En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''DERSİM CAYIR CAYIR YANSA SENİN YÜREĞİN SIZLAMAZ''

30 Kasım 2011 10:59 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''DERSİM CAYIR CAYIR YANSA SENİN YÜREĞİN SIZLAMAZ'' CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasının büyük bölümünü Dersim tartışmalarına ayırdı.

Dersim cayır cayır yansa senin yüreğin sızlamaz

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasının büyük bölümünü Dersim tartışmalarına ayırdı. Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, " Dersim cayır cayır yansa senin yüreğin sızlamaz. Senin asıl derdin Cumhuriyet. Devlet böyle özür dilemez, yaraları sararak özür diler. Herkes dikkatli bir şekilde Erdoğan'ın konuşmalarını bir kez daha okusun orada kin ve nefret var" dedi.
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısındaki konuşmasının hemen başında 'Başbakan'a geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda görevinin başına döner.'dedi.
 
Kılıçdaroğlu da konuşmasının büyük bölümünü Dersim tartışmalarına ayırdı.

Kılıçdaroğlu uzun tutukluluk sürelerini eleştirdi ve tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay için eylem çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından dikkat çeken bölümler şöyle:

'İSTİFA ET'

-TBMM Başkanı'nı göreve çağırıyorum. Şikayet ettiğin konu hakkında ya gereğini yap, ya da koltuğu boşalt. Uzun tutukluluk sürelerinin çözülmesi için Hükümetle protokol imzaladık ama gereği yapılmadı.
 
-İnsan verdiği sözün arkasında durmaz mı? Bizim kitabımızda söz namustur. O sözün arkasında duracaksın, efendim biz protokolü imzalamadık o bir temenni idi. Peki altındaki imzalar kimin?
-Silivri toplama kampında adalet gerçekleşmez. Orada bir siyasi mahkeme var. Orada, belli bir dünya görüşü yargılanmıyor. Orada suçlular yargılanmıyor, orada AK Parti iktidarına karşı gelenler yargılanıyor.
 
-Silivri toplama kampı en büyük düşünce kampıdır. Artık insanlar orada düşüncelerini yazıyor, kitap yazıyorlar.
 
İNSANIN SOYUYLA SOPUNU SİYASETE ALET EDENLER KENDİ SOYUYLA SORUNU OLANLARDIR
 
-Geçtiğimiz hafta Başbakan bana dedi ki, "Hangi aşirete hangi inanç grubuna ait olduğunu açıkla." Ben de dedim ki; "Sen kin ve nefret tohumları ekiyorsun" Kimse görmedi bunu. "Sen bunu nasıl söylersin" diye beni eleştirdiler?

-İnsanların soyuyla, sopuyla inancıyla meşgul olmayı siyaset aleti edenler kendi soyuyla sopuyla sorunu olanlardır.

-Böyle bir ulusun çocukları arasına kin tohumları eken ilk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. İnşallah sonuncusu olacaktır.

 
Recep Tayyip Erdoğan unutmasın ben sadece Dersimli değilim, ben Konyalıyım, Hakkariliyim, Trabzonluyum, Edirneliyim ben Türkiyeliyim. 
-Biz din, mezhep, kardeş kavgasını tarihe gömen bir siyasi partiyiz. Herkesin inancı CHP'nin güvencesi altındadır.
 
Biz sayın Başbakan'ın soyunu sopunu neye inanıp inanmadığını da merak etmiyoruz. Biz Van'da Erciş'te çocuklar ne yapıyor onunu derdindeyiz. Yoksul vatandaşlarımızın derdindeyiz.

-Ama onun derdi farklı. Onun derdi de "Ben bu ülkeyi nasıl bölerim'... Biz vatandaşın cebini o kendi cebini düşünüyoruz.

BÖYLE ÖZÜR OLMAZ

-Bu milletin birliğini sana yıktırmayacağız. Dikta heveslerine boyun eğmeyeceğiz. Korku imparatorluğuna direneceğiz.

-Geçtiğimiz hafta Başbakan bana dedi ki, "Hangi aşirete hangi inanç grubuna ait olduğunu açıkla." Ben de dedim ki; "Sen kin ve nefret tohumları ekiyorsun" Kimse görmedi bunu. "Sen bunu nasıl söylersin" diye beni eleştirdiler?

-Dersim cayır cayır yansa senin yüreğin sızlamaz. Senin asıl derdin Cumhuriyet.

-Devlet böyle özür dilemez, yaraları sararak özür diler. Herkes dikkatli bir şekilde Erdoğan'ın konuşmalarını bir kez daha okusun orada kin ve nefret var.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=dersim-cayir-cayir-yansa-senin-yuregin-sizlamaz&id=22030



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,399 µs