En Sıcak Konular

ŞAHİN: 301'LE İLGİLİ ÇALIŞMALAR BİTTİ

19 Ocak 2008 17:18 tsi
ŞAHİN: 301'LE İLGİLİ ÇALIŞMALAR BİTTİ Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Antalya il ve ilçe başkanlarıyla ilin sorunları hakkında fikir alış verişinde bulundu.

ANTALYA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Antalya il ve ilçe başkanlarıyla ilin sorunları hakkında fikir alış verişinde bulundu.
     Adalet Bakanı Şahin, AK Parti Antalya milletvekilleri Sadık Badak, Mevlüt Çavuşoğlu, Abdurrahman Arıcı, Yusuf Ziya İrbeç, Antalya il ve ilçe teşkilatlarının başkan ve yöneticileriyle AK Parti İl Başkanlığında bir araya geldi.
     Şahin, yaklaşık 4,5 saat süren toplantının ardından gazetecilerin, Hrant Dink cinayeti davasının yavaş ilerlediğine ilişkin eleştirileri hatırlatması üzerine, bu tür davaların hemen sonuçlanamayacağını ve sabredilmesi gerektiğini bildirdi.
     Bakan Şahin, şunları kaydetti:
     ''Sanık yakalanmış. Nüfus kayıtlarına göre, yaşı küçük olduğu için çocuk statüsünde yargılanıyordu. Adli tıp, suçu işlediği tarihte yaşının 18'den büyük olduğu şeklinde bir rapor verdi. Şimdi büyük olarak yargılanıyor. Yani bu süre içinde hiçbir şey yapılmadı derseniz yanlış olur. Tabii ki Türkiye'de ceza usul yasası var. Böylesine önemli bir davada yargıçlarımız, savcılarımız kılı kırk yarıyorlar. Önümüzdeki ayın başında zannediyorum üçüncü duruşması yapılacak. Ceza kanunlarımız çerçevesinde sanık, ceza kanunlarında öngörülen cezayla tecziye (cezalandırma) edilecektir büyük bir ihtimalle... Yargılama süreci devam ediyor. Yani bir yılda bu tür önemli davalar bitmeyebilir, bunu anlayışla karşılayacaksınız.''
     Bir soru üzerine Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesi ile ilgili çalışmaların tamamlandığını kaydeden Şahin, ''301 ile ilgili çalışmalar bitti. Teklif olarak Meclis Başkanlığına verilecek. Arkadaşlarımız uygun gördükleri zaman, 301 ile ilgili ne tür yenilikler getirildiğini hep birlikte göreceğiz. Metin hazır. Adalet Bakanlığı olarak biz de katkı sağladık'' dedi.


Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,357 µs