En Sıcak Konular

BİNGÖL'DE CANLI BOMBA: 3 ÖLÜ 21 YARALI

30 Ekim 2011 08:36 tsi
BİNGÖL'DE CANLI BOMBA: 3 ÖLÜ 21 YARALI Kent merkezindeki Genç Caddesi üzerindeki patlamada 1’i kadın canlı bomba olmak üzere 3 kişi öldü 21 kişi de yaralandı.

Kuaförden çıktı kendini patlattı!

Kadın canlı bomba, Bingöl'ü kan gölüne çevirdi

HEDEFİ CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERİYDİ

PKK yine sivilleri hedef aldı. Bingöl'ün birçok işyeri ve Ak Parti il binasının bulunduğu en işlek caddesinde dün öğle saatlerinde bir kadın terörist üzerindeki bomba düzeneğini patlattı. Başı kopan teröristin, eylemden önce dikkat çekmemek için kuaföre gittiği öğrenildi...

Bingöl dün büyük bir patlamayla sarsıldı. Kent merkezindeki Genç Caddesi üzerindeki patlamada 1'i kadın canlı bomba olmak üzere 3 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi de yaralandı. Bingöl'de bugün öğle saatlerinde Genç Caddesi'nde 'canlı bomba' eyleminde parçalanarak ölen kadın teröristin asıl hedefinin saldırıyı Cumhuriyet Bayramı kutlamasının yapılacağı stadyum olduğu, törenler iptal edilince Ak Parti il binasını hedef aldığı ortaya çıktı.

Törenler iptal edilince...

Polisin yaptığı değerlendirmede bir kaç gün önceden, kendisine yardımcı olan erkek terörist ile kente giren 'canlı bomba', asıl stadyumda yapılacak bayram kutlamalarını hedef aldı, ancak törenlerin iptal edilmesiyle bu kez Ak Parti il binasına yöneldi. Eylem talimatı alan teröristler kimseyle irtibata geçmedikleri için törenlerin iptal edildiğini dün sabah öğrenince Ak Parti il binasını olduğu caddeye geldi.

Erkek terörist seyretti

Kadın terörist, kentin en merkezi yerindeki Genç Caddesi'nde eczane, otel, mağaza gibi bir çok işyeri ile Ak Parti il binasının da bulunduğu bölgeye yöneldi. Bu sırada çocuklu bir kadınla göz göze geldi. Binaya girip katliam yapmayı hedefleyen terörist fark edildiğini görünce paniğe kapıldı ve üzerindeki bombayı patlatmak için harekete geçti. Görgü tanıklarının ifadesine göre canlı bomba üzerindeki bombaları patlatırken, eylemi izleyen erkek terörist de kargaşadan yararlanarak olay yerinden uzaklaştı.Patlamayla birlikte ortalık kan gölüne döndü, parçalanan 'canlı bomba' ile ölen ve yaralananların organ parçaları etrafa saçıldı. Cadde ortasına başı fırlayan 'canlı bomba' kadının, eylemi gerçekleştirmeden önce dikkati çekmemek için kuaföre gidip saçlarını yaptırdığı ortaya çıktı. 

Askerler de yaralandı

Kimliği belirlenemeyen kadın teröristin parçalanarak öldüğü patlamada, Hatice Nesibe Belgin olay yerinde, Mehmet Çubuk da hastanede yaşamını yitirirken, yaralanan 21 kişi tedaviye alındı. Yaralananlardan Ahmet Uluçay ve Ercan Berak'un uzman çavuş, Erol Sayım, Şeyhmus Talus ve Mustafa Tüfekçi'nin er, Veysel, Hazal, ve Ceylan Belgin kardeşlerin ölen Hatice Nesibe Belgin'in çocukları olduğu belirtildi. Diğer 13 kişi de şunlar: Serkan Tunç, Ufuk Bektaş, Emrah Elhakan, Musa Balat, Gülsüm Dinler, Cahit Elhakan, Faruk Duran, Harun Taşkesen, Hanifi Yıldız, İhsan Uğurlu, Aydın Elaldı, Emre Mut ve Hülya Ayçicek.

Canlı bombayla göz göze geldi, çocuklarını uzağa itti!

Görgü tanıklarının ifadesine ve olay yerindeki ipuçlarına göre, Hatice Nesibe Belgin 3 çocuğuyla birlikte Ak Parti il binasının bulunduğu bina önünde, canlı bombayla göz göze geldi. Belgin, çocuklarını hemen ileri fırlattı, ancak kendisi uzaklaşmaya fırsat bulamadan kulakları sağır eden patlamayla havaya uçtu. Hatice Nesibe Belgin'in cansız bedeni metrelerce ilerde bulundu. Çocukları ise yaralı kurtuldu.

 

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/kuaforden-cikti-kendini-patlatti/407868/1/Gundem




Bu haber 1,237 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,021 µs