En Sıcak Konular

İNGİLİZCE KURSU İLE MİSYONERLİK

1 Aralık 2011 20:59 tsi
İNGİLİZCE KURSU İLE MİSYONERLİK Protestan kiliselerinin Kürt kökenli vatandaşlara yönelik yürüttüğü misyonerlik faaliyetleri MİT takibine takıldı.

Misyonerlik MİT raporunda

İngilizce kursuyla misyonerlik

Protestan kiliselerinin Kürt kökenli vatandaşlara yönelik yürüttüğü misyonerlik faaliyetleri MİT takibine takıldı. MİT'in hazırladığı raporda dini inancı zayıf ancak zeki ve  gelecek vadeden çocukların hedef alındığı, özellikle de genç nüfusu kiliseye çekmek için ücretsiz İngilizce dersleri verdiği öne sürüldü. MİT'e göre İngilizce kursuyla misyonerlik yapan kuruluşların bazıları şunlar: Diyarbakır Kilisesi Derneği, Gaziantep Proteston Topluluğu, Yeni Yaşam Kilisesi, Antakya Güney Kore Kwariglim Protestan Kilisesi.

Misyonerin sponsoru: CHP
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın raporuna CHP'li Maltepe Belediyesi'nin misyonerlerle ortaklaşa düzenlediği İngilizce kursları da girdi. "Sosyal hizmet veren vakıf" görünümündeki misyoner kuruluşun öğlen yemeklerinin dahi Maltepe Belediyesi tarafından karşılandığı ortaya çıktı.

Hakkari'de kürtçe konuşan Koreli
Hakkari sokaklarında faaliyet gösteren iki Korelinin kahvehane ve derneklere giderek misyonerlik yaptığının da yazıldığı MİT raporunda bu Korelilerin Kürtçe ve Türkçeyi de iyi bildikleri vurgulandı. Raporda misyonerlerin vatandaşlarla konuşurken gizlice çekilmiş fotoğrafları da bulunuyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki misyonerlik faaliyetlerini mercek altına aldı. Milli Gazete, bölgedeki misyonerlik faaliyetlerinin anlatıldığı "gizli" ibareli MİT raporuna ulaştı.

Misyonerlerin, maddi yapısı ve ailevi bağları zayıf şahısları öncelikli hedef olarak seçtiği uyarısında bulunan MİT, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki genç ve eğitimsiz nüfusun misyonerlerin hedefinde olduğunu kaydetti.

Ev kiliseleriyle, ingilizce dersleriyle misyonerlik!
Proteston kiliselerinin illegal nitelikteki ev kiliselerinin yanı sıra "kilise derneği" adı altında yasal yapılanmalarla da faaliyet gösterdiğinin yazıldığı raporda, bu amaçla Milli Eğitim Müdürlüklerinin iznini dışında İngilizce dersi verildiği kaydedildi. MİT raporundaki dikkat çeken bir diğer ayrıntı da, dini inançlarını sorgulama aşamasındaki gençlere İngilizce dil dersi vererek zamanla misyonerliğe yönlendirildikleri yönünde.

Diyarbakır Proteston Kilisesi kontrolünde faaliyet gösteren Diyarbakır Kilisesi Derneği'nin açtığı İngilizce kursuyla misyonerlik faaliyetleri yürütüldüğüne dikkat çeken MİT, raporunda, Gaziantep Protestan Topluluğu, Yeni Yaşam Kilisesi, Hatay/Antakya Güney Kore Kwariglim Protestan Kilisesi'nde İngilizce kurslarıyla gençlerin Hıristiyan yapılmaya çalışıldığı vurguladı.

Misyonerlerin sponsoru: CHP'li belediye
Raporda, İstanbul'da 2010 ve 2011 yaz aylarında İstanbul Proteston Kilisesi ile Maltepe Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği İngilizce kulübü dersleri de yer aldı. Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılan derslerin öğlen yemeğinin dahi CHP'li Maltepe Belediyesi tarafından karşılandığı belirtildi.

Hakkari'de çekik gözlüler
Hakkari'de misyonerlik faaliyeti yürüten Korelilerin halkın yoğun rağbet ettiği kahvehane ve dernekleri hedef aldığı da fotoğraflarla ortaya konuldu. İyi derecede Kürtçe ve Türkçe konuşabilen Korelilerin dini inanç noktasında vatandaşları ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/ingilizce-kursuyla-misyonerlik-222920.htm



Bu haber 992 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,559 µs