En Sıcak Konular

TSK'NIN 10 EKİM'DEKİ HAVA OPERASYONUNDA PKK'NIN 7 ELEBAŞI ÖLDÜ

22 Ekim 2011 16:56 tsi
TSK'NIN 10 EKİM'DEKİ HAVA OPERASYONUNDA PKK'NIN 7 ELEBAŞI ÖLDÜ Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 10 Ekim’de gerçekleştirdiği hava operasyonunda PKK’nın ağır bir darbe yediği kendi açıklamasıyla ortaya çıktı.

Terör örgütünün lider kadrosuna ağır darbe!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 10 Ekim'de gerçekleştirdiği hava operasyonunda PKK'nın ağır bir darbe yediği kendi açıklamasıyla ortaya çıktı.

Terör örgütünün kendisine yakın internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamayla teyit edilen bilgilere göre, Dağlıca saldırısını da gerçekleştiren elebaşlarının tamamı öldürüldü. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 10 Ekim tarihinde yaptığı ve Kuzey Irak'taki Hakurk ve Hinere kamplarını hedef alan hava harekatında aralarında örgütün Hakkari sorumlusu "Alişer Koçgiri" kod adlı Yücel Halis, Suriye sorumlusu "Cudi" kod adlı Rüstem Osman, "Çiçek Kıçi" kod adlı Guhar Çekirge'nin de bulunduğu 7 elebaşısının öldürüldüğünü açıkladı. Yücel Halis, Dağlıca saldırısında kaçırılan sekiz askerin DTP milletvekillerine teslim edilmesi sırasında terör örgütü adına yazılı metni imzalayan isimdi. Rüstem Osman ise 'Bahoz' kod adlı Fehman Hüseyin ve Nurettin Sofi ile beraber örgüt içindeki en önemli üç Suriyeli'den biriydi. Kato Dağı'nda 8 Ekim 2011'de sürdürdüğü operasyon sırasında terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden, KCK'nın gençlik sorumlusu, "Baz Mordem" kod adlı Emrah Bayer de öldürülmüştü. Terör örgütü açıklamasında, Hakkari Çukurca'ya yapılan saldırının da ölen bu kişiler için yapıldığını duyurdu. Kimlikleri açıklanan teröristlerin doğum yerleri terör örgütüne kimlerin hakim olduğunu ortaya koydu. Çünkü kimliği açıklanan 7 teröristten sadece 2'si Türkiye doğumlu. Diğer 5 teröristten 3'ü İran 2'si de Suriye doğumlu.


PKK telsizinde imdat çığılıkları

Kuzey Irak'a giren asker PKK'lıları kovalıyor. Teröristlerin halini telsiz konuşmaları ele veriyor. Tamamı komando, JÖH ve Özel Kuvvetlere bağlı 22 taburla yapılan operasyonlarda kıstırılan PKK'lılar telsizlerden örgüt yöneticilerine yardım çığlıkları gönderiyor. İşte o konuşmalardan biri:

- Kırsaldan gerillayı toplayın...

- Havanı'nın aşağısındayız. Bize destek lazım... Destek...

- Yoksa gerilla için çok acı olur.

Yaralıya sıkın

- Ben ne yapayım? Bir gerilla ağır

- Sıkın... Kaçın... Kafasına sıkın

- 20'nin üzerinde yaralı var. Yaralı

- Roket atın... Roket...

Kaçırılan askerleri o teslim etmişti

Hava harekatında öldürülen Alişer Koçgiri kod adlı Yücel Halis, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis'in de yeğeni. PKK'nın Hakkari bölge sorumlusu olduğu öne sürülen Halis, Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit saldırı sırasında kaçırılan 8 askeri, Kuzey Irak'a giden Demokrat Toplum Partisi (DTP) Milletvekillerine tutanakla teslim etmişti.

15 yıldır girilemeyen kamp yerle bir

Hakkari-Çukurca arasında Irak sınırında sarp dağlarla çevrili Kazan Vadisi'ne PKK'nın kurulduğu tarihten bu yana ilk kez girildiği belirtildi. Irak sınırının sıfır noktasındaki vadinin coğrafi yapısı sarp kayalıklardan oluşuyor. Karayolu ile ulaşımın mümkün olmadığı vadideki bazı köylere ulaşım patika yollardan sağlanıyor. PKK'nın bu vadiyi mesken tutmasının ardında bu noktadan Hakkari'nin kritik noktalarına dağ yollarını geçiş güzergahı olarak kullanması yatıyor. Kazan Vadisi'nde Fehman Hüseyin'in sağ kolu olan bazı örgüt yöneticilerinin bulunduğu öğrenilince operasyonlar bu bögede yoğunlaştırıldı.

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/teror-orgutunun-lider-kadrosuna-agir-darbe/406433/1/mansetyan



Bu haber 888 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,294 µs