En Sıcak Konular

KUMLU: TALEPLERİMİZ DİKKATE ALINIRSA PROBLEM YOK

19 Ocak 2008 15:16 tsi
KUMLU: TALEPLERİMİZ DİKKATE ALINIRSA PROBLEM YOK Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, sosyal güvenlikle ilgili yasa tasarısı konusunda, ''Taleplerimiz dikkate alınır yasa tasarısında değişiklik yapılırsa problem yok.

ANKARA - Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, sosyal güvenlikle ilgili yasa tasarısı konusunda, ''Taleplerimiz dikkate alınır yasa tasarısında değişiklik yapılırsa problem yok. Ancak tasarının mevcut halinde ısrar edilirse yetkili organlarımızda yapacağımız değerlendirmeden sonra atacağımız adımları belirleriz'' dedi.
     Kumlu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarının kendilerine ulaşmasının ardından görüşlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildirdiklerini; Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı'nda da bu konudaki ''olmazsa olmazlarını'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da ilettiklerini söyledi.
     TBMM'deki komisyon çalışmalarında taleplerini bir kez daha gündeme getirdiklerini anlatan Kumlu, Türk-İş olarak, 15 Ocakta yaptıkları eylemden sonra komisyon yetkilileri ile tekrar bir araya gelip değerlendirmelerde bulunduklarını kaydetti.
     Kumlu, yaptıkları görüşmelerde taleplerinin bazılarının karşılanabileceğinin söylendiğini, bazı konuları da Başbakan Erdoğan'a iletileceğinin bildirildiğini ifade etti.
     Mustafa Kumlu, ''Taleplerimiz dikkate alınır yasa tasarısında değişiklik yapılırsa problem yok. Ancak tasarının mevcut halinde ısrar edilirse yetkili organlarımızda yapacağımız değerlendirmeden sonra atacağımız adımları belirleriz'' diye konuştu.
     Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da ''endişelerini dile getirmek için geçtiğimiz günlerde komisyon yöneticileriyle görüştüklerini ve rahatsızlıklarını kendilerine anlattıklarını'' söyledi.
     Yatan hastalardan katılım payı alınmaması gibi konularda uzlaşma sağlanabileceğinin belirtildiğini dile getiren Akyıldız, ''Davet üzerine, komisyon üyeleri ile yasa tasarısıyla ilgili uzlaşma sağlama konusunda mesafe alınabileceğine dair bir görüşmemiz oldu. Henüz kamuoyuna açıklanabilecek somut bir sonuç yok. Beklentilerimize cevap verecek bir sonuç olursa eylem yapacak bir durum da kalmaz ama henüz somut sonuçları görmüş değiliz'' dedi.

Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,609 µs