En Sıcak Konular

MOSKOVA'NIN HAVASI TRABZONSPOR'U ÇARPTI: 3-0

19 Ekim 2011 08:38 tsi
MOSKOVA'NIN HAVASI TRABZONSPOR'U ÇARPTI: 3-0 Bordo-mavililer en az 1 puan hedefiyle gittiği Rusya’da hem Şampiyonlar Ligi’nde ilk yenilgisini aldı hem de liderliği bıraktı

Trabzon'a soğuk Dujj

Bordo-mavililer en az 1 puan hedefiyle gittiği Rusya'da hem Şampiyonlar Ligi'nde ilk yenilgisini aldı hem de liderliği bıraktı

YALIMCAN SARPYEL

Karadeniz ekibi ilk yarıda en az 3 gol pozisyonundan yararlanamayınca CSKA 26'da Doumbia ile cezayı kesti. Trabzon, 2. yarıda Cauna ve yine Doumbia'yı durduramazken, 2 Kasım'da Rus temsilcisini Avni Aker'de yenmek şart oldu

TARİHİNDE ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'ne fırtına gibi başlayan Trabzonspor, belki de grubun en zayıf ekibi olan Moskova karşısında ilk mağlubiyetini aldı. Inter'i deplasmanda yenen, kendi evinde de Lille'den 1 puanı söken bordo-mavililer, CSKA karşısında ise çabuk çözülünce 3-0 gibi ağır bir skorla sahadan ayrıldılar.

ASLINDA maça istekli başlayan, topa hakim olan taraftı Trabzon. Ancak Burak'ın yokluğunda ileriye taşıdığı topları pozisyona çeviremeyen Karadeniz ekibi, golü aramaya devam ettikçe verdiği açıklardan kalesinde sayısız pozisyon gördü. Zaten Burak yok, Colman ile Halil de etkisiz olunca mağlubiyet kaçınılmaz oldu Güneş'in öğrencileri için.

49'DA kullanılan kornerde ön direkte iyi yükselen Giray'ın kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. 18'de ise Adrian ceza sahasının içinden yolladığı füzesi kaleyi tutmadı. Akın akın rakip kaleye bindiren Trabzon 19'da gole çok yaklaştı. Adrian araya harika bıraktı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Alanzinho vurmakta gecikince Gabulov topu uzaklaştırdı.

KONTRATAKLARLA pozisyon kovalayan Moskova golü 29'da buldu. Vagner'in yayın üzerinde verdiği nefis topuk pasıyla içeri giren Doumbia'nın sert şutu ağlara gitti: 1-0. Yediği golden sonra oyundan iyice düşen Fırtına ikinci yarıya da kötü başladı. 47'de sağdan çizgiye inen Doumbia kale çizgisine paralel yerden kesti. Trabzon defansından 3 kişiyi geçen top Tosic'in önünde kaldı. O da bomboş kaleye tam istediğimiz gibi kötü vurdu ve top üstten dışarı çıktı.

DOUMBIA'NIN SLALOMU

MAALESEF 76'da o kadar şanslı değildik. Rakibin hızlı atağı Wagner'le başladı. Arka direğe açtığı topu iyi takip eden Cauna düzgün vuruşuyla farkı ikiye çıkardı: 2-0. 86'da ilk golün sahibi perdeyi de kapattı. Yaklaşık 25 metre top süren Doumbia rakiplerini bir bir ipe dizer gibi geçti. En son ceza sahası içinde Giray'ı bir sağa bir sola sürükledi. Noktayı da Tolga'nın üstünden aşırtarak koydu: 3-0.

BÜYÜK ümitlerle Moskova'ya giden Trabzonspor'un, Burak'ın yokluğunu karşılaşmanın her dakikasında yaşamasına rağmen ofansif oyunundan taviz vermediği 90 dakikada gol bulamamasının cezasını kalesinde 3 gol görerek ödedi.

İçimizdeki Ruslar!

CSKA Moskova'yı destekleyen F.Bahçeliler, Mustafa Denizli'nin meşhur sözünü akıllara getirdi.

Sarı-lacivertli formalarla maça gelen F.Bahçeliler takımlarının Şampiyonlar Ligi'nden men edilip Trabzon'un dahil edilmesine, CSKA atkılarıyla Rus ekibi lehine tezahürat yaparak tepki gösterdiler.

3 TEMMUZ'DA başlatılan şike ve teşvik operasyonunun ardından Türkiye Futbol Federasyonu 24 Ağustos'ta yaptığı açıklamada UEFA'nın kararıyla F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edildiğini açıklarken, aynı gün sarı-lacivertlilerin yerine UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Trabzonspor'un lige dahil edilmişti. Bu kararın ardından hem prestij hem de ekonomik olarak ciddi bir kayıp yaşayan F.Bahçe, Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) yolunu tutmuş ve 45 milyon Euro'luk tazminat davası açmıştı.

90 DAKİKA DESTEK

KULÜP hukuki olarak bütün yolları denerken yönetime destek veren ve TFF'nin kararına tepki gösteren F.Bahçeli taraftarlar en son protestolarını dün oynanan CSKA Moskova-Trabzonspor maçında gösterdiler. Türkiye'den bordo-mavili ekibi desteklemek için 1120 Trabzonspor taraftarı Rusya'nın yolunu tutarken, F.Bahçeli taraftarlar da 78 bin 394 kapasiteli Luzhniki Stadyumu'nda yerlerini aldı. Ancak sarı-lacivertli formalarıyla stada gelen F.Bahçeliler, Trabzonspor'a ayrılan tribün yerine ev sahibi ekibin tribününde otururken, ellerinde CSKA Moskova atkılarıyla maç boyunca Rus ekibine destek verdiler.

90 dakika boyunca büyük bir coşku ile CSKA'yı destekleyen F.Bahçeliler'in bu tavrı İrlanda'yı saf dışı bırakıp Euro 2000 vizesi aldığımız maçın ardından Milli Takım'ın o zamanki teknik direktörü Mustafa Denizli'nin Ay-yıldızlı ekibin elenmesini isteyenlerin bulunduğunu ima ettiği 'İçimizdeki İrlandalılar' sözünü akıllara getirdi. (ÖNDER GÜLEN / VATAN) [2]

 

Kaynak: GAZETETVATAN

[1] http://haber.gazetevatan.com/firtina-moskovada-dindi/405918/5/Spor

[2] http://www18.gazetevatan.com/fotogaleri/resim.asp?kat=20771



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,450 µs