En Sıcak Konular

TERÖR DEPREM BAYRAM DİNLEMİYOR: 2 ŞEHİT

28 Ekim 2011 23:28 tsi
TERÖR DEPREM BAYRAM DİNLEMİYOR: 2 ŞEHİT Osmaniye’de 3 trafik polisine uzun namlulu silahlarla saldırıldı. İki polis şehit oldu. Saldırı sonrası çıkan çatışmada bir PKK’lı öldürüldü.

Çocuklara kim söyleyecek?

Terör deprem, bayram dinlemiyor: 2 şehit

Osmaniye'de 3 trafik polisine uzun namlulu silahlarla saldırıldı. İki polis şehit oldu. Saldırı sonrası çıkan çatışmada bir PKK'lı öldürüldü.

OSMANİYE'de dün öğle saatlerinde Fakıuşağı Mahallesi'ndeki üniversite bölgesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurdu önünde görev yapan trafik ekibi silahlı saldırıya uğradı. 

Henüz plakası belirlenemeyen hafif ticari araçla gelen ve 4 kişi olduğu sanılan PKK'lı teröristler, yol kenarına park ettikleri 80 A 5440 plakalı resmi otomobilden inerek yurt binası önünde görev yapan 3 trafik polisine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda 2 polis memuru olay yerinde şehit oldu. Saldırganlar, olay yerinden geldikleri araçla hızla uzaklaştı.

1 terörist öldürüldü

Amanos Dağları'nın eteğindeki Zorkun Yaylası'na doğru kaçan PKK'lılar, araçlarını Orman İşletme Müdürlüğü'nün yakınlarında terk ederek yaya olarak ormanın içine girdi. Jandarma ve polisin Özel Hareket timleri de bölgeye sevk edildi. Güvenlik güçleri, Karacalar Mevkii'nde karşılaştıkları teröristlerle çatışmaya girdi. Çatışmada 1 terörist öldürüldü, diğerleri ise sık ormanın içine kaçtı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri sırasında saldırıyı duyan Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de olay yerine gelerek saldırı ve operasyonla ilgili bilgi aldı.

Osmaniye'de PKK saldırısında şehit olan polis memurlarının Mersin'in Silifke ilçesi nüfusuna kayıtlı 49 yaşındaki Mehmet Ali Ünal ve Malatya nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Vahap Alagöz olduğu açıklandı.

Maddi hasarlı bir trafik kazasıyla ilgili öğrenci yurdu önünde tutanak tutarken saldırıya uğradıkları anlaşılan polis memurlarının cenazeleri yapılan işlemlerin ardından Osmaniye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehitlerin yakınları ile meslektaşları ise hastaneye akın etti. Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Bu arada Zorkun Yaylası bölgesinde jandarma ve Özel Hareket timlerinin kaçan teröristleri yakalamak için operasyonlarını sürdürdüğü bildirildi.

'Cevaplarını alacaklar'

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, olayda sonra yaptığı açıklamada yaptığı açıklamada, teröristlerin bir otomobilden inerek gerçekleştirdikleri saldırı sonucunda, polis memurları Ünal ve Alagöz'ün olay yerinde şehit olduğunu kaydetti. Olayın duyulması üzerine bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri tarafından yaya olarak ormanlık alana kaçan teröristlerden birinin ölü olarak ele geçirildiğini belirten Cerrah, bölgede operasyonların sürdüğünü kaydetti.

Cerrah, "Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle kentin her yerinde uygulama vardı ve tedbirler alınmıştı. Maalesef böyle üzücü bir olayı engelleyemedik. Şehit polislerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Kaçan teröristler Cumhuriyetimizin 88. yıl dönümünde hak ettikleri cevabı alacaklardır" dedi.

Amanos Dağları'nı yuvalanan ve 50-60 kişi olduğu sanılan PKK'lılar, dağın eteklerindeki Hatay ve Osmaniye'de bugüne kadar birçok kanlı eylem gerçekleştirdi.



Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/cocuklara-kim-soyleyecek/407660/1/Gundem


Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,467 µs