En Sıcak Konular

DEMİRTAŞ: ''O GENÇLER ONURUMUZDUR''

31 Ekim 2011 16:41 tsi
DEMİRTAŞ: ''O GENÇLER ONURUMUZDUR'' BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,24 PKK’lının cenazesi için,'' Bizi anlamak istemeyenlere bir kez daha açıkça belirtiyorum; eğik bir baş olmaktansa, yanık iki ayak olmayı tercih eden gençler onurumuzdur, sahip çıkacağız'' dedi.

'O gençler onurumuzdur'

Mersin kongresinde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan bomba açıklamalar

Mersin kongresinde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugüne kadar yaptıkları mücadelenin her adımında 'barışı' ağızlarından düşürmediklerini söyledi. Demirtaş, Malatya morgunda 24 PKK'lının cenazesinin bekletildiğini, bunlara vahşet uygulandığını iddia etti. Demirtaş, şöyle konuştu: "Cenazelere saygı gösterilmemektedir. Hükümetten elbette ki böylesine bir konuda duyarlılık beklemiyoruz. Çünkü artık çok açık anlaşıldı ki, bunlar kanla abdest alıp, göstermelik namaza duran üç kağıtçılardır. Bizi anlamak istemeyenlere bir kez daha açıkça belirtiyorum; eğik bir baş olmaktansa, yanık iki ayak olmayı tercih eden gençler onurumuzdur, sahip çıkacağız. Sahip çıkmamak onursuzluktur, cenazesine, evladına sahip çıkmamak onursuzluktur, bu vahşete sessiz kalmak onursuzluktur. Biz böyle bir onursuzluğu kabul etmeyeceğiz." AKP hükümetinin politikalarını eleştiren Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kürt halkı, kendi anavatanı ile birlikte vardır. Ama bu zihniyet bir halkın kendi anavatanında 3 kelime Kürtçe konuşmasına tahammül edemediği için 'benim izin verdiğim kadarı ile konuşabilirsin' diyor. Bir Türk'ün, Türk çocuğunun, bu coğrafyada ne hakkı varsa, ne kadar özgürlüğü varsa, bir Kürt çocuğunun da o kadar özgürlüğü olmalıdır. Eğer birlikte yaşamdan söz edeceksek, bu sömürgeci zihniyetten vazgeçeceksiniz. Neyi kabul edeceksiniz? Kürtler kendi anavatanında özgür bir halk olarak Kürtçe yaşar. Bunu kabul edeceksiniz. Bunu kabul etmeyen bir politikayı biz kabul etmiyoruz. Öyle 'TRT 6'yı açtık, ondan birkaç saat dinleyin, özel kurs açtık, kursa gidin' yok. Kürtler, Kürdistan'da özgürce yaşar, bunu ezberleyeceksiniz. Bu ülkede kardeşçe yaşayacaksak eğer, bu hukukla yaşayacağız. Bunun dışındaki hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Neyse bunun bedeli ödemeye hazırız. Hak verilmez alınır, şiarımız budur. Biz haklarımızı, özgürlüklerimizi alacağız. Süleyman Demirel ve Tansu Çiller'in başbakan olduğu dönemleri de hatırlatan Demirtaş, "O dönemlerde de bunların çok daha beterini gördük. 'Bunları bitireceğiz' diyorlardı. Şimdi bakın 'ya bitecek ya bitecek' diyenlerin nerede olduğu belli değil, ama BDP 36 milletvekili ile Meclis'te. Zulmün varacağı yer, Tansu Çiller'in vardığı yerdir. Kim bitecek hepimiz göreceğiz" dedi.

BDP kongresinde Öcalan posteri

BDP'nin kongre yaptığı illerden biri de Mardin'di. Yeni Şimal Düğün Salonu'naki kongrede bir grup Abdullah Öcalan'ın posteri salona astı. Ayrıca güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen PKK'lıların fotoğrafının yer aldığı, 'Nusaybin Şehitleri' adlı bir pankart açıldı. Yapılan konuşmalardan sonra tek liste ile gidilen kongrede Abdullah Akikol, BDP'nin yeni İl Başkanı oldu. BDP'nin eski il başkanı Tarık Acay 15 gün önceki KCK operasyonunda tutuklanmıştı. Kongrede konuşan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, 21'nci yüzyılda insan öldürerek çözümün gelemeyeceğini savundu. Dora, "Barışa yöneldiğimiz bir dönemde silahlar tekrar ateşlendi. Bir çok gencimiz hayatını kaybetti. Bir çok asker annesi ve asker babası cenazelerini kaldırırken, 'Bu kanı durdurun' diye seslendi. Kürt anneleri de bu şekilde sesleniyor" dedi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/o-gencler-onurumuzdur/408026/1/Gundem



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,528 µs