR

3 Aralık'ın 'Engelliler Günü' olduğunu hatırlatan Destici, engellilere yönelik yeterli çalışmaların yapılmadığını söyledi. BBP olarak engellilerle ilgili yasa tasarısı verdiklerini hatırlatan Destici, "Ne yazık ki bu kabul görmedi o günden bu yana da hiçbir çalışma yapılmadı" dedi. Emeklilerle ilgili çözüm önerileri getirdiklerini söyleyen Destici, 12 Eylül Referandumunda topla sözleşme hakkı verilmesi talebinin BBP'den geldiğini hatırlattı. Destici şöyle konuştu:  "Ne yazık ki üzerinden bir yıl geçmesine rağmen anayasa maddesiyle verilen toplu sözleşme hakkı düzenlemesi yapılmadı. İşinize gelen maddeyi hemen işleme koyacaksınız, onlarla ilgili uyum yasalarını hemen çıkaracaksınız ama vatandaşı ilgilendiren, emeklilerimizi ilgilendiren, kadınlarımızı ilgilendiren, şehitlerimizin geride kalan dul ve yetimlerini ilgilendiren, 12 Eylül darbesinin mağduru olan arkadaşlarımızı ilgilendiren düzenlemeleri halen yapmamış olacaksınız. Bunu ben şiddetle kınıyorum."

AVRUPA'DA ÇIKACAK KRİZDEN ETKİLENMEMEK HAYAL

2012 bütçesinin hazırlandığını hatırlatan Destici, Türkiye'de bahar havası estirildiğini iddia etti. Avrupa'da yaşanacak krizin Türkiye'yi etkilememesinin hayal olduğunu söyleyen Destici, "Sizin ihracatınızın yüzde 50'si Avrupa ülkelerine ise ve imalat sanayinizin yarısının hammaddesini oradan alıyorsanız ekonominizin etkilenmeyeceğini söylemek abesle iştigaldir" dedi. Bütçe giderleri ile ilgili rakamlar veren Destici, Türkiye'nin en büyük bütçe giderinin faiz rakamları olduğunu vurguladı. Destici, bütçede gelirlerin ana kaynağını ise özel tüketim vergisinin oluşturduğunu söyledi. Halkın yüzde 56'sının kredi borcu olduğunu söyleyen Destici, yüzde 80'inin de ipotek altında olduğunu söyledi.  

TÜRKİYE SURİYE'YE GİRMEYE ZORLANIYOR

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye ziyaretini de değerlendiren Destici, Türkiye'nin Suriye ve Irak politikalarının yanlış olduğunu iddia etti. Suriye'de PKK kamplarının açılmaya başladığını iddia eden Destici, "ABD Türkiye ile terör konusunda gerçekten bilgi paylaşımı yapsa bu kamplar açılır mı? diye sordu. Destici, "Bu kampların açılmasına hem merkezi Irak yönetimi, hem bölgesel Kürt yönetimi, hem Suriye, hem ABD hem de İsrail izin veriyor" dedi. ABD ve Fransa'nın Türkiye'yi Suriye'ye girmeye zorladığını iddia eden Destici, "Türkiye'ye sen Suriye'ye girmezsen biz gireriz. Biz girersek de Irak gibi olur. Senin de söz hakkın olmaz diyorlar" diye konuştu. 

 

Kaynak: bbp.org.tr  http://www.bbp.org.tr/haber_detail.php?haberid=1717



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,716 µs