En Sıcak Konular

PKK ESAD İÇİN KÜRT KONGRESİ'NDEN ÇEKİLDİ

18 Kasım 2011 10:48 tsi
PKK ESAD İÇİN KÜRT KONGRESİ'NDEN ÇEKİLDİ Kürtlere kimlik kartı bile vermeyerek "yok sayan",en temel insan haklarını bile çok gören Baas rejimiyle kol kola giren PKK'nın gerçek yüzü bir kez daha deşifre oldu.

BAAS'ın da taşeronu 

90'lı yıllarda PKK'ya verdiği açık desteği ile tepki çeken Suriye, yine terör kartına sarılarak, PKK'yla sıcak ilişkiler kurdu. Örgüt içindeki Suriyeli kanat gittikçe etkinlik kazanırken, Suriye yönetimi PKK'nın kendi topraklarında üs kurmasına izin verdi.


PKK, Esad için Kürt Kongresinden çekildi
Kamışlı'da öldürülen Kürt Lider Meşal Temo cinayetindeki PKK bağlantısı ile Roj TV'nin Temo'nun cenazesine katılan Kürtleri Baas güçlerine adeta hedef göstermesi dikkat çekmişti. PKK'nın Suriye'deki siyasi kolu PYD'de yıllarca Suriye'de yaşayan Kürtlere kimlik kartı bile vermeyerek "yok sayan" baskıcı Baas rejimini aklamak için Şam yönetimine karşı Kürtlerin topladığı kongreden çekildi. Kürtlere en temel insan haklarını bile çok gören Baas rejimiyle kol kola giren PKK'nın gerçek yüzü böylece bir kez daha deşifre oldu.

Suriye'de başlayan olayların ardından Baas rejiminin terör örgütü PKK ile tekrar yakınlaşmaya başladığı dikkat çekerken, örgüt içinde git gide etkinlik kazanan Suriyeli kanadın etkisiyle bu yakınlaşmanın daha da ilerleyeceği yorumları yapılıyor.

90'lı yıllarda PKK'ya babasının verdiği açık desteği bu günlerde sürdüren oğul Esad'ın, diğer muhalif Kürt hareketlerini baskı ve şiddetle ortadan kaldırarak PKK'yı Suriye Kürtleri üzerinde tek hakim kılmaya çalıştığı ifade ediliyor. 7 Ekim'de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Kamışlı'da öldürülen Kürt Müstakbel Hareketi Partisi Lideri Meşal Temo cinayetindeki PKK bağlantısı ise artık sır olmaktan çıkmış durumda.

Temo, PYD ile kavgalıydı
Temo'nun, PKK'nın Suriye'deki siyasi kanadı Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile siyasi bir husumet içinde olması ve PKK'nın Temo'yu ölümle tehdit etmesinden sadece 2 hafta sonra öldürülmesi cinayetteki PKK parmağını ortaya koyuyor. Saldırıda yaralanan Temo'nun oğlu Marsel Temo, babasının PKK ile Suriye istihbarat teşkilatı Muhaberat'ın ortaklaşa bir suikast sonucu öldürüldüğünü düşündüğünü açıklamıştı.

Temo'nun cenazesine katılan yaklaşık 50 bin kişiyi Baas güçlerine hedef gösteren PKK yandaşı Roj TV ise, cenazeye  katılanları  provokasyonla suçlayarak, cenazede çıkan olaylarda 2 kişiyi öldüren Baas güçlerini aklamaya çalışmıştı.

Bekaa'dan sonra Cenderis
Yıllarca Suriye'de yaşayan Kürtlere hayatı zindan eden, en temel insan haklarından mahrum bırakarak kimlik kartı bile vermeyen Şam yönetimi ile Kürtlerin haklarını savunma iddiasıyla yola çıkan PKK'nın aynı çizgide buluşması manidar bulundu. Son olarak bu yakınlaşma Suriye yönetiminin PKK'ya kendi topraklarında üs kurma izni vermesiyle, teyit edilmiş oldu. Kandil'deki silahlı güçlerinin önemli bir kısmını Suriye'ye kaydıran PKK'nın, ülkenin Cenderis bölgesinde bir kamp kurduğu öne sürüldü.

Suriye olayları Turnusol işlevinde
Suriye'de diğer tüm farklı kimliklere mensup olanlarla birlikte Kürtleri de ezen Baas rejimine karşı Suriyeli Kürt siyasi örgüt ve şahısların katıldığı Kamışlı kongresinden PKK bağlantılı PYD'nin çekilmesi de terör örgütünün kimlerle kol kola girdiğini açık bir şekilde gösteriyor. Söz konusu kongrede, "Kongre, sivil halkın Suriye rejiminin güvenlik güçleri ve askerleri tarafından öldürülmesini kınar ve bu güçlerin en kısa zamanda şehirlerden çekilmesini ister. Kendini Suriye muhalefeti ve halk hareketinin bir parçası olarak görür  ve Kürd gençlik hareketini sahiplenip destekler. Suriye rejiminin temelden değişimini talep eder" şeklinde kararlar alınmıştı.

PKK, Esad için Kürt kongresinden çekildi

Kamışlı'da öldürülen Kürt Lider Meşal Temo cinayetindeki PKK bağlantısı ile Roj TV'nin Temo'nun cenazesine katılan Kürtleri Baas güçlerine adeta hedef göstermesi dikkat çekmişti. PKK'nın Suriye'deki siyasi kolu PYD de Yıllarca Suriye'de yaşayan Kürtlere kimlik kartı bile vermeyerek "yok sayan" baskıcı Baas rejimini aklamak için Şam yönetimine karşı Kürtlerin topladığı kongreden çekilmişti. Kürtlere en temel insan haklarını bile çok gören Baas rejimiyle kol kola giren PKK'nın gerçek yüzü böylece bir kez daha deşifre oldu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/baas-in-da-taseronu-221618.htm




Bu haber 983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,975 µs