En Sıcak Konular

PAPA: ''HIRİSTİYANLIK ADINA ŞİDDET UYGULADIK''

31 Ekim 2011 22:48 tsi
PAPA: ''HIRİSTİYANLIK ADINA ŞİDDET UYGULADIK'' Papa 16. Benedikt, Hıristiyan elitlerinin tarih boyunca dini kullanarak büyük bir şiddet uyguladığı itirafında bulundu. Her defasında barış ve hoşgörü dini İslamiyet'i şiddet ve terörle ilişkilendiren batıya tokat niteliğindeki sözleri ilahiyatçılar değe

Papa'dan Haçlı itirafı: Hıristiyanlık adına şiddet uyguladık!

Bu günah çıkmaz! 

Papa 16. Benedikt, Hıristiyan elitlerinin tarih boyunca dini kullanarak büyük bir şiddet uyguladığı itirafında bulundu. Her defasında barış ve hoşgörü dini İslamiyet'i şiddet ve terörle ilişkilendiren batıya tokat niteliğindeki sözleri ilahiyatçılar değerlendirdi:

Papa 16. Benedikt, geçtiğimiz günlerde İtalya'nın Perugia şehrinde katıldığı bir toplantıda kilisenin Hıristiyanlık adına şiddet uyguladığı itirafında bulundu. Papa'nın oldukça geç gelen itirafını ilahiyatçılar yorumladı. "Hıristiyanlık adına uyguladıkları şiddetleri itiraf etmeleri, yaptıklarını legal göstermez" diyen İlahiyatçı Prof. Dr. Nedim Urhan, "İtiraf etmek suçsuz göstermez" dedi. Urhan, "ABD başta olmak üzere diğer Hıristiyan ülkeler, hâlâ akıtılan Müslüman kanlarını durdurmuyorlar. Eğer uyguladıkları şiddetten utanıyorlarsa hâlâ neden kan akıtılıyor. Niçin Müslümanlar katlediliyor? Bunu açıklasınlar. Eğer itirafları gerçekten samimi olsaydı bu kanlar akıtılmazdı.

Yapacakları zulümlerin alt yapısı hazırlanıyor
Müslümanların sempatisini kazanıp yaptıkları zulümleri kamufle etmeye çalıştıklarının altını çizen Urhan: "Bu itirafı hiç samimi bulmuyorum. Bu itiraf sadece Müslüman ülkelerin ve Müslümanların sempatisini kazanmak için yapılan bir oyundur. Amaç yapacakları şiddeti ve zulümleri kamufle etmektir. Zulmün alt yapısını oluşturma taktiğidir. Geçtiğimiz yıllarda Irak'ta ki Müslüman halk katledildi bunun adına 'demokrasi' dediler. Nerde? şimdi de diğer İslam ülkelerine göz koydular bu sözde itiraflar, yeni zulmün altyapısıdır" dedi.

Marmara Üniversitesi'nden Dinler Tarihi Profesörü Ömer Faruk Harman konuyla ilgili şunları söyledi: "Hıristiyanlık, kilise marifetiyle değil başka dinlere kendi dinindeki insanlara karşı bile hoş görüsüz olmuştur. Kiliselerin kurumsallaşması ve normal bir kurum gibi çalışması bile bunun bariz örneğidir. Enginizasyon mahkemeleri ve Haçlı Seferleri'nin, bunların ne kadar şiddete düşkün olduğunu ispatlamaktadır" dedi.

İslam gibi evrensel bir din yapmaya çalıştılar

Hıristiyanlığı İslam dini gibi evrensel bir din haline getirmeye çalıştıklarının altını çizen Ömer Faruk Harman "Hıristiyanlar İslam dinin evrensel bir din olduğunu bildikleri için İslam dinini karalama kampanyası başlattılar. Hıristiyanlığı da İslam gibi evrensel bir din haline getirmek istedikleri için bunları yaptılar. Bu çalışmaları da en çok islamiyete karşı korkuları olduğu için gerçekleştirdiler. Yıllarca İslama ve Peygamberimize hakaretler yağdırdılar. Onca insana atom bombasıyla saldırdılar. Bu terör değil de nedir" dedi.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ  http://www.milligazete.com.tr/haber/bu-gunah-cikmaz-220017.htm




Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,747 µs