En Sıcak Konular

DOĞU'DA SİBİRYA SOĞUKLARI ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

19 Ocak 2008 10:44 tsi
DOĞU'DA SİBİRYA SOĞUKLARI ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR Bölge genelinde en soğuk gece sıfırın altında 30 derece ile Ardahan'da yaşanırken, Bingöl'de 18 köyle ulaşım sağlanamıyor.

ERZURUM/KAYSERİ - Sibirya'dan gelen soğuk hava akımı Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdürüyor. Bölge genelinde en soğuk gece sıfırın altında 30 derece ile Ardahan'da yaşanırken, Bingöl'de 18 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde soğuk havanın etkili olmaya devam ediyor.
     Yetkililer, gece ölçülen en düşük sıcaklıkların sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 30, Erzurum ve Kars'ta 27, Erzincan'da 17 ve Iğdır'da 21 derece olduğunu belirtti.
     Gün içinde beklenen hava sıcaklıklarının ise yine sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 10, Ardahan'da 14, Kars'ta 9, Iğdır'da 4 ve Erzincan'da 3 derece olduğunu bildirildi.
     İl merkezlerindeki kar kalınlıklarının ise Kars'ta 20, Ardahan'da 16, Erzurum'da 6, Erzincan'da 3 ve Iğdır'da 2 santimetre ölçüldüğü kaydedildi.
     Bölge genelinde gündüz saatlerinde sis, gece ise don ve buzlanmanın yaşandığını dile getiren yetkililer, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.
     Yetkililer, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olduğunu ve salı gününe kadar kar yağışı beklenmediğini belirtti.
     Bölgede soğuk hava nedeniyle vatandaşların birtakım sıkıntılar yaşıyor. Özellikle dizel araçları olanların soğuk nedeniyle araçlarını çalıştırmakta güçlük çektiği gözlendi. Bölge genelinde vatandaşların soğuk nedeniyle buz tutan cadde ve sokaklarda yürümekte güçlük çektiği görüldü.
     Kayseri'de hava sıcaklığının geceleri eksi 26 dereceyi aşması sonucu çok sayıda su sayacının donarak patladığı bildirildi.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, son 15 günde aşırı soğuk nedeniyle 1785 su sayacının donarak patladığını söyledi.
     Batukan, abonelerin ısıtılmayan odaların dışında kalan su borularının da üzerlerini izolasyon malzemeleriyle kapatarak korumalarını istedi.

Bu haber 366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,721 µs