En Sıcak Konular

KOZİNOĞLU'NUN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR DEVAM EDİYOR

18 Kasım 2011 08:41 tsi
KOZİNOĞLU'NUN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR DEVAM EDİYOR Odatv davasının tutuklu sanığı MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevinde ölümü sır perdesini koruyor.

Sağlık Bakanlığı Ergin'i yalanladı

Adalet Bakanlığı Kozinoğlu'na revirde müdahale edildiğini öne sürmüştü 

Sağlık Bakanlığı, Kozinoğlu'nun kalp krizi geçirdiği saatlerde cezaevindeki poliklinikte bir doktorun görevli olduğunu ancak doktora kimsenin haber vermediğini açıkladı. Adalet Bakanlığı ise Kozinoğlu'na revirde müdahale edildiğini öne sürmüştü.

Odatv davasının tutuklu sanığı MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde ölümü sır perdesini koruyor. Kozinoğlu'nun ailesinin "cezaevinde ve gelen ambulansta doktor yoktu" iddiasının ardından, Sağlık Bakanlığı da bir açıklama yaptı. Bakanlığın yazılı açıklamasında Adalet Bakanlığı'nın daha önceki açıklamasıyla çelişkili ifadeler yer aldı. Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda bir semt polikliniği bulunduğu hatırlatılan açıklamada "Olayın olduğu 12 Kasım 2011 tarihinde semt polikliniğinde bir hekimimizin görevde olduğu ve aynı saatlerde bu sağlık merkezimizde hasta baktığı tespit edilmiştir. Cezaevindeki bu sağlık merkezimize ve burada görev yapan hekimimize söz konusu vakayla ilgili olarak herhangi bir bildirimde bulunulmadığı anlaşılmıştır" denildi.

İstanbul 112 Komuta Kontrol Merkezinin kayıtlarına da yer verilen açıklamada, "Komuta kontrol merkezimize saat 18:30'da çağrı gelmiş ve ambulansımız 18:42'de vakaya ulaşmıştır. Vakaya ilk müdahale ambulansımızda görevli acil tıp teknisyeni (ATT) tarafından yapılmıştır. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de acil sağlık sistemimizde ATT ve Paramedikli sistem kullanılmaktadır. ATT ve Paramedikler, acil hastalık ve yaralanmalara olay yerinde veya ambulansta müdahale edebilecek, yaralı/hastayı sağlık kuruluşuna ulaştırıncaya kadar gerekli acil tıbbi yardımı yapabilecek yeterliliğe sahiptirler. Saat 18:54'te vaka, Silivri Devlet Hastanesi'ne nakledilmek üzere ambulansla yola çıkmış, 2 dakika sonra da (saat 18:56'da) ikinci ambulans vakaya ulaşmıştır. Saat 19:10'da da hastaneye ulaşılmıştır'' ifadeleri yer aldı.

Çelişkili açıklama

Ölüm olayının ardından Adalet Bakanlığı ise, Kozinoğlu'nun kalp krizi geçirmesinin hemen ardından hastane revirindeki doktor tarafından müdahale edildiğini açıklamıştı. Bakanlığın açıklamasında rahatsızlanması üzerine saat 18.16'da Kozinoğlu'nun odasına gidildiği, saat 18.24'te revirde müdahale edildiği iddia edilmişti. Bakanlık, cezaevine çağırılan ambulanstaki doktorların Kozinoğlu'na 10 dakika müdahalede bulunduklarını ve saat 19.10'da Silivri Devlet Hastanesi'ne hayattayken götürüldüğünü öne sürmüştü. Silivri Devlet Hastanesi tarafından hazırlanan raporda ise Kozinoğlu'nun hastaneye ölü olarak getirildiği açıklanmıştı.(VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/saglik-bakanligi-ergini-yalanladi/411602/1/Gundem



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,684 µs