En Sıcak Konular

TÜRK EĞİTİM SEN: ''DİNÇER’DEN CEVAP DEĞİL, İCRAAT BEKLİYORUZ''

1 Aralık 2011 08:25 tsi
TÜRK EĞİTİM SEN: ''DİNÇER’DEN CEVAP DEĞİL, İCRAAT BEKLİYORUZ'' Türk Eğitim Sen,Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i Milli Eğitim Camiası'nda yükselen seslere kulak tıkamakla itham etti.

Türk Eğitim Sen'dan yapılan açıklamada,Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Milli Eğitim Camiası'nda dile getirilen sorunlara kulak tıkadığı belirtilerek ,"Sayın Bakandan son günlerde yükselen seslere kulak vermesini bekliyoruz'' denildi.

Konu ile ilgili TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

SN. ÖMER DİNÇER’DEN CEVAP DEĞİL, İCRAAT BEKLİYORUZ

"Sayın Bakan eleştiri ve taleplere kulak tıkamış bir görüntü içerisinde. Milli Eğitim Bakanı olarak yükselen seslere kulak tıkamak, başımızı kuma sokmakla eş değerdir. Bu durumda biz etrafımızı göremeyiz ama problemler varlığını devam ettirir.Sayın Bakandan son günlerde yükselen seslere kulak vermesini bekliyoruz.

1-Defalarca dile getirmemize rağmen özür grubu tayinlerinin birinci yarıyıl sonunda açılacağını hala açıklamamıştır. Her defasında değerlendireceğim diyerek problemi ötelemeye çalışan Sayın Bakana bir daha soruyoruz;”Sayın Bakan Antalya’da yapılan Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayında da karar haline gelen, özür grubu mağduriyetini ne zaman çözecek ve çok önem verdiğinizi ifade ettiğiniz, çalıştay kararını ne zaman hayata geçireceksiniz?” Bakanlığa gelir gelmez çıkardığınız KHK ile yarattığınız özür grubu mağduriyeti, henüz bakanlığa başladığınız günlerde ortaya koyduğunuz ilk icraat olmuştur. İlk icraatınızın, öğretmenlerin kazanılmış bir hakkını budamak olması öğretmenlere yönelik bakış açınızı da ortaya koymamakta mıdır? Bu yaptığınız ilk icraat sonrasında, hangi yaptığınız olumlu icraat sebebiyle öğretmenler size güven duyacaktır? MEB'de bir ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ olmadığından haberiniz var mı, Sayın Bakan? 662.317 öğretmeni olan dev bir bakanlığın öğretmenleri atamalarının nasıl olacağını hala bilmiyorlar. Bu bir başarı mıdır? Yoksa ayıp mı? 
 
2- Özür grubu mağduriyeti sonrasında, çıkarılan KHK ile Eşit İşe Eşit Ücret uygulaması hayata geçirilmiştir. Bu düzenlemede öğretmen ve akademisyenler bulunmamaktadır. Türk Eğitim-Sen bu haksızlığı dile getirmek üzere 81 ilde protesto eylemi gerçekleştirmiş, öğretmenler bu eylemlerde unutulmayı hak etmediklerini haykırmışlardır. Türk Eğitim-Sen bu eylemlerin her Çarşamba günü ülke genelinde yapılacağını da açıklamıştır. Bu feryatlar karşısında hiçbir açıklamanız olmamış, öğretmenlere yapılan bu haksızlığı gidermek adına tek bir cümlenize basın yayın organlarında rastlanmamıştır. Öğretmenlerin uğradığı bu haksızlık sizi hiç mi ilgilendirmiyor, Sayın Bakan? Öğretmenleri kazanmadan, eğitim öğretim davasında nasıl başarıya ulaşacağınızı düşünüyorsunuz?
 
3-138 bin öğretmene ihtiyacımız olduğunu açıkladınız ama öğretmen ataması konusunda hiçbir gayretiniz bugüne kadar görülmedi? Sayıları 350 bini bulan, ataması yapılmayan öğretmenleri atamak için hiçbir projenizi bugüne kadar duymadığımız gibi, bundan sonra da atamalarının yapılacağına dair tek bir ifadenize rastlanılmadı? Bu atama politikası ile devam edildiği sürece, üç beş yıl içinde sayıları 500 binleri bulacak olan, ataması yapılmayan öğretmenler sizi ne kadar ilgilendiriyor, ne kadar kaygılandırıyor, Sayın Bakan?
  
4-Öğretmen dışında diğer eğitim çalışanları için de bir olumlu yaklaşımınıza şahit olmadık? Müfettişlerin adını denetim elemanı yaptınız, iller arası sürgünlerine ferman çıkardınız, 25-30 yıldır ülkenin her köşesinde görev yapmış insanları yerlerinden yurtlarından ettiniz, MEB Merkez Teşkilatında yıllardır görev yapan kadrolu şube müdürlerini nasıl bir gelecek bekliyor, kimse bilmiyor, üst düzey atamaları eğitimcilerden değil, işletmeciler arasından yaptınız, hatta, eğitimcileri dışlarken telefoncuları genel müdür yapmayı planladınız, eğitimcilerin tüm taleplerine kulaklarınızı tıkadınız. Okul müdürlerinin tamamını soruşturmaya tabi tuttunuz, ilk icraatlarınızdan birisi de okul müdürlerinin gözünü korkutmak olmuştur. Bunu da başardınız, başardınız ama okul yöneticileri bundan sonra size güvenerek bir risk alabilecekler mi? Okullarda sizi temsil eden yöneticileri yeniden kazanmak için bir gayretiniz olacak mı, Sayın Bakan? Milli Eğitim Bakanlığında hizmetli, memur, teknisyen ve şeflerin varlığından haberdar mısınız, Sayın Dinçer? 
 
Türk Eğitim-Sen olarak, yukardaki sorularımıza yazılı ya da sözlü cevap istemiyoruz, Sayın Bakan, bu problemleri çözdüğünüzü, çözmek için adım attığınızı görmek istiyoruz. Çevrenize kulak verin, feryatlara kulak verin, bu öğretmenlerin, müdürlerin, müdür yardımcılarının, müfettişlerin, hizmetli, memur, şeflerin, şube müdürlerinin kısaca tüm eğitim çalışanlarının bakanı olduğunuzu gösterin, hissettirin Sayın Bakan!"
 

 

Kaynak: turkegitimsen.org.tr {http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_goster.php?haber_id=14012}



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,507 µs