En Sıcak Konular

''KANDİL''İN YAĞI TÜKENMEZSE ''AMANOS''UN FİTİLİ SÖNMEZ

30 Ekim 2011 15:05 tsi
''KANDİL''İN YAĞI TÜKENMEZSE ''AMANOS''UN FİTİLİ SÖNMEZ Teröristlerin yuvalandığı Suriye sınırındaki dağ, yıllardır teröristlerden temizlenemiyor.

Terör yıllardır Amanos Dağları'ndan temizlenemiyor

Terör örgütü PKK tarafından Osmaniye'de yol kontrolü yapan trafik ekibine yönelik düzenlenen saldırıda 2 polisin şehit olması, Amanos Dağları'nı yeniden gündeme getirdi. Teröristlerin yuvalandığı Suriye sınırındaki dağ, yıllardır teröristlerden temizlenemiyor. Dağlık arazide saklanan teröristler, zaman zaman Hatay, Osmaniye, Mersin, Adana gibi bölge illerine gelerek terör saldırıları düzenliyor.

1992 yılından bu yana dağlarda barınan terörist gruplar, çeşitli zamanlarda bölge illerinde yaptıkları saldırılarla adını duyurdu. Geçen yıl da Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polis şehit edilmişti. Teröristleri barındıran uygun ormanlık alanlar, çok sayıda doğal mağaraların bulunduğu Amanos Dağları, halk arasında 'Gâvur Dağları' olarak da biliniyor.

Amanos Dağları, Kuzeyden güneye doğru uzanıp, Asi Nehri'nin denize döküldüğü Samandağ Deltası'nda sona eren, bir ucu Suriye sınırındaki Keldağ'da biten, Osmaniye'nin yaylalara sahip, Bahçe ve Düziçi ilçeleri, Gaziantep'in Nurdağı ve İslâhiye ilçeleri, Hatay'ın Erzin, Dörtyol, İskenderun, Hassa, Belen, Samandağ, Kırıkhan ilçelerinin tamamına geçişe imkân veriyor.

Teröristlerin temizlenmesi için zaman zaman 5 bin güvenlik görevlisi ile bir bölümü kuşatılabilen Amanoslar'da yıllardır istenilen temizlik yapılamadı. Bölgede hudut birlikleri ile jandarma ve zaman zaman da polisin uzman ekipleri arama faaliyetlerini yürütüyor. Ancak mağaraların çokluğu, dağın çamlar ile kaplı olması, yayla bölgelerinde yaşayan siviller bulunması istenilen sonucu vermiyor. Geçen yıl Hatay'ın Hassa ilçesinde konuşlanan güvenlik görevlilerinin ateş açması sonucunda yanlışlıkla 2 köylü ölmüştü.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/teror-yillardir-amanos-daglari-ndan-temizlenemiyor-219934.htm



Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,485 µs