En Sıcak Konular

ILO VE OECD'DEN DAHA BÜYÜK KRİZ UYARISI

2 Kasım 2011 22:56 tsi
ILO VE OECD'DEN DAHA BÜYÜK KRİZ UYARISI ILO küresel ekonomik sistemde toparlanma sürecinin tıkanması dolayısıyla, istihdam pazarlarının ciddi şekilde etkilenmeye başladığını kaydetti. OECD de, daha güçlü adımlar atılması gerektiğine inanıyor.

ILO ve OECD'den daha büyük bir kriz uyarısı

ILO, gelişmiş ekonomilerde, istihdamın 2008 yılında patlak veren mali kriz öncesindeki düzeylerine dönmesi için en az beş yıl daha geçmesi gerekeceğini kaydetti. "Karar zamanı" 2011 Çalışma Dünyası Raporu'nu açıklayan ILO küresel ekonomik sistemde toparlanma sürecinin tıkanması dolayısıyla, istihdam pazarlarının ciddi şekilde etkilenmeye başladığını kaydetti.

Kuruluşa göre önümüzdeki iki yılda, kriz öncesi istihdam düzeylerine dönebilmek için 80 milyon yeni kadro oluşturulması gerekirken, ihtiyaç duyulan bu iş olanaklarının ancak yarısının oluşturulabileceğini kaydetti.

ILO ayrıca, işsizlik ve krizin yükünün eşit dağıtılmadığı düşüncesi dolayısıyla duyulan öfkeyi de ele alarak, başta Avrupa Birliği ve Arap ülkeleri olmak üzere onlarca ülkenin siyasi gerilim ve ayaklanmalar yaşama olasılığı ile karşı karşıya bulunduğu açıklandı.

OECD'den "güveni tesis edin" uyarısı
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) de, daha güçlü adımlar atılması gerektiğine inanıyor. Kuruluşa göre, mali piyasalarda koşullar 2007-2009 arasındaki gibi sarsılırsa, büyük ekonomilerin GSYH'lerinde 2013'ün ilk yarısında yüzde 5'i bulan düşüşler görüşebilir.

Açıkladığı değerlendirme raporunda, AB liderlerinin geçen hafta açıkladığı kurtarma mekanizması önlemlerinin bu alanda önemli bir ilk adım teşkil ettiğini belirten OECD, bunların hızla ve etkin şekilde uygulanması gerektiğini vurguladı. OECD, aynı zamanda,  ekonomik faaliyetlerin daha da durağanlaşmasını öngörerek pek çok ülke için büyüme tahminlerini de aşağı çekti.

OECD'nin tahminlerine göre bu yıl yüzde 1,6 büyüme kaydeden Avro bölgesi, gelecek yıl ancak yüzde 0.3 büyüyebilecek. OECD, 5 ay öncesine kadar, hem bu yıl hem de gelecek yıl için yüzde 2 büyüme umuyordu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/ilo-ve-oecd-den-daha-buyuk-bir-kriz-uyarisi-220262.htm



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,007 µs