En Sıcak Konular

KCK'DA 70 TUTUKLAMA

26 Kasım 2011 21:41 tsi
KCK'DA 70 TUTUKLAMA İstanbul'daki KCK soruşturması kapsamında adliyeye sevkedilen 43 kişiden 34'ü,Diyarbakır’da ise gözaltına alınan 43 şüpheliden 36’sı tutuklandı.

O avukat serbest kaldı

KCK'da 34 kişi tutuklandı

İstanbul'daki KCK soruşturması kapsamında adliyeye sevkedilen 43 kişiden 34'ü tutuklandı, 9 kişi ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında eski milletvekili Mahmut Alınak ve PKK kampında kalaşnikoflu fotoğraf çektirdiği iddia edilen Abdullah Öcalan'ın avukatlarından İrfan Dündar da bulunuyor.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde Cumhuriyet savcıları tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 43 kişiden 34'ü tutuklanırken 9 kişi serbest bırakıldı.

Dün sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen 46 kişinin ifadeleri, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcıları Adnan Çimen ve İsmail Tandoğan'ın yanı sıra adliyede görevli diğer savcılarca akşam saatlerinde tamamlanmıştı.

Bu kişilerden 41'i avukat, 43'ü savcılık tarafından tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilmiş, 3 kişi de serbest bırakılmıştı.

AVUKAT KRİZİ

Bu arada, aralarında avukatların da bulunduğu bu kişilerin, mahkemede savunmaları için İstanbul Barosunca görevlendirilen avukatları reddederek, kendi avukatlarını talep ettikleri, bu sanık avukatlarının ise mahkemenin bağımsız ve tarafsız olmadığını iddia ederek, savunma yapmadıkları öğrenilmişti.

DİYARBAKIR'DA KCK'YA 36 TUTUKLAMA

PKK'nın gizli şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 43 şüpheliden 36'sı tutuklandı.

Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlandıktan sonra dün sabah adliyeye sevk edilen 43 şüphelinin ifadeleri bu sabah erken saatlere kadar sürdü. 43 şüpheliden 4'ü çıkarıldıkları savcılıkta serbest bırakılırken, 39'u tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 39 şüpheliden 3'ünü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken aralarında BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Ömer Önen, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş ve BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yüce'nin de bulunduğu 36 şüpheli 'örgüt üyesi olmak' , 'suç ve suçluyu övmek' suçlamalarıyla tutuklandı.

Bölgede KCK yapılanmasının çökertilmesi amacıyla başlatılan operasyonlar sürdürülürken bu sabah Şırnak'ın İdil İlçesi'nde düzenlenen operasyonda Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Demir terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı.

AVUKATLAR ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 43 KCK şüphelisinin mahkeme sorgusundaki avukat krizi devam ediyor. Sorgulamaya katılmayan avukatlar, adliye önünde eylem yaptı. Avukatlar, yargılamanın hukuksuz olduğunu iddia etti.

Grup adına açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı, soruşturmanın başından beri hukuksuz yapıldığını iddia etti.

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/o-avukat-serbest-kaldi/413558/1/Gundem



Bu haber 976 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,738 µs