En Sıcak Konular

KCK'LI AVUKATLAR BÖYLE DEŞİFRE OLDU

26 Kasım 2011 17:38 tsi
KCK'LI AVUKATLAR BÖYLE DEŞİFRE OLDU İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü KCK soruşturmasında gözaltına alınan avukatların örgüt içindeki yerleri yakalanan veya teslim olan PKK'lıların ifadeleriyle deşifre oldu.

Talimat avukattan eylem militandan

Yakalanan veya teslim olan PKK'lılar, Abdullah Öcalan'ın avukatlarının PKK/KCK içindeki yerini bir bir anlattı: "Avukatların Kandil'e ilettiği görüşme notları telsiz aracılığıyla bütün örgüte okunur. Militanlar, bu talimatlar doğrultusunda eylemler gerçekleştirir. Öcalan'ın avukatları aracılığıyla gönderdiği görüşme notları örgüt için talimattır ve herkes bu talimatlara uymak zorundadır."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü KCK soruşturmasında gözaltına alınan avukatların örgüt içindeki yerleri yakalanan veya teslim olan PKK'lıların ifadeleriyle deşifre oldu. Soruşturmayla, PKK Lideri Öcalan'ın, avukatları aracılığıyla verdiği talimatlarla örgütü nasıl yönettiği de ortaya çıktı. Gözaltına alınan avukatların ise "KCK Önderlik Komitesi"nde olduğu belirlendi.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasına giren ifadelerde, avukatlarının, Öcalan'dan aldığı talimatları örgütün askeri kanadına aktardığı da ortaya çıktı. Avukatlar aracılığıyla Kandil'e ulaştırılan talimatların buradan telsiz ile kırsalda bulunan diğer örgüt mensuplarına okunduğu ve teröristlerin gelen talimat doğrultusunda hareket ettikleri itiraflarla ortaya çıktı.

Dağlıca saldırganı: "Avukat talimat getirdi. biz uyguladık"
Yakalandıktan sonra pişman olan bazı eski PKK'ların ifadeleri de PKK/KCK soruşturma dosyasına girdi. 13 askerin yaşamını yitirdiği Dağlıca saldırısına katıldığını anlatan Ruken-Beritan kod adlı eski örgüt mensubu 19 Aralık 2010'da verdiği ifadesinde, "Görüşme notları Ana Karargahta bulunan yöneticiler tarafından Türkiye sınırları içerisinde bulunan örgüt mensuplarına büyük cihazdan okunuyordu. Orada bulunan örgüt mensupları bu talimat doğrultusunda eylemlerini yapıyorlardı" dedi.

Felek Alp isimli örgüt mensubu ise ifadesinde, avukatların bazen bizzat kırsala gelerek talimatları kendilerine aktardığını öne sürerek, örgütün süreç olarak 4. aşamaya geçtiğini belirtti. Bunun "Konfederalizm anlamına geldiğini söyleyen Alp, "Topyekun savaş kararı demektir. Abdullah Öcalan'ın Avukatları aracılığıyla gönderdiği görüşme notlarında geçen konular PKK örgütü ve BDP için bir talimattır. Bu talimatlara uymak zorundadırlar" dedi.

Eski PKK'lı Muhtesim Güvenç ise ifadesinde PKK'nın tek merkezden yönetilmesinde avukatların kilit rolü bulunduğunu vurguladı. İfadesinde "Türkiye'den kırsal alana bilgi aktarımının, Abdullah Öcalan ile cezaevinde görüşme yapan avukatlar tarafından sağlandığını' belirten Güvenç, "Avukat İrfan Dündar'ın kırsal alana gelerek örgütün üst düzey yöneticileri ile görüştüğünü, yine İrfan Dündar'ın kırsal alana geldiği zaman kendilerine son süreç ile ilgili Abdullah Öcalan'ın talimatlarını ilettiğini" söyledi.

Görüşme notu ders diye okutulmuş
PKK'lıların ifadelerinde, örgütün silahlı eylemlerini gerçekleştiren kuvvetlerinin aldığı siyasi eğitimin ilk adımını Öcalan'ın avukatları ile yaptığı haftalık görüşme notlarının oluşturduğu ortaya çıktı.

Savaş kod adlı militan, "Kendilerinin aldığı Özel Kuvvet eğitimlerinin ilk aşamasında daha çok siyasi eğitim verildiğini, bu eğitimlerin; Haftalık Görüşme Notları, Savunmalar, Süreç Toplantıları vb. eğitimler olduğunu, Haftalık Görüşme Notları dersinde; Görüşme Notlarının Abdullah Öcalan'ın avukatları aracılığı ile Ana Karargaha ulaştırıldığını, burada toplanan notların alanlarda bulunan kuvvetlere dağıtıldığını" belirttiği ortaya çıktı.

Avukatlar karayılan ile görüşüyor
Rızgar Siverek Kod Adlı Bayram Demir 25 Ekim 2007:

Kırsal alandaki örgüt mensuplarına okunan notlar "bağlayıcı niteliktedir." Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatlar aracılığı ile örgütün bütün yapısına notlar iletilir. Bu notlar, bütün örgüt mensuplarına ulaşacak şekilde yapılara dağıtılarak eğitim konusu yapılır.  Öcalan'ın talimatlarını getiren avukatlar, KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ve Cemil Bayık ile görüşüyordu. 2001 yılında Avukat İrfan Dündar'ın PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan kamlarına geldi ve toplantılar yaparak örgüt mensuplarına Öcalan'ın talimatlarını anlattı. Avukat Mahmut Şakar'ı da Kandil Dağı'nın İran tarafında İdeolojik Eğitim veren kampta Murat Karayılan ve Cemil Bayık ile birlikte gördüm. Abdullah Öcalan, avukatları aracılığı ile verdiği talimatlar ve geliştirdiği stratejiler sayesinde örgüt üzerindeki varlığını devam ettiriyor."

Kod adı besime mordeniz 3 temmuz 2010:
"Öcalan'ın avukatları doğrudan Karayılan'a bağlıdır. Avukatlar, örgüt tarafından belirlenen gündeme ilişkin bilgileri Öcalan'a aktarır. Bu görüşmelerde Öcalan gündeme ilişkin örgütsel değerlendirmeler yapar. Öcalan'ın bu görüşmeler sırasında belirli örgütsel konularda bazen avukatlara bazen de avukatlar aracılığı ile örgüte iletilmek üzere üstü kapalı veya açık talimatlar verir. Bu değerlendirme ve talimatlar, görüşmeye katılan avukatlar tarafından akılda tutularak, görüşme sonrasında karşılıklı konuşma şeklinde metne çevrilir" "Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan tarafından düzenlemesi yapılan görüşme notları İdeolojik alan Merkezi altında Basın Komitesi sorumlusu olan Mustafa Karasu'ya gönderilir. Karasu tarafından da gözden geçirilen görüşme notlarının kırsal alanda bulunan Dağ-Türkiye-Irak-İran-Suriye-Avrupa-Rusya sahalarına iletilir."

Doktor Dicle kod allı son gül satıcı 7 ekim 2007 "Avukatı PKK kongresinde savaş kararı istedi"

"PKK'nın 2003 yılında yapılan 9. Kongresi devam ederken kongrede yapılan tartışmalar sırasında Avukat İrfan Dündar söz alarak 'Kendisinin önder Abdullah Öcalan'ın yanından geldiğini, herkese selamının olduğunu, söylediklerinin iyi anlaşılmasını ve analiz edilmesini istediğini, bu kongreden önderliğin yaşamı için savaş kararı çıkması gerektiğini' söyledi.

Avukat, önderlik komitesinde
Öcalan'ın avukatları doğrudan Karayılan'a bağlıdır. Avukatlar, örgüt tarafından belirlenen gündeme ilişkin bilgileri Öcalan'a aktarır. Aralarında KCK Önderlik Komitesi'nde olanlar da var. PKK'nın 9. Kongresine katılan bir avukat, Öcalan adına konuştuğunu söyleyerek, "Önderliğin yaşamı için savaş kararı" çıkartılmasını istedi. Abdullah Öcalan, avukatları aracılığı ile verdiği talimatlar ve geliştirdiği stratejiler sayesinde örgüt üzerindeki varlığını devam ettiriyor.

Görüşme notları telsizden okunuyordu

PKK'ya yönelik yapılan bir operasyonda gözaltına alınan Mehmet Özkan Şahin'in 3 Kasım 2011 tarihinde alınan ifadesinde; Öcalan'ın görüşme notlarının telsizden bütün örgüt mensuplarına okunduğunu belirtti. "Görüşme notları Türkiye sınırlarında genellikle telsiz üzerinden Roj telsiz kodlu Sofi Nurettin tarafından okunduğunu" bildiren Şahin, telsizi duyan bütün militanların bu anonsları ses kayıt cihazlarına kaydederek sonrasında yazılı hale getirdiğini söyledi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/talimat-avukattan-eylem-militandan-222442.htm



Bu haber 989 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,590 µs